• 9.373.532 stemmen

The Go-Go Boys: The Inside Story of Cannon Films (2014)

Documentaire | 86 minuten

Genre: Documentaire

Alternatieve titel: The Go-Go Boys: The Inside Story of Cannon Films/Golan-Globus

Oorsprong: Israël

Geregisseerd door: Hilla Medalia

Met onder meer: Sylvester Stallone, Jon Voight en Charles Bronson

Gesproken taal: Frans, Hebreeuws en Engels

Plot The Go-Go Boys: The Inside Story of Cannon Films

"They made movies, talked a great game and put showmanship back into show business"

Menahem Golan en Yoram Globus. De namen van deze Israëlische neven doen allicht niet bij iedereen een belletje rinkelen. De naam van hun productiehuis, Cannon Films, misschien ook niet. De namen van de sterren die zij groot maakten daarentegen... Charles Bronson, Chuck Norris en Jean-Claude Van Damme. Het geeft meteen ook een idee van het soort film waarin de neven zich specialiseerden. B-film actievehikels is het vertier waar ze hun imperium mee bouwden, maar voor ze hun Amerikaanse droom waarmaakten, timmerden ze in Israël al enkele jaren aan de weg.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Zichzelf (archiefmateriaal)

Zichzelf (archiefmateriaal)

Zichzelf (archiefmateriaal) (onvermeld)

Quentin

Iemand een idee of dit nog op DVD wordt uitgebracht?

Quentin

Electric Boogaloo is zonder twijfel vermakelijker. Dit is een wat traditioneler portret. Maar met Golan en Globus, dus meer focus op de mannen zelf dan de output van Cannon. Ook een stuk terughoudender qua kritiek, maar wel het menselijk verhaal dat in Hartleys documentaire ontbrak.

avatar van zombie

zombie

Sympathieker dan Electric Boogaloo, die ik veel te negatief van toon vond. Dat is grotendeels te wijten aan het feit dat de heren Golan & Globus niet wilde mee werken aan die film. Deze docu is een stuk rommeliger, maar beide heren komen uitvoerig aan het woord en dat geeft toch net iets meer inzicht in het Cannon verhaal.

Maar helaas is het niet een ode aan het nalatenschap van Golan & Globus en bevat The Go-Go Boys net als Electric Boogaloo veel te weinig materiaal uit de Cannon catalogus. Ik wacht nog steeds op een docu die meer laat zien van de films die toen de videotheken domineerden.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Is dit niet gewoon een documentaire?? Omdat er hierboven bij de omschrijving drama staat!

avatar van zombie

zombie

mcdaktari schreef:

Correct, het is inmiddels aangepast.

avatar van baspls

baspls

Jammer dat er zoveel Hebreeuws wordt gepraat. Erg moeilijk te volgen daardoor.

baspls schreef:

Jammer dat er zoveel Hebreeuws wordt gepraat. Erg moeilijk te volgen daardoor.

Ik zag de films destijds met Nederlandse ondertiteling, jammer dat daar verder niets mee gedaan is. Heb zojuist de Franse dvd maar besteld, dan snap ik tenminste nog iets van de Hebreeuwse stukken ... met Zweedse ondertitels wordt dat nog lastiger.

avatar van Mr. Chiel

Mr. Chiel

Erg vermakelijke docu. Mooi jaartallen en titels in beeld ook (erg vaak is dat niet bij dit soort docu's), fijne lengte en veel beelden. Wel weer jammer dat de oude beelden zo zijn ingezoomd dat ze er lelijk uit zien en mensen en titels half uit beeld vallen. Gewoon een randje links en rechts, of een animatie lost dit toch prima op.