• 9.371.086 stemmen

Zivan Makes a Punk Festival (2014)

Documentaire / Komedie | 63 minuten

Met onder meer: Živan Pujić 'Jimmy'

Gesproken taal: Engels en Servisch

• MUBI Bekijk via MUBI

Plot Zivan Makes a Punk Festival

"Four days in the life of a daydreamer."

Als een hedendaagse Don Quichot houdt hoofdpersoon Živan vast aan zijn streven een jaarlijks punkfestival te organiseren in zijn dorp Tomasevac, net buiten Belgrado. Het is een gevecht van Živan met zichzelf en tegen de benepen dorpse omgeving. Hij heeft ambitie en neemt risico’s, maar doet dat wel in het tempo dat bij het dorp hoort. Dit jaar is het festival internationaal: er komt een band uit Slovakije. Al snel blijkt dat Živan geen financiële middelen heeft; tot op de dag van het festival lijkt nog maar de helft georganiseerd. Živans vrienden voelen hem aan de tand, maar er zijn uiteindelijk altijd mensen die hem helpen...

avatar van Woland

Woland

Zivan is een baas. In complete DIY-stijl organiseert hij al jaren praktisch in z'n eentje een punkfestivalletje, in zijn slaperige thuisstadje waar eigenlijk niemand er echt op zit te wachten en waar hij altijd verlies op draait. Doet me een beetje denken aan de feestjes op een antikraak-boerderij in Amersfoort die vrienden vroeger organiseerden (al was daar meer publiek), mooie tijden. Hoe dan ook, groot respect voor wat hij presteert en organiseert. En ook wel grappig om mee te kijken hoe hij al het praktische gedoe organiseert, maar om nou te zeggen dat het écht een boeiende docu oplevert, dat ook weer niet. Leuk om even in de keuken mee te kijken en een voldoende verdient ie wel, maar ik zou liever een avondje Taking Tomasevac meepakken dan dit kijken.