• 9.370.349 stemmen

Geregisseerd door: Aleksandr Zeldovich

Met onder meer: Maksim Sukhanov, Justine Waddell en Danila Kozlovsky

Gesproken taal: Duits en Russisch

Plot Mishen

Rusland, het jaar 2020. Door een ultra snelwegverbinding tussen de steden Guangzhou en Parijs, die zorgt voor welvaart en stabiliteit, lacht geluk het land toe. Met name de Russische elite profiteert optimaal. Ze hebben alles wat hun hart begeert, behalve grip op de tijd. In een ultiem gevecht tegen ouderdom gaan ze op zoek naar een geheime locatie, waar de bezoekers de sleutel tot de eeuwige jeugd wordt beloofd.

avatar van Fransman

Fransman

Nogal associatieve verbeelding van.... Ja, van wat eigenlijk. De Russische samenleving anno 2020? Nou, die ziet er anno nu wel wat anders uit met een oorlog en duizenden dode Russen op het slagveld. Maar dat ter zijde. Het zal allemaal heel diepzinnig bedoeld zijn wat Aleksandr Zeldovich ons voorschoteld maar ik kon er niks mee. En vond het uiteindelijk een strontvervelende film, die ook nog eens veel te lang duurt. Maar de muziek, de fotografie en de locaties zijn bij vlagen prachtig.