• 9.371.563 stemmen

Oorsprong: Nederland / België

Geregisseerd door: Maria Tarantino

Gesproken taal: Engels en Frans

Plot Our City

"The city of Brussels, the capital of Europe we think we know but actually never see. From the rooftops of buildings to their underground foundations, a celebration of the city that still breathes freely."

Een cinematografische reis door de lagen van de stad; van de daken van de gebouwen tot aan hun ondergrondse fundering; van het uitgestrekte platteland naar deftige recepties; van klaslokalen, kantoren en kraakpanden naar spelende kinderen in het park; en verdwaald raken tussen protesterende menigten. Dit is Brussel, de hoofdstad van Europa, een stad van betonblokken verhuld in glas. Een stad ingericht door zakenmannen en politici, in beweging gebracht door bouwvakkers en kantoorlui. Echter er is ook een Brussel waar nog steeds het gevoel van vrijheid hangt, daar in de luwte waar de regels geen grip hebben. Je kunt het multiculturele hart voelen kloppen en ziet de sporen van al die andere steden die iedereen in zich draagt: Onze stad, waarin ieder zijn complexe systeem en dissonante identiteit creëert.

Er zijn bij deze film nog geen berichten geplaatst.