• 8.903.073 stemmen

Genre: Komedie / Western

Geregisseerd door: Burt Kennedy

Met onder meer: Glenn Ford, Henry Fonda en Hope Holiday

Plot The Rounders

"The wild west's biggest fall guys go head over heels... for a mean-eyed bronc... and some bear-backed fillies"

Twee oude cowboys, die zich bezighouden met het temmen van paarden, dromen ervan om zich terug te trekken op Tahiti. Hun enige probleem is dat ze al hun geld opdoen aan drank en vrouwen. Om geld te verdienen nemen ze een, in hun ogen, gemakkelijke opdracht aan. Maar al gauw blijkt dat sommige paarden zich niet gemakkelijk laten temmen.

logo tmdbimage

avatar van tsjidde

tsjidde

The Rounders is eigenlijk geen echte western zoals de meeste mensen dat zouden definiëren. Aan de auto's te zien speelt de film zich af rond 1960. Maar het verhaal gaat nu eenmaal over cowboys, dus een western it will be.

Een leuke film is het wel, al blijft het allemaal een beetje tammetjes. Ford en Fonda lijken goed op elkaar ingespeeld, maar de bijrollen komen niet uit de verf. Leuk om een keer gezien te hebben, niet meer en niet minder.

avatar van Barfly

Barfly

Vooral door het samenspel van Ford en Fonda is dit een geslaagde Walt Disney-achtige neo-western.

Een feel-good tussendoortje met ook nog eens goed ingevulde bijrollen, waaronder Edgar Buchanan (altijd leuk met die kenmerkende stem) en Denver Pyle.

• 19187 berichten

Al een keer of vier gezien inmiddels, en nog steeds leuk.

Luchtig, amusant, goed gespeeld.

Glenn Ford heeft bij mij altijd een streepje voor...en de combinatie Ford-Fonda werkt prima.

Een film waar ik een opgewekt gevoel van krijg.

Ik vraag me wel af hoeveel van dezelfde gekreukte hoeden Ford in voorraad had, want die duiken in de meeste van zijn westerns op.

avatar van Film Pegasus

Een western met een groot Disney-gehalte. Misschien wel leuk voor de kindjes met het paard, maar meer ook niet. De film heeft een groot slapstickgehalte dat niet altijd werkt. Veel verdere diepgang is er zeker niet, laat staan sfeerschepping. Er zijn wel leuke momenten in de film, maar die zijn helaas te schaars. Geen echte topper.

6 december 2010

10:40 - 12:00

ARD

• 19187 berichten

De ARD mag wel een ' Western Award' krijgen.

Brix schreef:

De ARD mag wel een ' Western Award' krijgen.

Niet alleen de ARD maar de hele Duitste tv.

9 mei ARD 00:50 - 02:10

Morgen, zondag 14/4, te zien op TCM > 16:00 uur

avatar van mr rumson

mr rumson

Het verhaal van deze western comedy heeft niet al te veel om het lijf .

Ondanks dat word het toch nergens saai of slaat de verveling toe .

Dit is mede te danken aan het fijne samenspel van Fonda en Ford .

Die geven de film toch wat extra´s mee .

Maar het is een paard die toch telkens de show steelt ,

door telkens het leven zuur te maken van deze twee cowboys .

En dan met name die van Ford .

Dit is een luchtige comedy die makkelijk weg kijkt .

Ook al zijn niet alle grappen even geslaagd ,een kijkbeurt verdient deze film zeker .

avatar van trebremmit

trebremmit

Komt op blu-ray uit bij Warner Archive.

The Rounders Blu-ray

avatar van clubsport

clubsport

af en toe redelijk vermakelijk maar over het algemeen gebeurt er niet zo heel veel in deze western wannebee .

Ford en fonda spelen wel leuk samen maar eigenlijk komt de film pas een beetje tot leven als ze naar de rodeo gaan .

avatar van klara

klara

• 19964 stemmen

Middelmatige, beetje flauw-lollige western die maar niet los wil komen ondanks de aanwezigheid

van Ford en Fonda die het niet slecht doen maar niet hebben kunnen voorkomen dat de film

zich vrij moeizaam voortsleept.