• 9.370.364 stemmen

Geregisseerd door: Géza von Cziffra

Met onder meer: Peter Alexander, Rudolf Platte en Oskar Sima

Gesproken taal: Duits

Plot Salem Aleikum

Peter Karmann is een leraar in Oosterse talen. Hij is ook hobbymuzikant en treedt iedere avond op in een bar. Daarom is hij in de klas vaak moe. Wanneer zijn superieuren dit te horen krijgen wordt hij op staande voet ontslagen. De nacht daarvoor heeft in de bar zijn vroegere vriend Henri Holler, nu manager van een balletgezelschap, hem een aanbod gedaan om mee te gaan op een toer door het Verre Oosten.

Peter Karmann

Gangster Ibn Ibar

Gangster Sascha

avatar van Dk2008

Dk2008

Bedankt voor de toevoeging stinissen.

avatar van Dk2008

Dk2008

Het gaat nog deze film maar vaak toch ook wel weer erg flauw. Typisch Alexander-film met rollen die hij ook in andere films speelt, aan het begin als leraar, later muzikant en nog later als vrouw.

Een paar liedjes en veel gedans. Decors op het schip zijn echt matig. Hoewel het in Arabië moet afspelen is het gewoon studiowerk.

Een grote rol voor de filmhond Tobby in de film geheten Struppi en waarschijnlijk genoemd naar de hond van Kuifje, Bobby en die speelt eigenlijk beter dan Alexander en aan het eind komt er nog een ander hondje bij. Hierdoor wordt de film nog leuk afgesloten, en het eerste gedeelte van de film is ook nog aardig. Op zich wel mooi gemaakt maar de overdadige flauwe humor doet, wat mij betreft de film geen goed. En alleen voor (zijn) fans. 3.0/2.0

avatar van stinissen

Dk2008 schreef:

Bedankt voor de toevoeging stinissen.

Graag gedaan

avatar van Brix

Brix

• 19675 berichten

Dk2008 schreef:

Haha!

Die krijgt van mij dan ook de volledige 2,5 sterretjes toebedeeld.

Vreselijk vind ik altijd die verkledingen van Alexander in vrouwenkledij.

Je zou er bijna iets van gaan denken

avatar van MarkAjx1

MarkAjx1

Die 1 ster van mij is voor het hondje...verder voor de rest moest ik er toch echt de emmer bij houden vreselijk.