• 9.373.752 stemmen

Genre: Thriller / Actie

Geregisseerd door: Malek Akkad

Met onder meer: D.B. Sweeney, Sarah Butler en Malcolm McDowell

Plot Free Fall

Wanneer een topmanager vermoedelijk zelfmoord heeft gepleegd, rouwen alle collega's bij Gault Capital om het verlies van hun collega. Maar dan komt Jane erachter dat haar baas, de charismatische miljardair Thaddeus Gault, verdacht wordt van grootschalige financiële fraude. De organisatie stuurt vervolgens 'crisismanager' Frank op haar af om haar het zwijgen op te leggen. Tijdens haar vlucht komt Jane echter vast te zitten in een lift van een leegstaand gebouw. Wat volgt is een kat-en-muis-spel, waarbij Jane moet zien te ontsnappen aan haar belager.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van gauke

gauke

Een moeizame, levenloze en geforceerd overkomende film met een flinterdun verhaaltje over goed en kwaad, rond een lift, waarin het ene cliché het andere opvolgde en die eigenlijk nergens heen ging. De actiescènes konden bijna niet vlakker worden uitgevoerd en de personages zou je het liefs een schop onder hun kont willen geven: ze waren al oninteressant, maar 'n beetje meer enthousiasme had geen kwaad gekund. Productie kan linea recta de prullenbak in.

avatar van Shinobi

Shinobi

"I just have to finish this stuff up."

Op de één of andere manier blijf ik dergelijke films interessant vinden, maar dit is wel erg belabberd zeg.

Het gegeven is - uiteraard - clichématig; wederom de ontdekking van een fraudezaak en de klokkenluider die zijn belager te slim af moet zijn in een leegstaand zakenpand. Echt bijzonder is het allemaal niet, wat zich o.a. uit in de lachwekkende dialogen die totaal nergens over gaan. Het zegt denk ik ook veel dat iemand als Malcolm McDowell voor de zoveelste keer in een B-film komt opdraven.

Het kat-en-muisspel wat daaruit ontstaat, bestaat uit een paar tamme achtervolgingen en vele kogels die niemand raken. De hele gang van zaken is gewoonweg te ongeloofwaardig, bovendien wordt het nergens spannend. Het is dat de montage nog enigszins in orde is, ondersteund door een aardige score.

Al met al een thriller die je gerust kan overslaan.

Dikke 1,0 sterren.

avatar van opa-ben

opa-ben

toen de film 10 minuten bezig was had ik al zo'n "deja vu" gevoel. echt een 13 in een dozijn film, gelukkig duurt hij maar 90 minuten. Je kunt gerust even popcorn gaan halen in de foyer want je mist niet veel als je even 5 minuten weg gaat. Niet een film die ik nog een keer zou willen zien.

avatar van Cinema André

Cinema André

De soundtrack die hierbij vermeld staat is niet juist. De slaapkop die het geplaatst heeft, heeft niet goed opgelet. het betreft hier een Amerikaanse film uit 2014. De soundtrack die hier bij vermeld staat is van de duitse film Freier fall uit 2013.

De componist van deze film is Timothy Andrew Edwards en daar is voor zover ik kon zien geen soundtrack score van verkrijgbaar.