See No Evil 2 (2014)
Geregisseerd door: Jen Soska en Sylvia Soska
Met onder meer: Glenn Jacobs, Danielle Harris en Katharine Isabelle
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot See No Evil 2
"You will pay for your sins."
Een groep vrienden brengt een bezoek aan het mortuarium om Amy (Danielle Harris) te verrassen op haar verjaardag. Maar de echte verrassing komt wanneer ze oog in oog komen te staan met de psychopaat Jacob Goodnight (Glenn Jacobs) wanneer deze onverwachts uit de kelder komt. Hun wilde feest verandert snel in een angstaanjagende slachtpartij als de sadistische massamoordenaar zijn wilde rooftocht hervat en hierbij gebruikt maakt van haken, chirurgische messen en elektrische zagen.

eierhoofd1
Saaie horror, er gebeurd vrij weinig.
Na een goed eerste deel verwachte ik ook een goed vervolg, heel jammer!

Barry83
Erg zwak vervolg op het eerste deel. Meer kan ik er niet van maken.

Phantasm
Deel 1 vond ik echt genieten, maar deze was wat mij betreft toch duidelijk een stuk minder. Te weinig ontwikkeling van de karakters, en met de spanningsopbouw vond ik het ook niet echt lekker lopen.
Ik ben het helemaal met je eens.

DutchTakeshiro
See No Evil 2 is een matig vervolg op See No Evil. Het grootste probleem van deze film ligt in het feit dat er veel minder gebeurt dan in het eerste deel. Waar de eerste film lekker smerig is, en er een enkele originele moord plaatsvindt, heeft deze film dat totaal niet. Het oogt eigenlijk allemaal wat braaf en dat is erg jammer. Dit soort films moeten het van de smerigheid hebben, daarvoor kijk ik het in ieder geval. Deze braafheid is het enige verschil tussen deze film en zijn voorganger want verder is het eigenlijk hetzelfde: redelijk acterende cast, prima camerawerk en goede aankleding.
Redelijke acterende cast. Uiteraard is Glenn Jacobs de acteur die in de schijnwerpers staat. Zijn omvang is indrukwekkend en uiterst geschikt om een moordende psychopaat te spelen. Gelukkig zijn de medespelers van meneer Jacobs niet irritant en dat is een opluchting. Met horrorfilms van dit niveau weet je dat namelijk nooit. Jammer genoeg is dat niet genoeg om sympathie met ze te krijgen. Ik zit altijd te wachten op het moment dat ze gruwelijk vermoord worden. Helaas kon deze film mij minder in die behoefte voorzien dan zijn voorganger.
Als deze film lekker grafisch zou zijn geweest in zijn buitensporig geweld, dan had ik deze film met een voldoende kunnen beoordelen. Helaas is datgene waarvoor mensen deze film voornamelijk voor zullen kijken, niet uitgekomen. Je kijkt dus voornamelijk naar rennende en schreeuwende tieners die opgejaagd worden door 147 kilo aan dood. Gelukkig oogt de film niet als een slechte B-film.

joolstein
Helaas een veel mindere opvolger van deel 1. Er is verder niets te melden. Horror volgens het boekje. Wat moorden, wat gegil en geren enz. Vond het meest storende dat Jacob Goodnight dwars door elke deur liep maar als Danielle Harris sterf dan zoekt ie naar de deur knop???

Gang_Star
Een vervolg na 8 jaar die eigenlijk veel van hetzelfde is, en nergens vernieuwend is tegenover de voorganger. Jacob keert terug hoewel je dat na het zien van het einde van deel 1 niet zou verwachten in een rechtstreeks vervolg en zich mag uitleven in een mortuarium. Dat gaat gepaard met veel geschreeuw, bloed en weinig interessante kills.

Noodless
[quote]DutchTakeshiro schreef:
Mee eens. Best nog wel vermaakt met dit vervolg, maar qua gore heel wat minder als zijn voorganger. Dat het hoofdpersonage het loodje legt, vond ik wel dan weer een pluspunt. 6/10

TragieStar.*
Eigenlijk vond ik dit deel beter dan zijn voorganger. De cast was ook een leuke aanvulling met Danielle Harris, Katharine Isabelle en Chelan Simmons. Die ik alle drie wel kan bekoren als B-horror-Princesses. En dat was de voornaamste reden dat ik deze film wilde zien, maar natuurlijk wilde ik starten met deel 1 die in veel opzichten hetzelfde is, maar alleen met een andere background en setting.
Jammer dat ze toch een hele grote faal hebben gemaakt, waarbij ik wel moest lachen. dat in deel 1 Jacob Goodnight door zijn linkeroog werd doorboord, terwijl in dit deel juist zijn rechteroog was beschadigd door het incident. Of andersom. Terwijl ze notabene nog een flashback laten zien in deze film dat hij doorboord werd met een staaf door zijn linkeroog!!! Het is eigenlijk niet zo belangrijk, maar toch knap stom dat hier niet opgelet is.
Voor de rest veel standaard dingetjes die we gewend zijn in slasher films en dan het einde wat ik niet zo geweldig vond. Maar enigszins toch best heftig dat iedereen dood gaat, zelfs de hoofdrolspeelster! Die nog niet eens als laatste dood gaat. Dat zag ik niet aankomen.
Maar heb wel genoten voor een avondje. Een aanrader op een donkere regenachtige avond! Alleen of met gezelschap

Anjin
Veels te donker om echt te zien wat er telkens gebeurde.. Verder hoop geschreeuw en maar weinig spectaculaire acties. ..mooiste is toch wel de intro...oa het achtergrond muziek

AmazingPP
Best aardig horror, maar wel eentje met de grootste continuïteitsfout die ik ooit heb gezien. Dacht dat ik de enige was die hem zag, maar TragieStar.* heeft hem ook ontdekt. Sorry hoor, maar dat vind ik wel een heel erg slordige fout! Zou niemand dat opgevallen zijn van de productie? Lijkt me sterk. Die hebben vast gedacht: Dat zien die horror-kijkertjes niet, die zijn toch altijd stoned. Nou... Ik dus niet! Voor de rest echt wel een aardige horrorfilm, maar het "gore"-gedeelte uit de eerste film stond me juist zo aan en dat is hier een beetje minder. Acteerprestaties zijn hier dan weer wel een stuk beter en de hele sfeer van de film is beter. Daarom 3 *.

MizKriz
Ik had hoge verwachtingen van het tweede deel,
maar man, wat een saaie film,
ik hoopte echt op een vervolg van deel 1,
maar nu is het een ander concept,
er waren weinig creepy stuff in, bitter weinig gore dingen (of ik ben teveel gewoon haha)
je kan hem beter omschrijven als Chicken Run, waar ze graag ontsnappen, maar het logische van ontsnappen is blijkbaar zoek in de film.
Ik geef deze film maar 2* vanwege Jacob Goodnight dat hij een redelijke indrukwekkende update heeft gekregen

john mcclane 2
Weer eentje met Katharine Isabelle, pas nog in deze challenge gezien in bloody mary en word blijkbaar getype cast , door alleen in horror films te spelen of serie's zoals Hannibal .
Ze werd bekend door haar debuut in de alom geprezen Ginger Snaps full movie ( kijk tip ) die in mijn ogen iets is overgewaardeerd .
Maar goed dit vervolg doet niet onder aan het eerste deel , uiteraard stelt het verhaal helemaal niks voor en is het een doeltreffende slasher .
Het verhaal gaat direct verder waar de vorige ophield , alleen met een andere locatie , en vervangbare slachtoffers van psychopaat Jacob Goodnight.
prima slasher dus .

princesspeach
Nou nou. Niet al te best acteerwerk was onwijs slecht tot een minuut of 20 kijkt ie lekker weg. Erna is het kansloos.

Daan258
Deel 2 ook weer is opnieuw bekeken, maar helaas blijft deze film niet zo vermakelijk als deel 1.
Als je het gaat vergelijken was dit allemaal toch te braafjes. De meeste kills waren buiten beeld wat erg jammer was. Alleen de setting was wel tof.
Mijn stem blijft!

Shadowed
Minder.
Ondanks dat deze film nog steeds bijdraagt aan een vermakelijke reeks is het wel duidelijk dat dit kwalitatief wat minder is dan de vorige film. Niet dat die film briljant was, maar qua horror had het op z'n minst wat meer te bieden dan deze film. Toch was het een leuke eerste aanraking met de Soska-zusjes.
Kane is terug en blijft een leuke en dreigende moordenaar. Hij lijkt nog net zo groot en sterk te zijn als in het eerste deel, maar de keuze om hem ook daadwerkelijk dialogen te geven was geen goede keuze. Het maakt hem op dat moment minder dreigend, en dat draagt niet bepaald bij aan de film. Niet dat deze film überhaupt spannend was, het gaat mij dan iets meer om de charme van Kane.
Het acteerwerk binnen deze film is beter dan normaal. Dat is ook niet zo gek als je een best goede cast bij elkaar hebt gekregen, de Soska-zusjes kennen echt wel de juiste mensen. Van Harris is het goede acteren geen verrassing, maar mij viel Isabelle vooral op. Het duurde een tijdje voordat ik haar kon herkennen, maar het was leuk om Ginger (Snaps) weer terug te zien.
Het ziekenhuis wordt lekker dreigend ingericht, en de passie voor de horror straalt van de film af. De belichting is sterk, het camerawerk is ook aardig te noemen. De spanning ontbreekt alleen wat, maar wat ik vooral miste was het bloedvergieten. De moorden zijn nogal tam, zeker als de boosdoener zo'n grote bruut is met zoveel kracht. Een doorgesneden keel of een off-screen kill is dan erg onbevredigend.
Als horrorfilm ziet het er te goed uit om een laag cijfer te krijgen, maar See No Evil 2 is kwalitatief wel wat minder dan deel 1. Het is een klassiek voorbeeld dat lesser is better niet altijd voordelig is aan het eindresultaat, en deze aanpak heeft de film genekt. Ik was wel een fan van de brutere en vuilere uitstraling van het eerste deel, daar is namelijk in deze film niet veel meer van te merken.

See No Evil
2006

Disney’s klassiekers in een nieuw jasje: dit vinden fans van eerdere live-action-remakes

'Voetbalouders' hit op Netflix: déze Nederlandse Originals scoorden ook uitmuntend

Marvel-film 'Venom: The Last Dance' wordt ontzettend goed bekeken op Netflix

Killerclown Pennywise is terug: horrorfans smullen van eerste trailer 'It: Welcome to Derry'

Wolf Creek 2
Horror / Thriller, 2013