• 9.371.710 stemmen

Geregisseerd door: Billy O'Brien

Met onder meer: John Lynch, Morjana Alaoui en Craig Conway

Gesproken taal: Russisch en Engels

Plot Scintilla

Een eliteteam van huurlingen wordt opgericht om een geheime operatie uit te voeren ergens diep in een voormalige Sovjetstaat. Eerst moeten zij de strijd aangaan met woeste, zwaar bewapende milities, alvorens af te dalen in een doolhof van tunnels bewoond door duistere, gevaarlijke wezens. Wanneer het team uiteindelijk aankomt bij een ondergronds laboratorium ontdekken ze het doel van hun missie: een geniale wetenschapper is bezig met het splitsen van buitenaards DNA en wil deze koppelen aan het DNA van de mens. De huurlingen moeten dit revolutionaire werk beschermen.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Ik heb de film een klein stukje gezien, wat ik ervan gezien heb zag er niet verkeerd uit. En ik denk dat ondanks het budget dat er voor de film was, er toch een aardige film van gemaakt is. Vanavond maar eens verder kijken.

Pover.

Er zitten best een paar leuke ideetjes in deze film. Zo is het ondergrondse lab op zich al materiaal genoeg voor een mysterieus sci-fi filmpje. De alien kinderen, hoewel duidelijk low budget, zien er ook best cool uit en ook het einde is wat het moet zijn in een film als deze.

Maar de uitwerking is gewoon flauw. Een wat dommige cast, loze oorlogssetting die niks bijdraagt een het scifi gedeelte en vaak goedkoop ogende sets en effecten. Veel budget zal er niet geweest zijn, maar waar dat sommige regisseurs inspireert tot het maken van iets speciaals, weet deze film nooit meer te worden dan een halfbakken B-film.

O'Brien schiet gewoon tekort als regisseur. Had een leuk genrefilmpje kunnen worden, nu is het eerder het amateurisme nabij.

avatar van Noodless

Noodless

Het eerste uur is ronduit zwak en langdradig. Heel de opzet van de geheime operatie om binnen te dringen langs vijandelijke milities om daarna af te dalen in de tunnels waar ze moeten afrekenen met goedkope uitziende rare wezens duurt gewoon veel te lang en is totaal niet interessant. Vanaf het moment dat ze hun doel van hun missie bereiken, wordt de film wel beter, maar helaas is dat wel veel te laat. 4/10

avatar van EVIL '84

EVIL '84

Het verhaal van de film had potentie, helaas is de uitwerking nogal mager.

De actiescenes zijn nog wel aardig uitgewerkt, maar de creatures en special effects vallen gewoon tegen. Ook duurt de film mij net iets te lang en hadden ze er meer actie in kunnen doe om het eerste uur minder saai te maken.

Toch keek hij wel redelijk weg voor een B-film