• 9.388.023 stemmen

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2011)

Fantasy / Avontuur | 130 minuten

Genre: Fantasy / Avontuur

Alternatieve titel: Harry Potter en de Relieken van de Dood: Deel 2

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: David Yates

Met onder meer: Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

IMDb beoordeling: 8,1 (1.035.924)

Releasedatum: 13 juli 2011

Plot Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2

"It all ends."

Het tweede deel van het zevende boek zal Harry Potter dichter bij de dood brengen dan ooit, terwijl hij ervoor kiest om zijn zoektocht naar de Gruzielementen voort te zetten, met de hulp van Ron en Hermelien. Maar ondertussen woedt de oorlog voort, terwijl steeds meer geliefden van Harry het loodje moeten leggen. Maar de tovenaarswereld zal opstaan voor nog een laatste slag, de slag waarin de ultieme confrontatie tussen De Jongen Die Bleef Leven en de Heer van het Duister zal plaatsvinden.

Hermione Granger

Bellatrix Lestrange

Aberforth Dumbledore

Neville Longbottom

movies2323 schreef:

Een film als deze zou dan in de top 100 moeten zitten...(!)

<edit>

Niet verkeerd opvatten, maar ik kijk net nog even naar je top 10, en ik zie dat je First Blood op nr 2 hebt staan (in je top 10!). Begrijp me niet verkeerd, ik heb me indertijd prima vermaakt met die film, maar als iets een flinterdun verhaal heeft, dan is het wel First Blood, en als iemand niet kan acteren, dan is het Sylvester Stallone.

avatar van movies2323

movies2323

<edit>

Pff zucht.. Een top 10 is er in mijn inziens ook niet, om te kijken welke film de beste is, maar bij welke film jij je vermaakt hebt. Nostalgie speelt een rol. Ik kan net als iedereen Pulp Fiction of The Godfather ( die qua acteren 100 x verder was dan First Blood) op 1 zetten; het zijn briljante films, maar niet per se mijn favoriete films.. Of bijv de universele ShawShank Redemption; ik vond hem erg sterk 4/4,5* waard, maar of hij nummer 1 moet staan? Dat betwijfel ik ..

Rocky (1976) is dan wel toevallg naar mijn mening ook de beste film ooit gemaakt, en dat Stallone niet kan acteren...Zucht, weer de massa napraten..Maakt niets uit, doet iedereen..

Hij is door Rocky niet doorgebroken vanwege zijn sterke fysiek (dat pas jaren later kwam), het kwam destijds door het acteren.. Zijn latere films waren wat minder qua acteren, omdat de fysieke vertoning de overhand kreeg, boven het acteren... Anyways, het gaat niet over First Blood (waarin overigens zeer sterk geacteerd werd door Stallone), maar over dit filmpje.. Ik vond hem matig, leef er mee. Ik ga deze geen 5,0 geven. Ik vond het verhaal zeer zwak, iedereen kan op dit soort verhalen komen. Fantasy films, in general, hebben zwakke verhaallijnen. En als je het ''wetenschappelijk'' kunt onderbouwen, dan denk ik dat jij niet weet wat ''wetenschappelijk'' inhoudt. Het blijft subjectief, maar een film bij voorbaat al afschrijven is niet objectief beoordelen, dat is wat anders.

Deze films zijn ook niet echt mijn smaak, maar dat belemmert mij niet om deze objectief te beoordelen. Ik ben niet zo van de superhelden of fantasy films, maar The Dark Knight bijvoorbeeld vond ik wel briljant, door het acteren en het verhaal. Leef ermee nogmaals. Maar als je wilt dat ik de Shawshank Redemption op 1 zet, The Godfather ( waarin Brando, beter heeft geacteerd dan wie dan ook), op 2 en Pulp Fictio op 3, ook al zijn ze niet mijn PERSOONLIJKE( het woordje zegt het al; persoonsgebonden) top 10 zijn, dan zal ik dat zo ff veranderen..

avatar van Albus Dumbledore

Albus Dumbledore

• 2041 berichten

movies2323 schreef:

Tuurlijk wil niemand dat je je top 10 verandert. Dat zijn jouw favoriete films en dat zou iedereen moeten respecteren. Wat hij gewoon probeert te zeggen is dat het verhaal van Harry Potter niet flinterdun is, en als je kijkt naar de talloze subplots, details, twists en personages, is dat ook niet. Ik denk eerder dat het gewoon niet je smaak is en dat het je niet aanstaat, waardoor je het verhaal zwak vind. En dat kan.

avatar van Ste*

Ste*

• 2076 berichten

Movies2323, niemand verlangt ook van je dat je een 5 geeft, maar ik zou je dan wel willen vragen; wat is volgens jou het verhaal dan van Deathly Hallows 7.2?

Ik ben benieuwd wat je er flinterdun aan vond, wellicht heb je heel veel details en plotjes gemist.

Ik, als lezer, die de boeken meerdere malen gelezen heeft en de films vaker gezien heeft, heb af en toe nog een ''ohja, hoe zat dat ook alweer?''-momentje, omdat er zoveel dingen gebeuren en in het spel zijn. (Misschien dat ik gewoon traag van begrip ben, dat kan ).

<edit>

Ik ben ook een Potter fan, maar ik wil wel even wat recht zetten over First Blood. First Blood heeft zeker geen flinterdun verhaal hoor. Ik denk ook dat je dat in de context van die tijd zien en hij kan er altijd nog mee door. Ik vind Stalone ook een goed acteur hoor. Harry Potter is ook niet flinterdun maar zeker ook niet briljant. Het is wel een verhaal die je meesleept, maar om nou meteen te gaan zeggen dat First Blood een flinterdun verhaal heeft vind ik ver gaan, als je dat over Rambo 2 had gezegt geef ik je gelijk. Maar First Blood is redelijk realistisch, Harry Potter niet maar je kan het niet gaan vergelijken,laat staan iemand's top 10 daarom gaan aanvallen. Je houd waarvan je houd, respecteer dat. Ook als iemand een film niet zo goed vind als jou. Smaken verschillen nou eenmaal en dat is maar goed ook.

avatar van Zadel

Zadel

weer van die kansloze discussies over elkaars top tien. Respecteer gewoon dat iemand anders een film goed vind en de ander niet. Hou het gewoon bij harry potter!!

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

-jack_sparrow- schreef:

Net iets bedacht: Ik had het leuk gevonde om the Weasley Family tege the Malfoys te zien vechten in the final battle ................ zou de perfecte revenge kunnen zijn!!

Ik had Anderling, Banning of Vilder wel willen zien vechten, al was het maar voor 10 seconde!

avatar van nakada

nakada

Volgens mij wil Koerok ook helemaal niet discussieren over zijn top tien. Het gaat om movie2323's kritiek op deze film ( flinterdun verhaal en slecht acteerwerk ) hetgeen Koerok ( en ik ook ) nogal vreemd overkomt. Als hij dan ook nog First Blood wel goed vindt maakt dat zijn opmerkingen over deze film des te ongeloofwaardiger. De verhaallijn in First Blood is zeer eenvoudig en laten we eerlijk zijn, de acteertalenten van Stallone zijn erg beperkt. Dat Koerok die film uit zijn top 10 aanhaalt is niets meer dan logisch.

avatar van bartbart

bartbart

Beste Harry Potter allertijden

Koerok

Om te beginnen: Ik heb respect voor de uitgebreide reactie van movies2323. En zoals ik al eerder heb aangegeven heb ik indertijd ook genoten van First Blood, dus verder geen kwaad woord over die film. Ik erken ook dat de criteria die mensen aanleggen om een top 10 samen te stellen van elkaar kunnen verschillen. Soms kun je 'objectief' van mening zijn dat een film geweldig is, maar hem toch niet in je top 10 zetten, omdat je gewoon meer plezier hebt beleefd/betere herinneringen hebt aan een andere film.

Maar in dit geval kon ik het toch even niet laten. Movies2323 gaf zelf aan veel waarde te hechten aan het verhaal en acteertalent.

Wat dat laatste betreft had HP inderdaad beter gekund, maar in mijn optiek heeft dat te maken met het feit dat je bij jonge acteurs nog niet goed kunt vaststellen hoe goed ze werkelijk zijn. Er zullen ongetwijfeld betere acteurs zijn geweest dat Daniel Racliffe, maar vindt die maar eens. Vanaf de eerste film zit er natuurlijk aan vast. Als Potter-fan zet ik mij daar oveheen, maar ik kan me voorstellen dat andere mensen dat stoort.

Maar nogmaals, het verhaal zit buitengewoon geraffineerd en complex in elkaar. Je kunt het niet leuk vinden, het is mogelijk dat het je niet boeit, maar flinterdun(?), daar heb ik toch echt wel grote moeite mee. En dat was de aanleiding van mijn enigszins prikkelende reactie richting movies2323.

No hard feelings!

m1chel schreef:

Sorry, maar ik vind het echt wel flinterdun. Het is en simpele wraak-film, niet veel meer. Maar nogmaals, dat maakt het niet minder vermakelijk. Ik heb Sly ook echt hoog zitten. Ik ben met hem opgegroeid, en ik heb me zeer goed vermaakt met Rocky en Rambo. Sly en Schwarzenegger waren mijn jeugdhelden!

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Nou, ik ben gisteren avond eindelijk naar Harry Potter geweest samen met een goede vriendin. We keken er echt naar uit! Helaas was de film alleen in 3D te zien, maar uiteindelijk viel dat reuze mee. Het waren van die dunne wegwerp brillen en niet van die lompe grote gevallen waarvan je echt hoofdpijn krijgt. Het was best wel druk, maar gelukkig waren wij als 1 van de eerste binnen (na lang wachten tot de bioscoop deur eindelijk werd geopend) en hadden wij een mooi plekje uitgekozen. We hadden ongeveer een vertraging van 10 minuten opgelopen, maar gelukkig begon de film snel. Toen de reclames en de trailers eenmaal voorbij waren voelde ik mijn hard echt kloppen. Eindelijk de laatste Harry Potter is nu in zicht en dan nu maar lekker genieten.

Het begon al vrij mooi, met een mooie soundtrack en de eerste tranen rolde al over mijn gezicht. Dat gebeurde nog wel 10 keer tussendoor overigens. Ik moest nog even wennen waar we nou precies geéindigd waren bij Part 1 en ik moest er ook echt even in komen. Het begin vond ik dan ook het minder interessante deel, vooral omdat ik nog niet de juiste sfeer te pakken kreeg. Ik heb het boek wel gelezen, maar dat is alweer 4 jaar geleden ongeveer, dus ik wist niks meer te herinneren wat er nou precies ging gebeuren. Het enige wat ik nog wist was dat: Voldemort dood zou gaan en Harry Potter bleef leven.

Na het Goudgrijp gebeure, wat ik aan de ene kant wel een leuke scene vond maar aan de andere kant ook niet zo heel boeiend vond keert het 3 tal al vrij snel terug naar Zweinstein en zie je ongeveer de gehele cast terug die je gewent was. Aan de ene kant erg leuk, want dat hoort echt bij zo'n laatste deel. Maar aan de andere kant had ik er nog wel meer van willen zien, nu waren ze meer in alleen in beeld op de achtergrond met soms een paar zinnetjes tekst en dat was het. Het was ook niet echt een mooi geheel. Wat ik ook vreemd vond is dat ze Sneep meteen weggejaagt hadden, terwijl Anderling daar voor zorgde konden ze dat al veel eerder voor elkaar krijgen. Maarja, dan wist je ook niet wat er precies ging gebeuren. En Anderling was ook 1 van de trouwste volgers van Albus Perkamentus, dus vond ik het ook vreemd dat ze niet wist dat Sneep eigenlijk wel goed was. Maar misschien werd ze overspoeld door emoties op dat moment aangezien hij Perkamentus heeft vermoord en hij er niet meer is.

Toen was de eerste helft alweer voorbij en kwam de pauze in aantocht. Dat ging eigenlijk vrij snel. Het 2de helft vond ik dus wel wat beter, maar in zijn geheel was het gewoon allemaal erg mooi. Toch vond ik de actie en het spektakel wel meevallen, ik had toch echt meer verwacht. Dus dat vond ik jammer. De dood van Sneep kwam ook onverwachts, ik wist niet meer dat hij op die manier doodging of uberhaupt doodging. Maar dat was wel erg mooi gedaan, je voelde de spanning ook echt tussen Voldemort en Sneep. En dat maakt het personage Voldemort ook nog meer gruwelijker dan hij al was.Ook de de dood van Bellatrix vond ik echt teleurstellend zeg. Had toch echt op een mooiere dood gewacht, ze kwam ook nauwelijks tot haar recht in dit deel afgezien van de korte Goudgrijp scene. In het boek kon me nog herinneren dat het veel meer impact op me had en dat heb ik niet vaak.Ook het grootte gevecht tussen Harry en Voldemort vond ik teleurstellend. En dan de uiteindelijke dood van Voldemort was ook erg jammerlijk. En ik snap ook niet waarom Harry opeens de eigenaar was van de Zegevier. Het 19 jaar later was ook vrij mooi als afsluiter, maar zag er toch nepper uit. Ik dacht echt dat ze er iets meer mee hadden gedaan, ze leken nog gewoon hun zelf.

Toch heb ik weer moeten huilen op het einde, ik heb me toch proberen in te houden zodat niemand het zou zien . Het was ook een speciaal moment. De lichten bleven ook nog een tijdje uit. Ik had een dubbel gevoel. Ik kon niet geloven dat dit echt de laatste Potter was.

In vergelijking vond ik dit toch wel een erg mooi deel hoor. Ik heb de negatieve momenten even opgesomd, maar toch heb ik me prima vermaakt en ga hem nog zeker vaker kijken.

avatar van Elegy

Elegy

De film was erg dubbel. Soms dacht je 'Yeeh! zo hoort het epische verhaal te gaan.' Maar dat sloeg soms ook over tot teleurstelling. Ze hadden sommige gesprekken moeten inkorten zodat ze meer tijd zouden hebben voor de verhalen rondom Snape en Dumbledore.
Het epische gevecht had van mij ook wat verder kunnen gaan.
Ook had ik graag willen zien hoe de wereld veranderde nadat Voldermort dus was verslagen. Hoe het bijvoorbeeld de voormalig aanhangers verging.
En het 19-jaar later was simpelweg te pijnlijk voor woorden.. wat slecht zeg.

/maar al met al een waardige afsluiting.

Zucht, ik zou wensen dat er stiekum toch meer delen zouden komen.

TragieStar.* schreef:
En ik snap ook niet waarom Harry opeens de eigenaar was van de Zegevier.

Dat zit als volgt:

"After robbing Dumbledore's grave of the wand which had been buried with its previous master, Voldemort took possession of it. He ordered Nagini to murder Snape so mastery of the Elder Wand would pass to him, since he believed Snape to be the wand's master.
But before Dumbledore was killed by Snape atop the Astronomy Tower, Draco Malfoy disarmed Dumbledore. Unknowingly, Malfoy became the master of the Elder Wand.
Nearly a year after Draco had unknowingly become the wand's master, Harry had taken Draco's wand by force, making him the master of the Elder Wand.

Late in the Battle of Hogwarts, in the Forbidden Forest, Voldemort cast a Killing Curse on Harry using the Elder Wand. The wand seemingly worked, Harry entered a limbo state, portrayed as King's Cross Station, from which he could choose to return. When he did return, Voldemort cast the Cruciatus Curse on Harry's "dead" body but caused no pain. At this point, Harry realised that he was, in fact, the master of the Elder Wand."
Link

Koerok schreef:

Ik ben dat gewoon niet met je eens, maar goed ik wil die discussie best aangaan met je op het First Blood forum gedeelte.

Elegy schreef:
En het 19-jaar later was simpelweg te pijnlijk voor woorden.. wat slecht zeg
<....>
Zucht, ik zou wensen dat er stiekum toch meer delen zouden komen.

Ik denk dat de epiloog (19 jaar later) expres door Rowling om die reden is toegevoegd. Ze wilde het echt afsluiten, en niet in de verleiding komen om nieuwe delen te schrijven. Dat kan natuurlijk alsnog wel, maar dat moeten dan meer verhalen worden over de nieuwe generatie.

Ik heb er eerlijk gezegd weinig moeite mee, omdat het gewoon volledig losstaat van het centrale verhaal (dat eindigde met de dood van Voldemort). Je kunt het bij wijze van spreken uit het boek scheuren of de film eerder afzetten. Wil je toch een idee hebben hoe Rowling de toekomst ziet van Harry en zijn vrienden, dan lees/kijk je de epiloog.

Spoilers Koerok

m1chel schreef:

Spoilers Koerok

Sorry, aangepast.

avatar van Gish

Gish

Kan iemand mij uitleggen waarom ik een 3D bril heb moeten aanschaffen bij Pathe ?

Heb niets gemerkt van enig 3D effect. Of zaten mijn glazen verkeerd ?

Stelen, dat is ´t

avatar van Ste*

Ste*

• 2076 berichten

Zie je ook echt geen diepte enzo?

Want ik zit te twijfelen om naar de 3D-versie te gaan, 2D heb ik al gezien, maar als je er niks van merkt voor 2 euro extra, dan doe ik het lekker niet.

avatar van theonering

theonering

Deze film heeft al 1,135,486,045 dollar opgeleverd!

Daarmee komt hij op de 3e plaats van films die het meest ter wereld hebben opgeleverd.

avatar van Thorongil

Thorongil

theonering schreef:

Deze film heeft al 1,135,486,045 dollar opgeleverd!

Is niet moeilijk om The Return Of The King te kloppen vandaag. Ten eerste 8 jaar inflatie, boom aan nieuwe cinemagangers in landen als Rusland, China en Brazilië, 3D, en een uiterst zwakke US Dollar tegenover vreemde valuta. Dat er vorig jaar 2 en dit jaar 3 films de 1 miljard halen zegt veel.

Die 3e plaats zal ook maar voor korte tijd zijn, The Hobbit-films zullen allicht Titanic voorbijsteken.

• 1948 berichten

Ik denk dat dat er weinig mee te maken heeft hoor. Potter is hot, dat is gewoon de rede. Moet je eens kijken wat Rowling aan die boeken heeft verdiend joh. Ze is volgens mij op dit moment de rijkste vrouw van Groot Britanië. Ik denk dat als de inflatie er niet had geweest deze film nog meer opgebracht zou hebben.

avatar van theonering

theonering

Thorongil schreef:

Ja, als The Hobbit films het net zo goed doen als LOTR dan denk ik dat ze zeker de titanic voorbij gaan en misschien zelfs voorbij Avatar, maar Avatar heeft vooral zoveel succes qua geld door dat deze film de 3D hype weer heeft terug gebracht.

avatar van hdehoon

hdehoon

movies2323 schreef:

Zo verschrikkelijk cliche.. Ik begrijp dat de meeste hier Potterfans zijn, maar een 4,0 als gemiddelde? Een film als deze zou dan in de top 100 moeten zitten...(!)

Ik gaf eerst en 0,5 om het een beetje te balanceren, maar ik vind deze (en vele andere Potter films na de eerste paar delen) zeer zeker niet een voldoende waard. Acteren en het verhaal zijn voor mij toch echt de 2 belangrijkste elementen binnnen een fim, daarna komen de leuke special effects, de aktie, de grappen, de gevechten etc etc.

Het verhaal is dan de bouwsteen en met het acteren kan je daar op verder bouwen. Datzelfde fundament ontbrak. Overigens was er niets om verder op te bouwen, want het verhaal was flintertje dun, script was zeer matig. Commerciele troep:

1,5/2,0 * en dan neig ik meer naar 2,0**.maar als ik aan het acteren denk ga ik toch weer naar de 1,5*

Het is nou eenmaal een fantasyfilm en dan kun je niet verwachten dat het verhaal zo geweldig gecompliceerd is als een arthouse film. Maar in zijn genre is het toch een goed gemaakte film, met veel acteertalent. Acteurs als Alan Rickman tillen de film naar een hoger niveau dan de gemiddelde andere fantasyflim. Natuurlijk moet er spectakel in om het grote publiek tevreden te stellen, maar daar is toch niks mis mee. Persoonlijk had ik meer nadruk gelegd willen zien op de persoonlijke verhalen van de personages en wat minder veldslagen. Ik vind 4 sterren daarom achteraf ook wel wat veel, maar een dikke 3 heeft de film zeker wel verdiend.

avatar van Mlis

Mlis

bartbart schreef:

Beste Harry Potter allertijden

Niks aan toe te voegen

Deze film had voor mij precies het zelfde effect als het laatste deel van LOTR,

en dat is uiteraard prima!!!

Weer ging ik met een wow gevoel de bioscoop uit.

avatar van Chairrepair

Chairrepair

Mooie afsluiting van het verhaal. Knap werk van Alexander Desplat, prachtige filmmuziek!

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Chairrepair schreef:

Het einde kwam van Williams

Het mooie begin door Desplat

hdehoon schreef:

Ik zou eerlijk gezegd niet weten waarom niet. Fantasie kan net zo gecompliceerd zijn als een waargebeurd verhaal. Ik denk zelfs dat het eerder omgekeerd is. Een verhaal uit de realiteit moet zich houden aan de mogelijkheden van de realiteit. Fantasy breekt daar juist doorheen en kan in potentie dus complexer zijn.

avatar van Film Pegasus

Koerok schreef:

Veel fantasie had de film nu ook weer niet in tegenstelling tot bvb Prizoner of Azkaban