G.I. Joe: The Rise of Cobra (2009)

1176 stemmen | gemiddelde 2,80
Actie /
Sciencefiction118 minuten
geregisseerd door
Stephen Sommersmet
Channing Tatum,
Sienna Miller en
Marlon WayansTien jaar in de toekomst moet het elite korps dat bekend staat als G.I. Joe het opnemen tegen de kwaadaardige organisatie Cobra, onder leiding van de Schotse wapenhandelaar Destro. Het elite G.I. Joe team gaat met futuristische spionage en militaire apparatuur de strijd aan met de corrupte Destro en de steeds gevaarlijker wordende organisatie Cobra om de wereld te redden van totale chaos...
3,0
[permalink] geplaatst op 29 juli 2011, 22:47 uurOk ..... vrijwel slecht geacteerd, niet alleen maar mooie special effects en het verhaal is niet van hoog niveau .... maar wel een prima actie film die lekker weg kijkt en niet verveelt.
[permalink] geplaatst op 3 augustus 2011, 21:59 uurToch wel benieuwd naar deel 2
2,5
[permalink] geplaatst op 8 oktober 2011, 22:55 uurNa een herziening toch 1 ster verlaagd. Acteerwerk is echt niet best en effecten trouwens ook niet..
3,5
[permalink] geplaatst op 8 november 2011, 22:10 uurBij deze had 'k totaal geen verwachtingen, maar wat een actiefilm. Haast een non stop actiefilm die zeker niet verveelt. De actie is overweldigend en wel wat over the top, maar entertainend was het wel. Het verhaal is niet zo bijzonder, maar dit is wel vaker het geval in dit soort films. De cast is eerder standaard.
Een deel twee wil 'k gerust ook nog wel bekijken.
2,5
[permalink] geplaatst op 19 november 2011, 21:29 uurPfff. Spektakel zat. Misschien zelfs iets teveel. T was me net teveel gekunsteld allemaal, en het verschil tussen burgerwereld en GI wereld was me ook veel te groot.
Scarlett beviel me wel

[permalink] geplaatst op 20 november 2011, 12:23 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenHerziening, en ik blijf bij mijn 2 sterren. Er had veel meer ingezeten, want het idee is helemaal niet zo gek. De uitwerking is gewoon zeer matig. Gaat soms veels te ver over de top en de special effects zijn af en toe om te huilen. Het ziet er soms zo verschrikkelijk nep uit, dat je het idee krijgt naar een animatiefilm te kijken. Er zijn ook zeker positieve punten, maar helaas overheersen de slechte special effects en het matige acteerwerk. Het lijkt wel alsof de makers niet zo goed konden kiezen wat hun doelgroep moest worden, want sommige scenes zijn expres heel kinderlijk gemaakt terwijl andere weer iets te grof zijn voor kinderen. Wat ik ook erg zwak vond was de scene waarin Tatum gevangen wordt gehouden en dan nog eventjes heel gladjes volledige tekst en uitleg krijgt van de boef die hem gevangen houdt, beetje Bassie en Adriaan niveau.
2,5
[permalink] geplaatst op 28 november 2011, 16:49 uurAch wat moet ik zeggen... keek lekker weg maar niks hoogstaans... 2.5
2,0
[permalink] geplaatst op 2 december 2011, 15:51 uurPretentieloze productie, waarin een uitermate mager verhaal met gewichtig-doen(erei) opgeblazen wordt, terwijl aan het plezier voorbijgegaan wordt. Er wordt (als vanouds) geschoten, gedoken, gevlogen, gekletst en geranseld, maar echt interessant wil het niet worden en creatieve speelruimte wordt volledig over het hoogd gezien. Zelfs de special effects zien er goedkoop uit.
cinemakenner
[permalink] geplaatst op 4 december 2011, 21:56 uurG.I. Joe: The Rise Of Cobra is een teleurstellende film die zichzelf wel een aktiespektakel mag noemen maar als we het over realisme en cheesy effecten gaan hebben....
Tja, want het acteerwerk was best wel slapjes, de dialoog was afschuwelijk en de effecten, zoals ik al zei, waren ongeloofelijk cheesy. Het enige goeie eraan is de sterke vertolking van Joseph Gordon Levitt, die wel echt een sterk acteur is en zijn rol als de villain toch wel goed opzich neemt. En zoals ik al zei de film was absoluut niet realistisch: er is een scène dat er een explosie plaats vind en zo'n man staat voor het gebouw dat explodeert en gewoon overleeft. Hoe kan dat? Oké ik weet dat het een over-de-top actiefilm is maar dat maak je me echt niet wijs hoor. Maar man, ik heb betere actiefilms gezien.
Kortom: G.I. Joe: The Rise Of Cobra is een slap actiefilmpje dat bijna lachwekkend te noemen is. Nee, doe mij maar de Transformers films bij elkaar.
2,0
[permalink] geplaatst op 11 december 2011, 12:30 uurOngeinspireerde Actiefilm, die bij vlagen wel voor hersenloos plezier zorgt. Het tempo zit er wel goed in, maar van het verhaal hoef je niets te verwachten. De actie is dan wel redelijk onderhoudend, en er wordt aardig geacteerd. Maar toch niet meer dan gemiddeld. 2 Sterren.
3,5
[permalink] geplaatst op 5 januari 2012, 23:18 uurtotale idioterie, dramatisch acteerwerk, onuitstaanbaar amerikaans patriottisme... maar goddamn what a ride!
Ik rook de popcorn en heb me op het eerste half uur na uitstekend vermaakt: 3 1/2 *
1,5
[permalink] geplaatst op 28 januari 2012, 11:33 uurToch maar eens gewaagd aan deze film, omdat het jeugdherinneringen omhoog brengt. Ik vond het een kil en leeg actieproduct volgepropt met CGI en explosies. Effecten zijn best redelijk, maar af en toe behoorlijk pover. Tuurlijk het is over-the-top en dat mag allemaal best, maar ik kon af en toe mijn lach niet inhouden bij sommige acteurs. Wayans is trouwens weer compleet irritant. Over acteurs gesproken, wtf doet Levitt in zo'n film. Volstrekt belachelijke rol met die stem