132.160 gebruikers | 83.253 films | 30.180 regisseurs | 3.420.365 berichten | 4.773.127 stemmen

Superman Returns (2006)

Actie / Fantasy
154 minuten

geregisseerd door Bryan Singer
met Brandon Routh, Kate Bosworth en Kevin Spacey

Na zijn vijf jaar durende reis naar zijn thuisplaneet Krypton, keert Superman weer terug naar Aarde. De wereld is er echter in deze periode niet op vooruit gegaan, en de mensen, in het bijzonder Lois Lane, denken eigenlijk dat ze beter af waren geweest als Superman helemaal nooit had bestaan. Maar deze gedachten worden al snel weer bijgesteld als blijkt dat het kwaad terugkomt in Metropolis en Superman de enige is die de stad nog kan redden.

gebruiker
bericht

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 juli 2011, 19:48 uur
Never-Before-Seen Superman Returns Opening Now Online - CinemaBlend.com

Als ze deze scene erin gelaten hadden, had ik een 3.5.gegeven. Erg mooi.

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 augustus 2011, 15:10 uur
Net als ik lees in de meeste recensies kan ik ook beginnen met 'Superman is niet meteen mijn favoriete held'. Superman kan alles (vliegen, X-straalogen, kracht, snelheid, ...) maar is tegelijkertijd vrij saai (moet er precies ook geen moeite voor doen) en heeft na de Fantastic Four wel het meest belachelijke heldenkostuum uit de filmwereld. Geef mij maar Spiderman, Blade, Iron Man, Batman, Robocop, ... Gelijkaardige figuren, maar veel creatiever en meer persoonlijkheid.

Waar de originele film nog wat avontuur had, is dit een zeer karakterloze vertolking geworden die zichzelf te veel au serieux neemt. Luther is ook niet de meest memorabele filmvijand en in Superman zit zelf ook niet veel. Terwijl Superman toch potentie heeft om de held der helden te worden is daar hier niet veel van merkbaar. Hopelijk krijgt hij nog eens een kans, maar dan goed deze keer.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Superman Returns (€ 5,99)
exclusief € 1,19 verzendkosten

Superman Returns (€ 6,89)
exclusief € 1,75 verzendkosten

Superman Returns (€ 8,49)
exclusief € 0,99 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 augustus 2011, 5:19 uur
Singer is de humor en luchtigheid vergeten, en probeert Sam Raimi na te doen, wat Raimi met 'Spider-man 2' deed tenminste. Maar ik vind Superman eigenlijk een te 2 Dimensioneel personage om een drama van te maken. Ook is er een gebrek aan actie. Als er actie is, dan is hij wel spectakulair, denk aan de vliegtuigscene. Brandon Routh redt de film nog met zijn acteerwerk.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 augustus 2011, 21:39 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Superman Returns... 5 jaar later, das wel een beetje jammer vond ik. Het verhaal is redelijk, de cast is aardig. Ze hebben Brandon Routh genomen en qua uiterlijk zie ik de gelijkenis wel redelijk tussen Routh en Cristopher Reeve en dat maakt het redelijk prettig om te kijken. Reeve blijft voor mij de enige echte Superman. Kevin Spacey als Lex Luthor was een hele goede zet. Spacey zet een sterke rol neer en komt geloofwaardig over als Lex Luthor.Kate Bosworth vond ik geen goede Lois Lane. Ze speelde gewoon irritant. De effecten waren heel mooi. Eindelijk een Superman film waar de vlieg scenes erg mooi eruit zien.

De film duurt wel erg lang, waardoor je vrij snel verveeld raakt. Het einde is te zoet vond ik. Grappig bedacht dat dat jochie de zoon van Superman is, maar dat zag je van het begin al aankomen.De muziek is in tact gelaten en dat is het allergrootste pluspunt van de film. Hopelijk word" The Man of Steel" wel wat beter, maar deze kan er goed mee door. Ik heb me prima vermaakt. 3.5*

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 november 2011, 16:52 uur
Ik had wat meer van de film verwacht. Kijkt toch lekker weg en is zeker de moeite waard om een keer gezien te hebben.

3 *

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 december 2011, 17:36 uur