Superman IV: The Quest For Peace (1987)

194 stemmen | gemiddelde 1,96
Verenigd Koninkrijk
Actie /
Avontuur90 minuten
geregisseerd door
Sidney J. Furiemet
Christopher Reeve,
Gene Hackman en
Margot KidderLex Luthor (Hackman) is het zat om altijd maar door Superman (Reeve) verslagen te worden en grijpt zijn kans als de wereldleiders besluiten om alle atoomwapens te vernietigen. Hij gebruikt een haar van Superman om een eigen Supermens te maken. Superman komt erachter dat deze 'Nuclear Man' minstens net zo sterk als hij is en heeft zijn handen vol om de ravage op te lossen die Nuclear Man veroorzaakt.
2,0
[permalink] geplaatst op 24 januari 2002, 16:52 uurErg slecht vervolg. Erg jammer, want Reeve had wel een betere film verdiend om zijn Supermancarriere af te sluiten.
0,5
[permalink] geplaatst op 13 augustus 2005, 16:20 uurwat een prul, vooral het begin, Superman die de kernwapens opvangt en naar de zon slingerd, of zo iets,..
ongelovelijk!!!
2,0
[permalink] geplaatst op 18 augustus 2005, 19:12 uurHet slechtste deel van de vier, dat overigens op 26 oktober op DVD verschijnt.
1,5
[permalink] geplaatst op 22 mei 2006, 18:15 uurHet is wat te langdradig en wat ik vooral heel jammer vond is dat het zwakke plek van de Nuclear Man al bekend was na zijn geboorte.
4,0
[permalink] geplaatst op 6 juni 2006, 12:34 uurWas wel goed, veel actie en spanning.
1,5
[permalink] geplaatst op 6 juni 2006, 14:49 uurDit is echt de slechtste uit de reeks, wat op zich knap is na het beroerde 3e deel!
Vreselijk slecht script en belabberde special effects!
Deze vooral overslaan!
1,5 ster, maar alleen voor de inzet van Reeve
3,5
[permalink] geplaatst op 28 juli 2006, 17:10 uurDe special effects zijn idd niet echt 'super' te noemen. Maar de film heeft mij toch wel geboeid hoor. Hij is bij lange na niet zo sterk als het eerste deel. Maar toch een vermakelijke film.
[permalink] geplaatst op 2 augustus 2006, 21:46 uurEen van de beste Superman films ooit. Een meesterwerk. Een magnus opus. De Mona Lisa van de cinema. Nee hoor ik lieg.
rvoormanns
[permalink] geplaatst op 2 augustus 2006, 23:56 uurIk vond het een leuke film hoor gewoon precies het zelfde als z'n voorgangers, ik snap het gezeur niet!!!!
2,0
[permalink] geplaatst op 26 juli 2007, 0:54 uurIn tegenstelling tot de vorige drie delen vind ik deze wel wat 'erover'. De 'nuclear man' kan lukken in een strip, maar in de film werkt hij eerder op de lachspieren. De special effects kwamen me ook minder geloofwaardig over dan in de eerste drie delen.
Enkele leuke momenten, maar het maken van deze film was eerder 'n vluggertje denk 'k.
2,0
[permalink] geplaatst op 7 maart 2008, 16:25 uurEen vluggertje was deze film niet. De intenties waren goed, maar het pakte allemaal anders uit toen het budget werd gehalveerd en de film een half uur werd ingekort omdat de testscreenings tegenvielen.
Als je wilt weten hoe de film oorspronkelijk was voordat deze werd ingekort moet je de 8 CD-box aanschaffen die onlangs is uitgebracht. Deze box bevat de complete muziek voor de vier Superman-films met Christopher Reeve en twee uur muziek uit Superman IV. John Williams, die de muziek schreef voor het origineel, heeft voor Superman IV zelfs 3 nieuwe melodieën geschreven. In het 160-pagina's tellend boekwerk dat bij in de box zit wordt veel informatie gegeven over hoe Superman IV had kunnen (en moeten) zijn.
1,0
[permalink] geplaatst op 5 september 2008, 13:26 uurDeze 4de film zou je kunnen bestempelen als net eentje teveel.
Het scenario is niets waard, de special effects zijn ronduit belabberd.
Neen, men had deze prent beter niet gemaakt.
Het zou ook de laatste film worden met Reeve als Superman. Niet veel later zou hij zijn ongeval krijgen en mede door het floppen van deze film zou het ook bijna 20 jaar duren eer er een nieuwe Superman film zou verschijnen. Dit heeft Reeve niet meer mogen meemaken.
[permalink] geplaatst op 1 mei 2010, 12:57 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenHahahaha!!!
Ik zag hier en daar een paar foutjes!
Zoals 'Nuclear Man' die omhoog door een aantal plafonds heen vliegt: je zag de kabels overduidelijk!!!
Dit deel deed echt pijn aan mijn ogen maar deed wonderen voor mijn lachspieren 1,5*

2,5
[permalink] geplaatst op 22 maart 2011, 15:49 uurDit deel was een stuk slechter dan de vorige 3 delen, traag en een slecht script.
[permalink] geplaatst op 7 april 2011, 12:01 uur
3,0
[permalink] geplaatst op 3 augustus 2011, 20:38 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenSuperman IV, wat zal er eens van zeggen. Het tijdperk 1987 waren er toch wel betere effecten mogelijk. De vlieg scenes hadden veel beter gekund, dat zag er bedroevend,zelfs voor 1987 maatstaven,uit. De scene dat Clark van het balkon afspringt en Lois meetrekt ziet er zo slecht uit. Erg jammer want in Superman III gingen de effecten toch wel flink vooruit. Het verhaal (mede geschreven door Christopher Reeve zelf) zat flinterdun in elkaar en was erg voorspelbaar. Het jaren 80 cliché van de slechte Russen mocht dus daarom ook niet ontbreken en het Pro Amerikaanse patriotisme was jammer genoeg irritant aanwezig. Superman gaat weer even uit naam van Amerika de wereld atoombom vrij maken. Maar de slechte russen werken daar natuurlijk niet aan mee.
Wel was het een plus punt dat de Cast bij elkaar gehouden is. Ik geef deze Superman 3* omdat mijn liefde voor de Superman films erg groot is. Als dit een andere superheld was geweest had mijn stem naar 2* gezakt, want de film zat ook nog eens vol fouten van de bovenste plank. Toch als ik eens in de zoveel tijd de Superman collectie weer eens opzet, kijk ik trouw deel 4 als afsluiter en ondanks het goedkope verhaal, slechte effecten en benedenmaatse acteer prestaties (behalve van Gene Hackman en Christopher Reeve) blijf ik het toch een leuke film vinden. Als kind vond ik hem wel helemaal geweldig,namate ik ouder geworden ben nuanceer ik dat wel. Het typische 80's sfeertje is wel weer aanwezig en daar hou ik van. 3* uit nostalgische gevoelens voor de 80's en voor het begrip dat Superman heet.
3,0
[permalink] geplaatst op 5 februari 2012, 18:41 uurVan alle vier de delen was deze voor mij toch echt de minste..
Luthor die terug keerde, dat vond ik wel leuk maar het slechterik gedeelte erom heen, met Nuclear man, verschrikkelijk.. Alsof er niets beters te verzinnen viel?
Over alle delen gezien viel het mij op dat de verhaallijnen niet worden afgemaakt, niet in een vervolgdeel in ieder geval. Met name de vrouw-verhaallijnen blijven in één film en keren niet terug, muv Lois natuurlijk! Bij Lois had ik op het einde de vraag: weet ze het nu wel of niet van Clark/Superman, de ene keer namelijk wel maar dan weer niet. Een beetje vaag voor mij.
Heb nu alle 4 de delen gezien: 1 en 3 zijn in mijn ogen de beste. Maar al met al zeer geslaagde serie
Met een geweldige Reeve!