Genre: Thriller
Gesproken taal: Spaans, Engels, Frans en Hongaars
Releasedatum: 1 februari 1996
Bekijk via Prime Video
Plot The Usual Suspects
"Five criminals. One line up. No coincidence."
In de San Pedro Baai, een haven van Los Angeles, is een chaos met vele lijken ontstaan na een enorme explosie op een vrachtschip. Douanier Dave Kujan reist af van New York naar de westkust om Verbal Kint, de enige overlevende getuige die een bijzondere deal heeft gesloten met justitie, te ondervragen. Kujan is er namelijk zo goed als zeker van dat de dood gewaande crimineel Dean Keaton een hand in de zaak heeft. Ondertussen blijkt er nog een getuige te zijn, in het ziekenhuis, die een ander licht op de zaak werpt.
McManus
Edie Finneran
Jack Baer
Jeff Rabin
Dardan
Een van de allerbeste films ooit,
héél de film lang vanaf het begin is het allemaal een groot mystery en als dan uiteindelijk het doek gevallen is en alles perfect in elkaar loopt en het duidelijk wordt word je met verstomming geslagen. Je denkt aan het einde van de film (en eigenlijk na een uurtje) alles te weten maar die allerlaatste 3min zijn gewoon hét, de ene verrassing na de andere. Als pluspunt is er nog de prachtige muziek doorgans de hele film die ongelooflijk spannende scènes met mooie beelden perfect weet te vullen, de personages zijn heel de film door eigenlijk perfect gespeeld en weten gewoon ongelooflijk boeiend over te komen. Kevin Spacey speelt zowat zijn beste rol ooit (damn!). Het verhaal is gewoon magnifiek en uiterst briljant uitgewerkt en eigenlijk is dit zo'n film die je gewoon nog eens moet herkijken om het volledig te begrijpen van a-z,
kippenvel en ik ben met verstomming geslagen van hoe geniaal dit wel niet is qua verhaal en vooral personages,
een veel betere film dan wat ik had verwacht,
5*.
wavanbuuren
fantastische film je zit gans de film aan het scherm gekluisterd wachtend hoe dit meesterwerkje uiteindelijk uitdraait en wanneer het einde dan nadert ben je compleet verrast fantastisch gewoon maar ik ga deze film toch nog eens bekijken want er zijn toch een paar kleine details waar ik niet compleet met mee ben

dvdfreak: Ik ben nu flink wat van je reacties tegengekomen de laatst tijd. Zou je je s.v.p. eens willen verdiepen in het gebruik van leestekens en hoofdletters? Dat zou de leesbaarheid van je proza erg ten goede komen. Dit wordt ook in de wiki verzocht trouwens.
The Last
Ik moet deze nog maar is gaan bekijken om 'm iets beter te snappen.
schobbejak42
Goeie film. Maar ergens toch een beetje ongeloofwaardig. Want er was in eerste instantie 1 persoon die Keyser Sose kon indentificeren,
Hoezo iedereen wist wie Caeser Sose was? Je wist het zelf niet eens! Niemand wist het...ik weet het nog steeds niet......
Wie is Caeser Sose?
Ik haal er momenteel een halfje van af,
nu tijdje nadat ik de film gezien heb heb ik toch het gevoel dat ik dringend opnieuw moet kijken. Het verhaal en alles blijft indrukwekkend maar ik ben ook erg voorzichtig met 5*, die geef ik pas als ik een film meerdere keren gezien heb en zeker weet of de film ze verdient, ook vraag ik me gewoon af of ik niet wat té enthousiast was nadat ik de film gezien had, eens zien hoe mijn beeld en gevoel zal zijn na nog een keer,
4,5* blijft zeker en vast staan, lager ga ik zeker niet gaan. Kans dat ik verhoog is groot.
moviefreakske
gewoon 1 wooord - TOP ! het einde is top - acteerprestatie's -verhaal gewoon de film !
tommykonijn
Ik heb deze Film gisteren op TV gezien en ik moet zeggen dat ik aangenaam verrasd was want ik dacht dat het 3 keer niks zou zijn maar het bleek 3 keer iets te zijn nogmaals : ik was stomverbaasd dat ik deze Film Goed zou vinden maar dat vind ik hem in ieder geval wel.
*****
Ik verander mijn Stem naar een ster lager want 5* vind ik net iets té veel.
tn2543
Wie is Caeser Sose?
Dat kunnnen naar mijn weten 3 mogelijkheden zijn:
1. Verbal Kint
2. Die gast die Verbal Kint in zijn auto ophaalde (op het eind)
3. Er is geen Kaizer Soze het is een fictief persoon
Of het is gewoon Kevin Spacey natuurlijk
gijs (-.-)
ik denk dat het verbal kint is, dat is juist het mooie van het verhaal als het verbal kint is hij verteld een heel verzonnen verhaal en de informatie haalt hij van een prikbord o.a. als verbal kint het niet is vind ik mijn 5 te hoog
MaxiJazz
Heel goede film, al had dat vooral met het meesterlijke slot te maken !
Dat kunnnen naar mijn weten 3 mogelijkheden zijn:
1. Verbal Kint
2. Die gast die Verbal Kint in zijn auto ophaalde (op het eind)
3. Er is geen Kaizer Soze het is een fictief persoon
Er zijn veel meer mogelijkheden, de mogelijkheden naar Soze zijn oneindigen, net als het hele verhaal wat er werkelijk gebeurd is.
Het kan ook gewoon een hele mysterieuze criminele organisatie die dit zo in de wereld hebben geholpen. Misschien horen de andere 4 personages ook wel tot deze organisatie.
Ik haal er momenteel een halfje van af,
Goed beargumenteerd, maar deze film verdient de 5.0 omdat er zo lang nog over nagedach kan worden.
Kint is het ook, de hints en het printje op het eind zeggen genoeg. Weet niet hoe iemand bij meer mogelijkheden kan komen.
psycholamp
- 1960 berichten
Ik begreep deze discussie ook niet zo goed. Leek me ook wel duidelijk wie het was. Ik zag niet meer mogelijkheden iig.
N811
ja oke als je volgens de complottheorie denkt en ervan uit gaat dat meerdere mensen kunnen liegen zou het natuurlijk wel kunnen. Maar Singer heeft het volgens mij weleens in een interview gezegd ook, dus dat heft al die mogelijkkheden op. Wel leuk is dat Gabriel Byrne tot aan de premiere dacht dat hij Kaiser Sose was, tot het moment dat hij de film voor het eerst zag. Een leuk weetje dacht ik zo
N811

Singer kan dat wel zo gezegd hebben, Maar ik voel me er niet van overtuigd. Ik vind me eigen gedachtengang over de film veel beter, ook al was het de bedoeling niet. De politieman heeft ook niet bevestigd dat de andere dieven dood zijn of wel? Alleen de vrouw van Keaton, maar misschien werd zij gewoon gebruikt. Wat er werkelijk is gebeurd is totaal onbekend.

Het zou best kunnen wat je zegt, maar in dat geval zou Kint dus echter nog veel meer gelogen hebben en dus niet alleen wat namen zoals Redfoot en Kobayashi hebben verzonnen. Zo kun je natuurlijk in het oneindige door fantaseren, wat de film er dan in mijn ogen juist niet sterker op maakt. Misschien hebben ze het wel met zijn vijven gedaan en ga zo maar door. In ieder geval is een ding duidelijk. Er is in ieder geval een Keyser Sose, iwant dat maakt het allerlaatste zinnetje van de film wel duidelijk.Inmijn ogen is dat duidelijk Kint en heel heel misschien iemand anders.
psycholamp
- 1960 berichten
Gister deze film nog eens herzien. Moest wel lachen om fucko + reactie. Maar ik verhoog of verlaag mijn stem niet.
Mocht het hele verhaal van Kint verzonnen zijn, zoals volgens N811, wat heeft deze film dan voor een nut? Deze hele film werkt, helaas té overduidelijk, naar één Keyser Söze toe.
Goed beargumenteerd,
maar bij deze nu nét niet, maakt dat de film nu juist zo bijzonder geniaal? Misschien ergens wel natuurlijk maar daarom is het verhaal/e.d. nog niet direct van topkwaliteit.
decsss
"The greatest trick the devil ever pulled was convincing the world he didn't exist"
Door dit zinnetje is er totaal geen knoop aan deze film vast te binden. Vooral als je de film nogmaals gaat bekijken met deze info in je achterhoofd. Ik ben het verder helemaal eens met wat N811 zegt.
Criticism
Ik had veel over deze film gehoord en had besloten om hem toch maar eens een keer gaan kijken, en alles wat erover werd gezegd was waar. De film begint natuurlijk als met de briljante confrontatie en dat zetten al de toon voor mij, ik heb van begin tot eind genoten. Het einde was natuurlijk erg vermakelijk dat mede kracht bij werd gezet door een uitstekend spelende Spacey. Deze film weet de juiste balans te vinden tussen actie, humor en mystery.
meijer13
Het zal wel aan mij liggen, maar deze film was niks aan. Het verhaal komt traag op gang, en ik bleef het doorkijken omdat het nr 15 in de top 250 staat.
Pas op het einde begon het pas interessant te worden en dat is voor mij net iets te laat.
1 ster voor het einde, de andere halve ster voor de moeite.
GioFunny
Lang geleden gezien, kan geen cijfer geven nog. Binnenkort maar weer mijn geheugen opfrissen. Een van de grappigste scene is toch wel de line up. Hand me the keys you cocksucker, what tha fuck. Die del toro is echt goed hier.
combi
- 20609 berichten
Deze film vind ik zo ontzettend gaaf.
parvus_flamma
Omdat ik hou van films met een plotwending.

Verder vind ik Fenster en McManus gewoon gaaf
, vooral in de scene dat ze een tekst van zo'n briefje af moeten lezen bij de politie.
Leland Palmer

Bekijk hem nog snel: 'The Usual Suspects' gaat van streaming verdwijnen

'Heerlijke misdaadfilm, waarin volop te puzzelen valt': 'The Usual Suspects' komt uit in prachtige 4K-release

1 April, kikker in je bil: acht films met een verrassend einde

Misdaadklassieker 'The Usual Suspects' van Bryan Singer vanavond op RTL 7