Avatar (2009)
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 17 december 2009
Bekijk via Disney+
Plot Avatar
"Enter the world of Pandora."
- Trailer (YouTube)
Mo'at
Eytukan
Tsu'Tey
Bratwurst
Hij doet er juist heel veel mee. Hij tovert in Avatar een totaal vreemde, verwonderlijke, kleurrijke wereld op het scherm, op zo'n manier als ik nog niet eerder gezien heb. Vind het nog steeds moeilijk te geloven dat het allemaal uit de PC komt rollen, de wezens en de wereld zijn binnen het universum van Avatar volledig geloofwaardig.
Maar met het verhaal doet hij niet veel en dat is zo jammer deze film leunt op de special effects net als de films van Roland Emmerich , visueel een genot om te zien maar een verhaal van niks.
predator 2
Tonypulp
grid8400
Hoe zit het met Weaver? Doet ze het goed?
Niet echt vond ik.. beetje niets zeggend bijrolletje..
grid8400
Alleen kan je naar mijn mening dit project totaal niet vergelijken met de bagger van Emmerich...
wimnoot
Ik vond het een zeer pakkend verhaal.Het kijkt weg als een sprookje.Er was eens een soldaat in een rolstoel..........
Ps: In een gewone bioscoop zijn de kleuren en de actiescene's waarschijnlijk ook erg mooi.
Ik KAN geen 3D kijken.
Nu jij weer...
Tonypulp
Ik KAN geen 3D kijken.
Nu jij weer...
Heb het ook niet over 2D of 3D.
Maar over dat je er vanuit gaat dat het verhaal an sich pakkend is.
Bedoel, je moet op de eerste plaats van het visuele houden, het is een combinatie van beide, dacht dat je echt voor het verhaal ging aangezien je bericht, maar zag nu net je bericht bij 2012 dus denk niet dat het een probleem zal zijn dan
ignore me.
Dat het 2D is zal daarnaast niet zo heel veel afbreuk doen hoor
Wellicht 0.5-1* minder..
Madecineman (moderator films)
Hoezo? Heb je geen 3D bioscoop in de buurt of is er wat mis met je ogen?
Stephan
Hoezo? Heb je geen 3D bioscoop in de buurt of is er wat mis met je ogen?
Ik kijk zo scheel als een hoepel... en heb dus geen volwaardig 3D beeld.
edit: daar tegenover staat dat ik wel in cinemascope formaat kijk.
(2.66:1)
Dan hoop ik voor je dat 3D niet de nieuwe standaard gaat worden
Dan hoop ik voor je dat 3D niet de nieuwe standaard gaat worden
Ach... het hele leven is 3D en daar weet ik me prima in te handhaven.
Als ik een regisseur zou zijn die lege hulzen maakte waarbij 3D mijn toverwoord zou zijn, dan had je een punt. Ik geloof echter dat JUIST als 3D een standaard wordt, en men het trucje een beetje kent, het uiteindelijk gewoon weer om het verhaal gaat. Zoals het hoort.
Ach... het hele leven is 3D en daar weet ik me prima in te handhaven.
Maareh.. ga je nou nog naar de 3d IMAX versie of niet?
Ach... het hele leven is 3D en daar weet ik me prima in te handhaven.
3D wordt inderdaad vaak als truukje gebruikt maar ik vind het in Avatar toch wel een echte toegevoegde waarde hebben. Ik kijk ook erg uit naar Alice in Wonderland 3D, lijkt me een geweldige beleving worden, Tim Burtons wereld in 3D.
Ach... het hele leven is 3D en daar weet ik me prima in te handhaven.
Zoals het hoort? Waarom hoort dat? Film is toch ook een audio visueel medium. Is de vorm dan niet minstens zo belangrijk. Neem films als 2001, Irreversible, of tal van komedies en horrorfilms. Daarbij is het verhaal toch vaak onder geschikt aan de vorm of de effecten...
En laat een verhaal door drie verschillende regisseurs verfilmen, dat zal het belang van de vorm en invulling je snel duidelijk worden. Dat zou jij toch moeten weten....
grid8400
Dat vond ik dus ook. Ik heb het niet zo op films waarbij ze express dingen op je af laten komen alleen maar voor het 3d. Dit gebeurt dus niet in Avatar. Hier wordt het alleen gebruikt om de wereld meer diepte te geven.
Alice in Wonderland ga ik ook zeker kijken in 3d imax.
predator 2
De imax 3D is echt niet veel verschillend met de normale 3D versie.
Ik heb het allebij gezien en allebij even goed altijd dat gezeur dat het geluid VEEL beter is en het scherm 10 keer groter ik vind het allemaal reuze mee vallen.ik blijf gewoon op de normale 3d versie.
nbarten
Sjonge, heb deze in 2D gezien, vond hem echt geweldig. Deze ga ik zeker te weten ook in 3D kijken!
Stephan
Ik zeg niet dat het audiovisuele aspect bij film niet belangrijk is. Dat zijn de 'tools' als het ware. Maar alle audiovisuele middelen staan uiteindelijk in dienst van het verhaal.
"Don't tell them... show them" is zo'n beetje de oerkreet als het om film gaat. Maar Show them WHAT? ---> Een verhaal.
En als men over een film als eerste zegt: "Mooi camerawerk" is dat veelal een doodsteek voor de film. Want dat betekent in de regel dat de film inhoudsloos is.
Madecineman (moderator films)
Maar het gaat ook om het brengen van een bepaalde verwondering, de kijker wegnemen uit het dagelijkse "gewone" leven. Avatar slaagt daar erg goed in wat mij betreft, je hoort mij dan ook niet klagen over het verhaal dat voldoet gewoon prima.
Madecineman (moderator films)
Alice in Wonderland ga ik ook zeker kijken in 3d imax.
Ja klopt, er is zo veel te zien en zo gedetailleerd dat je ogen als het ware over het scherm gaan zwerven. Je zit echt letterlijk midden in de film en het 3D versterkt dat gevoel nog meer.
Dat ik de film zonder ondertiteling zag helpt daaraan ook mee btw. Zouden ze in Nederland ook moeten doen, voorstellingen zonder ondertitels.
consilleri
imax gezien, prima film. Film van de toekomst. Verhaal niet direct voorspelbaar, maar duurde wel 15min te lang.
Special effects ongeevenaard top
grid8400
Dit ben ik absoluut NIET met je eens. Een verhaal kan ook alleen in beeld vertelt worden. Het hoeft niet altijd om de dialoog te gaan.
En avatar gaat niet alleen om het 3d maar het artwork.. dat is in combi met de 3d verbluffend mooi.
In mijn ogen is dit gewoon kunst!
In alles zie je dat het met liefde en heel veel tijd gemaakt is. En dat is in mijn ogen net zoveel of meer waard dan een flut film met quasi intellectuele dialogen met een diepgaand verhaal.
grid8400
Dat zou super zijn. De ondertitels trekken je nu alleen maar uit de wereld, en dat is zonde. Geheel met je eens dus.
Stephan
Dat heb ik ook nergens gezegd.
mieltjoes
Ik vond vooral het moment dat Jake voor het eerst de jungle instapt enorm goed, dan spat het 3D echt van het scherm, het lijkt alsof je zelf in die jungle staat.
@madecineman
Inderdaad, maar dan kun je beter gewoon thuis gaan kijken, want in de bios doen ze dat toch niet.
CartoonNetwork
Het 1 gaat niet zonder het ander. Ten eerste komen al die horror en komedie films niet in de prijzen, en irreversible is ook niet bepaald denderend. En je weet zelf ook dat ondergeschikt ook maar een vage uitdrukking is, in dit geval bij Avatar is het verhaal ERG ondergeschikt aan het 3D effect, en dat is maar goed ook want anders bleef er niks van deze film over. Iedereen kwam de bios uit met, wow, wat mooi, en echt een mooie wondere wereld, maar het verhaal ... is bijna niemand bij gebleven. Die reacties had je ook bij GI Joe (wat nog een ergere film was)
U gotta be kidding right?
Als iemand verschrikkelijk goed zijn best doet voor een examen wil toch ook niet zeggen dat hij een goed cijfer haalt, als iemand dag in dag uit oefent voor een marathon wil toch ook niet zeggen dat hij wint? Als je Michael Bay 250 miljoen geeft om een film te maken weet je toch ook dat het vooral veel bombastisch gelul is, maar een film van rutjeprut. Iets waarvan je denkt te kunnen zien dat het met veel liefde en tijd gemaakt is en daardoor goed waarderen .. is mijn inziens nog al apart!

Avatar: Fire and Ash
2025

Avatar: The Way of Water
2022
'Avatar: Fire and Ash' haalt ondanks lagere beoordelingen hoog bedrag op
'Avatar: Fire and Ash' heeft slechtste beoordeling van gehele reeks: 'Teleurgesteld'
Maakt derde 'Avatar'-film verwachtingen waar? Geschatte opbrengst belooft sterke start
Splinternieuwe trailer van 'Avatar: Fire and Ash' online gedeeld

Django Unchained
Western / Actie, 2012

Inception
Thriller / Sciencefiction, 2010
paraplegicculture clashattachment to natureinheemstoekomstspace warruimtekoloniemaatschappijruimtereisfuturisticromantiekruimtebuitenaards wezentribealien planetdistant futuremarinesoldaatstrijdliefdesaffairewetenschappernatuurnative peoplesruimte-operaanti warpower relationstribal customs mind and soultribal peopletribal chiefcryonicsspiritual community22nd centurysave the planetracial discrimination soldiersinspirationalgrandspeculative fictiondramaticstereoscopic film appreciativeboldenthusiasticexhilaratedhopeful