Avatar (2009)

6351 stemmen | gemiddelde 4,02

Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Sciencefiction /
Avontuur162 minuten / 171 minuten (special edition) / 178 minuten (Extended Cut)
geregisseerd door
James Cameronmet
Sam Worthington,
Sigourney Weaver en
Zoe SaldanaJake Sully (Sam Worthington) is een verlamde oorlogsveteraan in de toekomst, die met enkele anderen naar de maan Pandora wordt gebracht. De mensheid wil daar waardevolle grondstoffen uit de grond halen. Deze planeet wordt echter bewoond door de Na'vi, een mens-achtig ras met hun eigen taal en cultuur. De Na'vi doen er alles aan zich te beschermen tegen de mensen. Sully raakt betrokken bij hun vrijheidsstrijd, en wordt ook verliefd op één van hen...Deze film staat op nummer 36 in de top 250
» volledige top 250
3,5
[permalink] geplaatst op 12 april 2007, 11:10 uurInderdaad, was eens tijd!
Ben erg benieuwd naar het resultaat, want buiten Piranha 2: Flying Killers heeft deze regisseur nog geen slechte film gemaakt.
4,5
[permalink] geplaatst op 12 april 2007, 20:15 uur...en wordt ook verliefd op één van hen.
Zelfs mens/machine-hybrideachtige rassen houden het cliché niet tegen.
4,0
[permalink] geplaatst op 27 april 2007, 0:49 uurWaarom staat de film al op MM terwijl het voor 2009 pas gepland staat?
2,5
[permalink] geplaatst op 29 april 2007, 11:14 uurOmdat er al genoeg gegevens bekend zijn
3,5
[permalink] geplaatst op 5 mei 2007, 11:49 uurIk ben erg benieuwd, hoewel ik het verhaal echt slecht vind klinken (totaal niet origineel). Maar Cameron zal er wel wat moois van maken.
veron35
[permalink] geplaatst op 12 mei 2007, 19:44 uurLijkt me een geweldige film van een geweldige regiseur.
Martinator
[permalink] geplaatst op 22 mei 2007, 18:26 uur2009, hij komt dus al bijn uit.
ik kan niet wachten
3,5
[permalink] geplaatst op 22 mei 2007, 18:30 uur2009, een vooruitblik op de toekomst .
deze ziet er best goed uit , zijn ze al bezig met filmen ????
4,5
[permalink] geplaatst op 25 mei 2007, 21:36 uurDacht 1st dat het om dat tekenprogramma ging op Nickolodeon.
5,0
[permalink] geplaatst op 27 mei 2007, 0:32 uurdacht ik ook ^^
maar de inscriptie ziet er wel goed uit ik hoop dat die goed wordt

4,5
[permalink] geplaatst op 28 mei 2007, 15:19 uurwerd deze film nu volledig CGI of voor een groot gedeelte?
4,0
[permalink] geplaatst op 31 mei 2007, 16:32 uurJa mensen, daar ben ik dan weer. Eindelijk weer een SF-film, daar was ik wel aan toe na al die onderwater docu's. Ik ben trouwens met nog een SF-film bezig, Battle Angel. Ik heb er zin an!
dragje
[permalink] geplaatst op 31 mei 2007, 16:34 uurGrappig, Sigourney Weaver is weer van de partij

[permalink] geplaatst op 17 juni 2007, 19:36 uursonyjh schreef:
werd deze film nu volledig CGI of voor een groot gedeelte?
Wikipedia zegt voor 60% CGI.
[permalink] geplaatst op 26 juni 2007, 14:59 uurjames met een nieuwe film YES
4,0
[permalink] geplaatst op 16 juli 2007, 22:20 uurEindelijk weer een film van de beste regisseur die deze aarde bewandeld!
Oh boy, hier kijk ik naar uit!

4,0
[permalink] geplaatst op 17 juli 2007, 11:29 uurdarkcity schreef:Eindelijk weer een film van de beste regisseur die deze aarde bewandeld!
Oh boy, hier kijk ik naar uit!

ja dat kun je zeker zeggen kan niet wachten
5,0
[permalink] geplaatst op 19 juli 2007, 16:43 uur606 schreef:darkcity schreef:
ja dat kun je zeker zeggen kan niet wachten
Idd, ik kan niet wachten

!
4,0
[permalink] geplaatst op 19 juli 2007, 17:35 uurWoah. Dit klinkt wel erg goed. Kijken wat Cameron nu weer brengt.
lowhusky
[permalink] geplaatst op 19 juli 2007, 17:42 uurSigourney Weaver en Michael Biehn

hopen dat Cameron met een soort geniaal verhaal als the terminator komt
4,0
[permalink] geplaatst op 20 juli 2007, 0:50 uurIk kan nu al raden dat dit de duurste film ooit wordt, het huidige budget van $200.000.000,- wordt met Cameron aan de roer met zekerheid overschreden.. en niet zo'n beetje ook.
4,5
[permalink] geplaatst op 24 juli 2007, 10:29 uurDat zeggen ze bij elke film, Spider-Man & Pirates of the Caribbean waren toch ook verschrikkelijk duur.
[permalink] geplaatst op 2 augustus 2007, 15:14 uurJames Horner zal de film van muziek voorzien. Hij werkte eerder al samen met Cameron voor Titanic en Aliens. Voor beide films kreeg Horner een Oscarnominatie en voor Titanic won hij de Oscar.
Van een succesvolle combinatie gesproken! Cameron - Horner kan niet mis gaan!
2,5
[permalink] geplaatst op 5 augustus 2007, 11:40 uurIk ben zeer benieuwd naar deze film.
Ik denk zelf ook dat deze film één van de duurste films ooit wordt.
3,5
[permalink] geplaatst op 16 augustus 2007, 18:52 uurWordt ook een van de duursten, deze film heeft nu al een budget van 195 miljoen dollar, en dat kan zeker oplopen.
[permalink] geplaatst op 16 augustus 2007, 19:28 uurLenny_DH schreef:
Van een succesvolle combinatie gesproken! Cameron - Horner kan niet mis gaan!
Al heb ik mijn twijfels hierbij. Imdb is met hun vermelingen nogal onbetrouwbaar vaak in een vroeg stadium. Bovendien kan Cameron hem nu enkel in gedachten hebben en Horner tot vlak tegen de release er toch geen tijd voor hebben en het niet doen. Mits er getekend is en Horner al voor onderzoek gaat doen....
[permalink] geplaatst op 17 augustus 2007, 19:14 uurneo schreef:Lenny_DH schreef:
Ik heb gehoord dat Horner officieel aangesteld is als de componist. Ze hebben hem trouwens al eens verwijderd op Imdb, omdat het toen nog maar een gerucht was. Nu staat hij opnieuw vermeld, omdat het officieel meegedeeld zou zijn. Maar je hebt wel gelijk dat dat nog altijd kan veranderen; er zijn genoeg voorbeelden waarbij de componist op het laatste nippertje nog wordt vervangen.