Avatar (2009)
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 17 december 2009
Bekijk via Disney+
Plot Avatar
"Enter the world of Pandora."
- Trailer (YouTube)
Eytukan
Tsu'Tey
Fonzie
overdreven hype
Ach... als er Stephen King boven had gestaan had je 'em 5 sterren gegeven... Dat blijkt wel uit je top 10 waar zo ongeveer de minst noemenswaardige verfilmingen uit zijn ouvre in staan.
Kortom, een simpele, domme en onverklaarde onzin reactie die je hier geeft, puur om het cijfer omlaag te gooien. Uit heel je stemgedrag kan ik opmaken dat je geen middenweg kent, enkel 0,5 of 5,0 geeft dus ik schat je dan ook niet ouder dan 12.
Epitaph
Weet iemand of je een 3D film ook zonder zo'n bril goed kunt bekijken? Of moet je dan maar naar een 2D voorstelling gaan [en is die ook de moeite waard?], twee dichtstbijzijnde cinema's hebben 'm alleen in 3D.
Leland Palmer
Weet iemand of je een 3D film ook zonder zo'n bril goed kunt bekijken?
tn2543
Goede film. Het eerste half uur zat ik echt aan mijn stoel gekluisterd. Animaties zijn perfect gedaan. Ook de wereld en de sfeer van de film vond ik erg goed. Het verhaal (in grote lijnen) vond ik wel wat achterhaald. Het verhaal deed me denken aan de Last Sumarai met Tom Cruise. Dus in dat opzicht vond ik het wat minder orgineel. Maar dat neemt niet weg dat het eentonig is.
Het acteerwerk vond ik erg goed. En ook de personages in de film werden goed vertolkt. Die kolonel bijvoorbeeld vond ik echt perfect passen in zijn rol. Ook is er lekker de tijd genomen om de film goed uit te werken en af te ronden.
Ik geef deze film een 4,5
Otjee88
de special effects en de animaties werden perfect gemaakt,dus daar had ik geen problemen mee.
deze film krijgt een 4.7 vind ik.
Fonzie
een redelijk sterke film alleen het verhaal paste niet helemaal,het verhaal begon sterk maar werd later niet teruggevonden in het verhaal..
Ben ik de enige die hier niets van begrijpt...?
Otjee88
ik vond het verhaal gewoon niet sterk.
als "filmkenner"moet je dat toch weten
ja en ik heb de film ook in 3D gezien en ik had geen last
en als je het te veel word kijk je toch even weg of niet?
nee dat zeg ik niet!
gewoon dat je daar niet zo op met letten mar gewoon moet kijken
Tomson_
Er staat letterlijk in je post: "stel je niet aan"
En juist het kijken is dus hetgeen waar ze hoofdpijn van krijgen doordat ze gaan focussen op de minder scherpe beelden.
Phoenix
4,5* Nu maar hopen dat de home-cinema een beetje snel evolueert naar 3D. No way dat ik dit in 2D op een beeldbuisje ga kijken. Sterker nog, als ik zin/tijd heb zoek ik deze nog een keer op in een IMAX zaal.
Zonet even dat IMAX-voorstellinkje meegepikt. Laatste halve mag er bij op.
Mooiste vind ik toch wel dat James Cameron het voor elkaar krijgt om ondanks de genoemde clichés (en geloof mij maar, ik ben een cynicus op dat gebied) mijn emoties los te weken. Daar heb je gewoon een ontzettend oog voor detail en een grenzeloze verbeeldingskracht voor nodig.
En technische visie. Was ik bij Gollem al onder de indruk van dat smerige lachje richting Sam, in Avatar gooit Cameron werkelijk alle registers open wat motion capture betreft. Nooit kom de gezichtsanimatie overdreven of geforceerd over. Altijd met de grootst mogelijke nuance, levensecht en gemeend.
Om van de rest van de CGI nog maar te zwijgen. Echt níet meer te zien wat uit de computer komt.
Mja, 5* dus. Weer helemaal weggeblazen.
JDSsmetje
oh laat maar...
sgimp
Is heel deze films 3D? of is dat n keuze tussen 3d en gewoon? in de bios
Actionfreak
ja dat is gewoon keuze maar als je de kans heb zou ik gaan voor iMax 3D

LittleBox
Flinterdun verhaal maar wat een spektakel en wat is deze film ontzettend 'af'. En dat 3D maakt het alleen nog maar verbluffender.

Avatar: Fire and Ash
2025

Avatar: The Way of Water
2022
'Avatar: Fire and Ash' haalt ondanks lagere beoordelingen hoog bedrag op
'Avatar: Fire and Ash' heeft slechtste beoordeling van gehele reeks: 'Teleurgesteld'
Maakt derde 'Avatar'-film verwachtingen waar? Geschatte opbrengst belooft sterke start
Splinternieuwe trailer van 'Avatar: Fire and Ash' online gedeeld

Django Unchained
Western / Actie, 2012

Inception
Thriller / Sciencefiction, 2010
paraplegicculture clashattachment to natureinheemstoekomstspace warruimtekoloniemaatschappijruimtereisfuturisticromantiekruimtebuitenaards wezentribealien planetdistant futuremarinesoldaatstrijdliefdesaffairewetenschappernatuurnative peoplesruimte-operaanti warpower relationstribal customs mind and soultribal peopletribal chiefcryonicsspiritual community22nd centurysave the planetracial discrimination soldiersinspirationalgrandspeculative fictiondramaticstereoscopic film appreciativeboldenthusiasticexhilaratedhopeful