• 159.434 films
  • 9.806 series
  • 29.099 seizoenen
  • 608.644 acteurs
  • 355.261 gebruikers
  • 8.898.429 stemmen
Avatar
 

Meningen

Hier kun je zien welke berichten Erick1985 als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Dr. No (1962)

Alternatieve titel: Ian Fleming's Dr. No

Tja wat valt er verder nog te zeggen en te schrijven over deze klassieker? Blijft gewoon fantastisch. Ik heb de Bond 50 bluray box, dus alle films zijn frame voor frame opgepoetst en 4K gescanned. Oogverblindend mooi... ik kan niet anders zeggen. Bij de extra's op de Dr. No disc zit een korte docu waarin ze laten zien en uitleg geven over hoe ze de films gerestored hebben. Nou, petje af! Oogstrelend!!!!! En één van die kerels zegt ook; "het is niet meer alsof je een film uit de jaren 60 bekijkt, maar het is nu een film die zich afspeelt in de jaren 60. Het is een totaal nieuwe kjjkervaring". En dat is het zeker! Alsof ik de film voor het eerst gezien heb... Voor iedereen die de "Bond 50" bluray box nog niet hebben, aanschaffen!! Ik had ze allemaal ook al op dvd maar dit kan echt nergens tegenop.

Dr. No is en blijft gewoon een fantastische film. Connery is fenomenaal!

Strangways en zijn secretaresse worden vermoord door mannetjes van No. Zij waren eigenaardige verdwijningen van Amerikaanse raketten op het spoor dus wordt Bond op de zaak gezet. Echter, natuurlijk, is zijn komst naar Jamaica uitgelekt en weet een paar keer ternauwernood te ontkomen aan de dood.

De scenes waarin hij bijna ten prooi valt aan die spin ontploft werkelijk van de suspense... briljante muziek eronder. Top top top. Als je goed kijkt, zie je dat die spin over een glazen plaat kruipt, die over Connery zijn linkerbovenarm is geplaatst (als Connery en de spin samen in beeld zijn). Wel knap gedaan.

Bond komt er achter dat het Crab Key eiland behoorlijk radioactief is, dus hij besluit daar naartoe te gaan met handlanger Quarrel. Daar aangekomen ontmoet hij de (toen nog) bloedmooie Ursula Andress en samen gaan ze het eilandje verkennen wat werkelijk prachtig in beeld is gebracht.

Even later worden ze door de "dragon" gevonden en meegenomen en gevangen gezet met het typische vriendelijke personeel en de adembenemende sets (ontworpen door Bond-set-designer Ken Adams).

Na weer bijgekomen te zijn volgt dan het diner met Dr.No die aanvankelijk Bond als een geschikt kandidaat voor terreurorganisatie SPECTRE ziet, maar vergist zich natuurlijk.

Een hoop ijzersterke mono- en dialogen volgen die de heerlijke strakke toon zet voor de rest van de gehele Bond-reeks.

De scenes in de luchtafvoer sluizen vond ik ook geweldig, supergoed gesteund met mysterieuze geluidseffecten.

Bond weet zich uiteindelijk naar de "machine"-kamer te begeven en "redt vervolgens de wereld", vlak voordat No de Amerikaanse raket weet te grijpen.


Fantastische film die ik graag regelmatig kijk!! Vanavond in ieder geval de tweede; "From Russia With Love"

4 sterren voor Dr. No!

Ratter (2015)

Goh zeg! Heb hier boven verwachting heel erg van genoten!! Neem aan dit een b-film is, maar ondanks dat toch steengoed!! Verhaal zeer eenvoudig maar toch voldoende en de spanning bouwt lekker op. Camerawerk is ook behoorlijk aardig gedaan, acteren ook. Alleen de tyische "ach joh, maak je niet zo druk"-vriendin werkt soms irriterend.

Deze film zet je wederom aan het denken over het (overmatige) gebruik van social media en alle bijhorende apparaten die we tegenwoordig allemaal hebben. Simpelweg gezien zijn het allemaal open deuren naar de wereld, en een beetje knappe kop weet daar makkelijk misbruik van te maken.

Ik moet eerlijk toegeven dat ik mezelf erop betrapte het volume van mijn homecinema installatie regelmatig zachter zette naarmate de enge scenes zich aanmelden, en dat ik stiekem niet durfde te kijken. Voorál die scene dat ze in bed in ligt en die kerel dus in de deuropening verschijnt en langzaam naar haar bed loopt... wow! En die muziek alleen al. Vond het persoonlijk behoorlijk intens! Eindelijk eens een keer géén cheape jumpscares, maar gewoon visueel heel sterk.

Al met al geen klassieker, maar zeer zeker NIET teleurstellend. Als liefhebber van het thriller en horror-genre hoort dit zeker in je kast te staan. Zo hier ook het geval Oh ja; vergeet de laatste scene niet ná ongeveer 1 minuut aftiteling; de politie arriveerd (veel te laat), en laat zo een lekker open einde.

Aanrader en een verdiende 3,5 ster !