menu

Hier kun je zien welke berichten ronverh als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Angélique, Marquise des Anges (1964)

5,0
Prachtige film. Emoties mede door de muziek soms heel sterk. Romantiek ten top zonder zoetsappig te worden. Michèle Mercier uiteraard beeldschoon en acteert naar mijn idee juist goed. (Ik doe het haar niet na.....) Robbert Hossein ook indrukwekkende acteur in deze.

Evita (1996)

5,0
TerryA schreef:
Evita had in het echt nooit Che Guevara ontmoet ... en de naam Che kreeg Guevara van de Cubanen lang nadat hij Argentina had verlaten. Che is een bijnaam in cuba voor "maatje". Che`s echte voornaam was dan ook Ernesto. Nadat Cuba bevrijd was van de amerikanen kreeg Guevara de cubaanse nationaliteit.
Over de film Evita, misschien wel Alan Parker`s slechste film ooit!!Echt onzin...prachtige verfilming van het verhaal van Evita, ik ken de elpee uit 1976 dromen. Toen ik destijds op de middelbare school zat heeft mijn muziekleraar er me kennis mee laten maken door hem klasikaal te laten horen. Ik was direct verkocht al, Time Rice en Andrew Lloyd Webber samen. Magnifiek. Ik was dus doodsbenauwd dat de verfilming (met Madonna nota bene) mijn hele jeugddroom/herinnering aan duigen zou helpen. Maar wat een geweldige vertolking, ook trouw gebleven aan de sound van destijds. (Een extra nummer is toegevoegd).
Wie dus echt een liefhebber is van de elpee uit 1976 weet wel beter!!

Padre Padrone (1977)

Alternatieve titel: Father and Master

3,5
Geen makkelijke film, ook even wennen aan de wat gedateerde beeld en geluidkwaliteit. Maar dat probeer ik los van te zien. Aardige vertelling over plattelandsleven met primair gedrag van vader tov zoon, zoon ontwikkeld zich en toont ondanks alle schrijnende vernederingen de liefde voor zijn vader.

Persoonlijk ben ik meer gecharmeerd van films als Il Postino waarin ook de eenvoud van het Italiaanse platteland in beeld gebracht wordt. Maar dan wat subtieler...