menu
Volg jij MovieMeter al op Facebook?
Mis niets over je favoriete films en blijf op de hoogte van de nieuwste releases op onder andere Netflix.
MovieMeter op Facebook

Hier kun je zien welke berichten N. S. als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

[Rec] (2007)

Alternatieve titel: Rec

3,5
Een erg fijn filmpje.

Ik heb het niet zo op found footage films. De verwachtingen waren dan ook laag, mede doordat het spaanstalig is, ondanks het gemiddelde.

Het begint als een dood normale dag, een tv ploeg die een dagje mee loopt met de brandweer. De uitvoering zag er gewoon realistisch uit en daarom voelde het appart aan. Eenmaal aangekomen blijkt er iets anders aan de hand te zijn. Het acteerwerk was erg goed. Een sfeervolle film met de nodige spanning leverde me soms wat rillingen op. Vooral toen ze op de derde verdieping waren, in dat kamertje met al die foto's etc. Met de gore was ook niets mis. Dat schudden met de camera vond ik wel meevallen vergeleken met die andere found footage films.

Een goede film voor als je alleen bent in het donker. Ik heb genoten, ook van Manuela. Prima geacteerd, lekker sfeertje. Toppie.

Alligator (1980)

2,5
Simpel filmpje met een makkelijk verhaaltje, vader spoelt kleine alligator door toilet, alligator eet hond met groei hormonen en wordt groter dan normaal.

Het zat goed in elkaar moet ik zeggen. De alligator zag er prima uit vergeleken met de CGI van nu. De aanvallen waren ook leuk. Dat kindje die in het water werd gegooid waar de alligator in zat, maar ook op dat feestje. Weinig gore, maar wat verwacht je voor een film uit 1980, geen probleem dus. Aardig acteerwerk, vooral van Robert. Al met al heb ik me prima vermaakt.

American Mary (2012)

3,0
Een simpel, vermakelijk filmpje met prima muziek. De film begon sterk maar werd steeds minder. Het verhaal was te makkelijk, de uitvoering beter. Het scenario was te simpel in elkaar gezet, 'oja, Mary moet weer wat te doen hebben, dus laten we maar doen dat de leraar haar verkracht. Makkelijk, maar de uitvoering van alles was goed en dus vermakelijk. Mary acteerde wel naar behoren, mede door haar mijn hoge score, de rest niet onaardig. Jammer, dat de tweeling zelf meededen, samen met die beatress de irritante personages van deze film. Het einde was ook zo makkelijk: Man, wiens vrouw is bewerkt door Mary, gaat even Mary opzoeken om zijn gram te halen, uiteraard even aan Beatress vragen wie het gedaan heeft en waar zij woont. Voor de rest zag het er gewoon prima uit.

American Psycho (2000)

3,0
Geen onaardige film. Bale past perfect in deze rol, goed geacteerd! In de hele film gebeurt er weinig. Af en toe een moord. De opbouw naar een moord is uitstekend, maar de moord zelf vond ik jammer, off-screen, geen minpuntje ofzo hoor. Het einde is leuk gedaan, blijkt hij te leven in zijn eigen fantasiewereld en geen enkele moord te hebben gepleegd. Wat me ook opviel waren de sterke dialogen, past goed in deze film, evenals de muziek. Ik heb me prima vermaakt.

American Psycho II: All American Girl (2002)

Alternatieve titel: American Psycho 2

2,5
Opzich geen heel slecht vervolg, maar het sluit niet aan op het eerst deel. Als deze een andere titel kreeg was het gemiddelde denk ik beter geweest, want het zag er allemaal redelijk uit. De muziek was in orde, leuke twist. Het enige pluspunt tegenover deel 1 was, dat de psycho dit keer een vrouw is. De rest was minder, de kills waren nog slechter terwijl je verwacht in vervolg delen dat je meer te zien krijgt. De dialogen van deel 1 mis ik vooral. Algemeen was het een middelmatig filmpje, niets bijzonders.

Cabin Fever (2002)

3,0
Geen onaardig filmpje.

De film neemt zichzelf niet serieus, en dat is maar goed ook. Er zaten een paar leuke momenten tussen, zoals die pannenkoeken scène en natuurlijk die 'nikker' einde. De personages waren ook leuk in elkaar gezet met Dennis, Grim en nog een paar. Ondanks het acteerwerk heb ik er toch van genoten. De gore was aanwezig, zieke mensen die de boel onder kotsen met bloed. Het verhaal vond ik ook aardig bedacht. Je moet er niet te veel van verwachten, dan is ie nog best leuk.

Collector, The (2009)

4,0
Ik had geen verwachtingen bij deze film. Gezien het gemiddelde hier was ik toch nieuwsgierig geworden.

Het begon allemaal wat simpel, saai met harde muziek. Ik dacht dat het weer zo'n goedkoop filmpje was, met het gemiddelde in mijn achterhoofd wist ik dat er meer in zat.

Wat een film! Echt waar, ondanks het simpele verhaaltje en het begin was het echt een spannende, goede film. Het begon toen Arkin moest/ging inbreken. Later, wanneer de killer in beeld was, begon het pas echt. Wat een spanning! De hele film door. Ik heb me geen moment verveeld. Die boobytraps maakten het nog beter en spannender. De kills zagen er ook lekker uit.

Toen Arkin ontsnapte, zag hij dat kleine meisje, en ging weer terug. Cliché, maar totaal niet erg. De spanning zat er meteen weer in. Het motief was er niet. 'Hij verzamelt mensen'. Hmm, oké. Maar was niet van belang in deze geweldige film. Het einde, dat de killer toch nog leefde was voorspelbaar. Ik kreeg echt kippenvel toen Arkin in die rode 'box' werd gestopt, wat een lekkere einde was dat. Maar sowieso dat gedoe met die box vond ik sfeervol. Wat ook goed en mysterieus is, is dat je nog steeds niet weet wie de killer is.

Ja hoor, ik heb genoten. Ik kijk uit naar het volgende deel, hopen dat ie net zo goed is. Maar denk het niet.

Contracted (2013)

1,0
Wat een gedrocht.

De film kon me nergens boeien. Het gaat alleen maar over de verandering die nergens op sloeg met die rare verschijnselen. Het verhaal omtrent BJ was ook erg slecht. Het dieptepunt waren de personages, echt waar. Wat een domme, irritante acteurs die niet kunnen acteren, met in de hoofdrol Samantha. Wat heb ik me lopen irriteren. Het enige pluspunt was dat Nikki werd gekillt, met dat belabberde accent van haar. De film begon gewoon normaal, maar toen er 'day 1' stond kakte de film in elkaar en dat was al na 5(?) minuten. De verandering leverden wel leuke reacties op van de dokter etc. en lekkere kotsscènes. Snel vergeten deze film.

Dreamcatcher (2003)

2,5
Verwachtingen waren laag. Het viel uit eindelijk allemaal mee.

De film begint goed. Sterke opbouw, niet te traag maar ook niet te snel. De tweede helft was een stuk minder. Het verhaal was opzich aardig, omgeving was goed gekozen, maar het viel allemaal tegen na het sterke begin. Dat idee met gedachtes lezen en dat die alien met Jonesy ging praten was echt een minpunt van de film, jammer. De aliens daarentegen zagen er wel goed uit.

De personages waren ook goed, prima geacteerd. Vooral de 4 mannen en Duddits(?). Het verhaal rond hen vond ik wel boeiend en goed uitgewerkt. Alles bij elkaar was het een middelmatige film.

Home Invasion (2016)

2,5
Het home invasion idee is niet nieuw, dit hebben we al zo vaak gezien. We weten ook dat ze met dit concept een spannende film kunnen maken. Het verhaal is dit keer wel anders dan een normale invasion film. Opzich interessant, maar kon beter.

Een film met twee kanten, de security en de invasion. Je ziet hoe de beveiliging te werk gaat met dit soort invallen. Wanneer ze contact hebben met de bewoners tijdens de invasion gaat de spanning flink achteruit. Bijna de hele film wordt er aanwijzingen gegeven waar de invallers zijn en welke route moeder en kind moeten lopen om te voorkomen dat de invallers hen pakken.

Acteerprestaties zijn om te huilen, het beste vond ik nog die moeder. toen de inbrekers de bewoners te pakken hadden, kwam er een kleine wending. De inbreker schoot die kale met baard (andere inbreker) neer omdat die kale het allemaal te ver vindt gaan en zich een beetje verzette. Eerst was ie nog helemaal mee met de inbrekers en toen opeens..

Er was ook geen motief waarom ze dat deden, iets met de vader van het gezin? Was ie nou dood of maakte die inbreker, zoals dat jongetje zei, een grapje om hen bang te maken? Toen dat jochie was ontsnapt van die vrouwelijke inbreker ging ie er met de auto vandoor, dat hij kan rijden is al een wonder maar toen hij opeens boven stond, waar moeder en inbreker waren, was pas magie? Voor de rest zag het er gewoon prima uit, maar had er meer van verwacht.

I Know What You Did Last Summer (1997)

3,0
Vermakelijk, maar simpel slasherfilmpje. Zonder vernieuwingen en gore, misschien dat hier een visserman als killer wordt neer gezet, maar voor de rest niks nieuws. Dat is helemaal niet erg want ik heb me prima vermaakt en dat is, net als de spanning die aanwezig was, het belangrijkst.

Slecht geacteerd maar het past allemaal bij deze, niet zo'n bijzondere, film. De film had een aantal wendingen zonder dat ik het door had, want ik snapte er niks van in mijn eerste kijkbeurt. Nu wel uiteraard. (stuk of 5 keer gezien)

I Still Know What You Did Last Summer (1998)

3,0
Een verrassend vervolg die me beter wist te vermaken dan het eerste deel. Het is eigenlijk een kopie van deel 1, maar alles lijkt hier een tikkeltje beter: kills, muziek, spanning. Het verhaal rondom Ben Willis boeide mij niet zo maar kwam hier bijna niet in voor. Deze film moet je ook niet al te serieus nemen dan is ie best goed. Het einde vond ik wat minder, wanneer blijkt dat Will de zoon is van de killer en dit allemaal heeft opgezet. En toen kwam Ray er ook nog tussen, over clichés gesproken..

Voor de rest was het wel een fijn filmpje vol spanning en fijne muziek.

I'll Always Know What You Did Last Summer (2006)

1,0
Waardeloos,

Het verhaal is exact hetzelfde als deel 1, waar deel 2 nog een directe vervolg was, mede door de personages. Ik heb me in deze film echt zitten ergen aan sommige personages, ze konden voor geen meter acteren en het script was ook nog eens belabberd. Camerawerk en montage waren echt te slecht voor woorden, ik weet niet wat de bedoeling was met die flitsende beelden, maar het werkt alleen maar tegen. Wat ik al helemaal niks vond was dat de killer geen mens is, wat wel in de eerdere delen was. Nergens werd het eng of spannend, het is dat ik niet in slaap viel maar het scheelde niet veel.

Joy Ride (2001)

Alternatieve titel: Road Kill

3,5
De verwachtingen waren laag ondanks het hoge gemiddelde. Uiteindelijk viel deze film nog best mee. Er wordt goed geacteerd, niets op aan te merken. De film zat vol spanning en grappige momenten, vooral wanneer Walker zich voor deed als een meisje.

Een film vol met clichés, de scene met die 'ice' truck in die tankstation en achtervolging bijvoorbeeld. Maar wat boeit het, ik vond het wel leuk. In de film zit genoeg spanning, richting het einde wanneer het op twee verschillende plaatsen, op dezelfde tijdstip, spannend werd.

Deze film was een meevaller, ik heb genoten van de personages, die niet slecht acteerden, en van de grappige stukjes.

Mama (2013)

2,5
Aardige film, niet hoogstaand. Standaard verhaal maar goed uitgewerkt. Mama zelf zag er niet uit net als die Annabel, konden ze geen betere in de plaats nemen dan zo'n vrouw, misschien hoort dat bij de film maar het was niet prettig om naar te kijken. Normaal vind ik dat niet zo belangrijk maar ik irriteerde me er aan. Dat zijn dan ook de grote minpunten van de film.

Het einde zag er te gehaast, dramatisch en fantasierijk uit. Wel goed geacteerd maar dat helpt de film niet. Ook een goede soundtrack, zonder dit was mijn stem nog lager geweest. Gewoon een prima uitgewerkte film ondanks Mama en Annabel.

One Missed Call (2008)

1,5
Wat een teleurstellende film. Het verhaal slaat nergens op en dan is de uitwerking ook nog zwak.

Een erg slecht begin, constant ging de telefoon en ging er weer iemand dood. Het slaat echt nergens op. Leek te veel op Final Destination.

Het verhaal wordt nergens goed uitgelegd. Waar slaan die rare gezichtjes op? Niks wordt verklaard. Nergens werd het spannend of eng. Slecht acterende mensen. Wel een twist op het einde. Maar dat maakt niet veel goed. Nee, geen film voor mij.

Poltergeist (2015)

1,5
Ik moet nodig het origineel maar is bekijken, die ik nog niet gezien heb, want dit is echt een tegenvaller. Het begon nog best redelijk, goede opbouw. Maar na 30 minuten begonnen ze al met die onderzoekers/reddingsteam, die het niveau en sfeer naar beneden helpt.

Een kindvriendelijke horror zonder schrikmomenten, nergens eng, maar ook helemaal geen spanning. Maar wel een prima begin. Het is allemaal een beetje te makkelijk, te veel clichés ook. Personages die niet kunnen acteren. Wat wil je nog meer..

Ik hoop niet dat het origineel zo slecht is als deze, maar gezien het gemiddelde hoef ik daar geen zorgen over te maken.

Ring Two, The (2005)

Alternatieve titel: The Ring 2

3,0
Deze film komt niet in de buurt van het eerste deel. Gelukkig wel dezelfde personages waardoor het niet gelijk een hele andere film wordt. De film gaat door waar ze gebleven waren, alleen dit keer met dat jongetje in de hoofdrol. In dit deel gaan ze ook verder in op de achtergrond van Samara, wel interessant maar zonder verrassingen.

Een geweldige soundtrack, zelfde personages en het verhaal rond om Samara houdt deze film enigzins op de been. Ondanks dat de film verder niets bijzonders is, bleef ik toch geboeid tot het eind.

Ring, The (2002)

4,0
Nog nooit de japanse versie gezien, maar eerlijk gezegd ben ik daar niet benieuwd naar.

Simpel, maar vermakelijk ideetje met die videoband. Ja het is een remake, ik beoordeel films opzich zelf (behalve vervolgdelen), maar het speelt natuurlijk wel een rol. (bij mij in dit geval niet)

De film moet het vooral hebben van de sfeer en niet van de schrikmomenten, dat is al een pluspunt. Af en toe een schrikmomentje kan geen kwaad, maar de hele film ermee dood gooien dat hoeft voor mij niet. De videoband was prima in elkaar gezet en zorgde mij een ongemakkelijk gevoel. Overdag doet dit niks met je, ik raad je dan ook aan om de film in het donker te bekijken en het liefst nog alleen.

Het camerawerk zag er uitstekend uit evenals de muziek. Echt geen woorden voor. Naomi, maar vooral dat jongetje acteerden prima.  Ik begrijp opzich wel dat mensen zich irriteren aan dat jongetje, uitstraling, wijsheid etc. Maar ik vind dat dat juist bij de film hoort. Wat ik wel jammer vond aan de film is dat je het 'zombie' gezicht van Samara te zien krijgt en dat zij slachtoffers maakt met haar blik, te soft en dat maakt de film minder 'eng'. Bijna slachtofferde ik de film doordat zij haar gezicht liet zien terwijl dat juist de manier is die ze gebruikt om slachtoffers te maken, huh? Maar nee, daar zijn de andere aspecten van de film te goed voor.

Rings (2017)

Alternatieve titel: The Ring

2,5
Wat een lage score hier.. ja het is zeker niet perfect, maar ook niet wat het gemiddelde hier is. Maar dat verandert toch wel aangezien er nog niet zoveel stemmers zijn.

Ik heb me prima vermaakt met deze film. Maar het begin beloofde weinig goeds, het is nu 2017, ik weet het. Maar die video'tape' via de laptop of zelfs mobiel kijken vind ik toch weer jammer, dat haalt de hele sfeer weg. Toen dacht ik ook even 'hmm 0,5?' Echt waar wat een dramatisch begin.

Maar toen kwam er een verandering, een goede verandering. Ondanks dat de acteerprestaties niet goed waren, was de 'tweede helft' van de film zeer prettig. Eng wordt het nergens, een paar schrikmomentjes en dat was het. Jammer, maar er zitten ook te veel clichés in de film waardoor je alles ziet aankomen.

Het goede van de film is ook dat je steeds meer te weten komt over Samara, net als de vorige 2 delen maarja, een rijke fantasie en je hebt alweer een idee voor deze film. De soundtrack is helaas iets veranderd, maar niet onaardig. Er is ook een andere videotape te zien, hoe dat plaatsvindt is allemaal wel grappig gedaan, maar ik mis toch die Anna Morgan, door haar was de 'originele tape' toch beter.

En het einde.. tja cliché of niet, ik hou van dit soort eindes en zat er ook op te wachten.

Slither (2006)

3,0
Grappig filmpje. Het zat goed in elkaar en het zag er leuk uit. De opbouw was prima, de verandering van Grant ook. Er zaten een paar goede stukken in, wanneer Brenda's 'maag' open scheurt waaruit de wormpjes komen en de daarop volgende scènes. De wormpjes zagen er ook lekker uit. Ook de scène waarin de politie een schets hadden gemaakt van de 'inktvis' was leuk. Prima geacteerd, leuke soundtrack. Ik heb me vermaakt.

Sorority Row (2009)

3,0
Een en al vermaak, verder niks nieuws. Origineel is deze film al helemaal niet natuurlijk, denk aan IKWYDLS en Scream. Leuke, irritante personages. Jammer dat het meisje op het laatst toch nog Ellie, de meest irritante, ging redden. Nog minder was dat de leukste als eerst dood ging, maar goed. De spanning kwam pas in de laatste 15 minuten. De kills waren te simpel, maar niet slecht. Het einde is weer zo als anders, een laatste shot van de killer.

Maar toch is het best een vermakelijk filmpje, zonder hoogstaand acteerwerk en dialogen, daar moet je ook niet teveel over na denken.

Stan Helsing (2009)

3,0
Verrassend,

Ik ging de film in met lage verwachtingen door het gemiddelde hier. Maar stiekem ook met hoge, parodiefilms kan ik meestal wel waarderen. Ik vond deze beter dan alle Scary Movie films bij elkaar. Misschien ook omdat de echte horror legendes hierin meedoen, maar ook door de leuke personages, grapjes en muziek. Ik was dan ook teleurgesteld dat deze film zo snel voorbij was.

Strangers, The (2008)

2,5
Middelmatig.

De film moet het hebben van de beklemmende sfeer, dat doen ze goed doormiddel van geluiden die je hoort maar niet ziet. Het begon met dat geklop op de deur, dat was dan ook de beste scène voor mij. De opbouw was traag en heeft niks met het gebeuren te maken, wat ik wel dacht. Het leek er in eerste instantie ook naar, maar nee.

Nergens werd het echt spannend of eng, die met die zak(?) over zijn hoofd vond ik nog wel creepy eruit zien. De drie konden overal en nergens zijn, je weet het maar nooit, dat was goed gedaan. Ze hebben geen motief, opzich niet erg, maar omdat er ook geen verhaal in zit, is deze film niet meer dan een standaard, vermakelijk thrillertje.

Tortured, The (2010)

2,5
Lekkere wraak film, of toch niet...

Het komt langzaam op gang, de eerste 30 minuten gaat alleen over het verwerken van  de dood van hun zoontje. Met beelden laten ze het verhaal zien.

Maar wanneer ze het plannetje uitvoeren begint het pas. De ontvoering van de dader is te makkelijk, of te moeilijk want ze hadden de verkeerde. Leuke twist, je kreeg gewoon meedelijden met de gemartelde man, toen hij zijn briefje liet zien en zichzelf ophing.

De martelscènes zagen er prima uit, ja ze konden er meer meedoen, maar ik vond het niet slecht, vooral die droom/nachtmerrie scène. Ik denk dat als je de film nog een keer ziet, dat je met andere ogen ernaar kijkt en dat je het alleen maar zielig vind dat ze de verkeerde te pakken hadden. Nu heb je dat alleen op het eind.

De martelscénes zagen er oké uit. De twist mag er wezen. Maar de rest zag er te gehaast uit. Muziek kon beter, acteerwerk ook.

Zombeavers (2014)

2,0
De verwachtingen waren laag bij deze film, maar het viel uiteindelijk best mee. Prima vermaak meer niet. Slechte, irritante acteurs, vooral die ene die als laatste dood gaat. Het verhaal viel mee en ook de uitvoering was aardig, ondanks de slechte effecten van de bevers en de geluiden die ze maakten. Trage opbouw zonder sfeer. Het idee dat mensen konden veranderen als je werd gebeten vond ik wat minder. Deze film is geslaagd voor vermaak, buiten dat is het niks.