menu

Hier kun je zien welke berichten xMilennx als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Aanrijding in Moscou (2008)

Alternatieve titel: Moscow, Belgium

2,5
Hm, na de zovele positieve commentaren die ik ervan gehoord had, viel hij mij toch maar tegen eigenlijk.

Het leek mij zo'n Vlaamse film die je absoluut gezien moet hebben, maar zowel het verhaal als de personages stonden mij toch niet zo aan als verwacht.
En de humor? Eerlijk gezegd heb ik toch al veel grappigere Vlaamse films/series gezien hoor.

Wel vond ik dat Gents-gesprokene inderdaad wel leuk. Redelijk plat, maar toch nog verstaanbaar.
En eens iets anders dan altijd Antwerps, dat op onze tv toch meestal overheersend is.
Al ben ik zelf wel een trotse Antwerpenaar hoor.

Maar goed, terug naar de film; hij kon mij uiteindelijk op alle vlakken dus nét niet raken, en die Johnny-kerel zou ik zelf toch niet in mijn buurt willen hebben eigenlijk...
Daarom vond ik het einde ook niet zo leuk, toen Matty om onbegrijpelijke redenen alsnog voor hem koos.

Alfie (2004)

3,5
Ik heb de film gisteren gezien, en vond hem eigenlijk best wel goed! Hoewel hij niet bij mijn favorieten aller tijden zou kunnen staan, klassieker of niet... In ieder geval wél goed genoeg om nog eens een tweede keer te bekijken, denk ik.

Voor de rest zal ik maar even een opsomming gebruiken om mijn bedenkingen weer te geven:
* Stuk voor stuk knappe acteurs, in letterlijke zin! Qua acteerprestaties ook niet slecht, maar heb al beter gezien. In ieder geval kan ik wel blijven kijken naar Jude Law, alleen al daarom zou ik de film een tweede keer willen zien! Haha.
* Het verhaal op zich? Wua, echt bijster veel gebeurt er nu ook weer niet hé. Maar er zijn gewoon veel scènes die leuk zijn om te zien.
* Dat gegeven van tegen de camera praten: I like it! Soms komt dat wel nogal onrealistische over natuurlijk, alsof de anderen totaal niet kunnen horen wat hij zegt.. Maar dat stoort mij niet. (:
* Ten slotte wil ik gewoon zeggen dat de film vlot te volgen is; waar er inhoudelijk niet veel gebeurt, heb je wel nog altijd mooie beelden. "Hij kijkt lekker weg" voor wie die uitdrukking per se weer eens wil hebben.. (:
Alleen kon ik op het moment met die baby niet echt meer volgen (ik hoop dat ik hiermee nog niet te veel verklap). Is het nu zoals ze vreesden of niet? Ja hé, maar waarom zegt Lonette dan.. Ach ja, laat maar (:

Alfie een aanrader? Je moet hem toch eens gezien hebben, vind ik wel!
Wie trouwens wat dieper bij het geheel nadenkt, zal merken dat de film eigenlijk ook een beetje een moraal met zich meedraagt. Alfie heeft misschien het leven dat veel mannen wel zouden willen, maar uiteindelijk zie je dat die jongeman toch niet echt veel bereikt in zijn leven.. op geen enkel vlak. En dat maakt hem toch niet erg gelukkig, nee. Ook al probeert hij een masker van onverschilligheid op te zetten.. (:

Alibi (2008)

3,5
Samen met een vriendin heb ik er toch goed mee gelachen hoor, deze film!

Het verhaal is naar mijn mening wél origineel (hoewel ik ontdekt heb dat er al eerder een Engelse versie van bestond) en het leent zich natuurlijk perfect voor een heel aantal grappige situaties. Ook vond ik de personages wel leuk gekozen, hoewel de mensen die ze spelen natuurlijk geen 'topacteurs' te noemen zijn.

Vooral het begin en het einde waren grappig, daartussen loopt het iets minder. De ruzies tussen de twee hoofdpersonages vond ik soms wat vervelend, maar de andere waren natuurlijk eerder lachwekkend.

Filmisch gezien geen prachtstuk, maar dat was volgens mij ook totaal niet de bedoeling. Het is gewoon een gemiddelde komedie, bedoeld om de kijkers nog eens te laten lachen!

American Dreamz (2006)

2,5
Ik had eerst alleen het einde van deze film gezien, en vond dat wel grappig.
Toen heb ik dus besloten om hem nog eens helemaal te kijken, maar eigenlijk was het einde zowat het enige echt grappige in de film, de rest viel maar wat tegen.

Ze hadden zo veel meer uit dit concept kunnen halen, maar hebben dat dus niet gedaan... Jammer.
De filmbeelden die de indruk geven van een realityshow zouden een origineel gegeven moeten zijn, maar geven toch niet echt een treffend effect.

De personages(/acteurs) stonden mij nu ook niet zo erg aan, behalve dat ik Hugh Grant wel graag zie spelen en ik Omer en vooral zijn neef en nicht ook wel grappig vond overkomen.

Geen film die ik nog eens ga zien, en alleen een aanrader als je toch niets beters weet en niet veel zin hebt in diepgang.