menu

Hier kun je zien welke berichten host als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Another Earth (2011)

3,5
Mooie, ingetogen en lekker trage film. Ik heb erg genoten van de belden van de 'tweede' aarde aan de hemel, een paar rake scènes en het 'open' einde... Drama met een filosofisch SF-tintje, waarbij de acteurs centraal staan.

Avatar (2009)

1,5
Deze film is eigenlijk een animatiefilm, waarbij dan ook nog wat extra acteurs meedoen: een soort binnenstebuiten versie van "Who framed Roger Rabbit?". Dus ja, het ziet er mooi uit, maar wat ik miste was suggestie, betovering: het is allemaal zo realistisch bedoeld dat de magie voor mij eerder minder wordt dan meer. Hoe realistischer een animatiefilm wordt, hoe storender de elementen worden die (net) niet kloppen...

Het verhaal is zeer standaard, de uitwerking kon mij niet zo bekoren: erg Amerikaans in zijn karakters, het staat bol van de clichés (met name in de verwijzingen naar 'primitieve' Afrikaanse en Aziatische culturen), New Age gedoe en een zeer moralistische ondertoon. En dan duurt de film gewoon te lang.

Dus al met al een teleurstellende DVD-ervaring. Ik hoop dat anderen er (in de bioscoop) lekker van kunnen genieten, maar deze film is niet mijn ding.

...I see you!...