• 9.369.601 stemmen

Oorsprong: Nederland

Ontwikkeld door: Maudy van Bree

Met onder meer: Werner Kolf, Kees Prins en Sanne-Samina Hanssen

Release datum: vrijdag 19 november 2021

Eerst uitgezonden op: NPO Start (Nederland)

Plot BuZa

Maarten Meinema wordt als nieuwe minister van Buitenlandse Zaken benoemd als zijn voorganger onverwachts overlijdt. Maar wanneer er allerlei politieke lijken uit de kast vallen en de ene crisis na de andere zich aandient, heeft hij grote moeite het vertrouwen van zijn staf te winnen. Als dan ook nog blijkt dat hij geplaagd wordt door persoonlijke demonen neemt de druk tot grote hoogte toe.

Seizoenen

Komt er een BuZa seizoen 3?

Meningen over BuZa

davince

zaterdag 20 november 2021
BuZa seizoen 1 Goede Nederlandse serie met aandacht gemaakt. En Kees Prins vind ik ook geweldig in al zijn rollen(lulletje Edgar in crediteuren debiteuren en/of rol van minister). Heb de serie gisteren uitgekeken Misschien niet zo super meeslepend als Overspel, maar ik juich dit soort kwaliteit series op NPO echt toe!! Voor fans van Kees kan ik de film De Uitverkorene uit 2006 ook aanraden.

Suitehome

dinsdag 23 november 2021
BuZa seizoen 1 Ik geef het onmiddellijk toe; ik ben ambivalent naar Nederlandse en Vlaamse series. Te vaak is het drama voorspelbaar en ondermaats, of er wordt matig in geacteerd. Of alle drie. Zo niet in het geval van BuZa (Buitenlandse Zaken), de politieke dramaserie van regisseur en schrijver Frank Ketelaar (Red Light, Klem, Overspel). Ketelaar heeft veel onderzoek gedaan, en heeft zich onder andere met voormalig minister Buitenlandse Zaken Ben Bot goed geïnformeerd. Dat merk je. De gebeurtenissen voelen realistisch aan en de dialogen lopen redelijk gesmeerd. Waar de serie De Fractie destijds zeer teleurstellend was en Morten slechts ietsje beter, komt BuZa snel ter zake. In slechts vier afleveringen wordt de nieuwe BuZa-minister Maarten Meinema (Kees Prins) flink op de proef gesteld met gevoelige dossiers en lijken uit z'n eigen kast. Prins is op z'n plaats en draagt BuZa. Nors, onhandig, kortaf; deze rol toont overeenkomsten met zijn rol als Huub Couwenberg in Overspel. De andere rollen zijn redelijk bezet, maar sneeuwen door de powerplay van Prins enigszins onder. Werner Kolf als Meinema's assistent lijdt daar het meeste onder, en loopt verloren rond. Alsof hij zelf ook niet weet waarom hij voor BuZa gecast is. Kortom, BuZa is niet perfect. Maar wel een hoopvolle proloog van een serie die gerust nog vier afleveringen had mogen hebben.

energy-x

zaterdag 20 november 2021
BuZa seizoen 1 Waardeloze totaal ongeloofwaardige serie wat totaal niet BuZa representeert. Een serie die groot en deels gaat over 3 gevangen. Kees Prins is zeker top en Freek Bartels moet gewoon lekker liedjes gaan zingen!