• 9.371.852 stemmen

Ontwikkeld door: Tom Lenaerts en Tom van Dyck

Met onder meer: Peter Van den Begin, Sara De Roo en Koen De Graeve

Oorspronkelijke taal: Nederlands

Release datum: maandag 28 januari 2013

Eerst uitgezonden op: Vier (België)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Met Man en Macht

In de Vlaamse gemeente Ransegem zwaait burgemeester Gaston van Opstal al zeventien jaar de plak. Hij bestuurt zijn gemeente als een perfecte burgervader, maar dan slaat het noodlot toe. Zes maanden voor de gemeenteraadsverkiezingen wordt Ransegem wakker geschud uit zijn rustige vastheid en worden de inwoners meegesleurd in het politieke leven. De gemeentepolitiek groeit van een sluimerende vanzelfsprekendheid uit tot een meedogenloze verkiezingsstrijd. Keuzes moeten worden gemaakt tussen gezin of carrière, tussen eigenbelang of gemeentebelang. Want wat gebeurt er als mensen hun ambitie groter is dan hun verstand?

logo tmdbimagelogo tmdbimage

Meningen over Met Man en Macht

avatar van AOVV

AOVV

maandag 9 januari 2017
Met Man en Macht seizoen 1 Onderhoudende tv-reeks van de hand van twee Tommen, Lenaerts en Van Dyck. De cast is allereerst om van te smullen, met kleppers als Jan Decleir, Lucas Van den Eynde, Peter Van den Begin, Koen De Graeve en natuurlijk Tom Van Dyck zelf. Ook voor zijn eega Alice Reys is een rol weggelegd. En ook Josse De Pauw doet mee, al is het maar voor één aflevering, en dat vind ik jammer; De Pauw speelde met glans zijn rol als burgervader van Ranzegem. De eerste aflevering is in mijn optiek meteen de beste, daarin gebeurt het meeste (zowel in het verhaal zelf als met mij als kijker). De plot wordt daarna vakkundig in zeven episodes uiteengezet; een verhaal over lokale politiek en verborgen ambities, maar evenzo over de vele kleine kantjes van de mens. Van Dyck is namelijk een meester in de belichting van de mens als simpel wezentje. Ook humor speelt in dit verhaal een grote rol, met enkele erg grappige scènes. Soms een beetje gênant, ook, zoals de scène waarin Lode Verbist zijn slogan voor de verkiezingen uit de doeken doet, en René de slappe lach krijgt omdat hij aan een scheet moet denken.( Naast de eerste aflevering vind ik vooral de aflevering waarin Tony, Chris, Carl en René in een Chinees restaurant in Brussel verzeild zijn geraakt, met stierenkloten en Duvels te maken krijgen, en Chris zonder dat hij het wil ontdekt dat zijn vader een travestiet is. Met Man en Macht is een reeks die maar één seizoen kende, en daarvoor is dit verhaal ook geknipt; het pleit voor de makers dat zij niet aan een tweede seizoen zijn begonnen. Qua magie komt het wat mij betreft niet in de buurt bij kanjers als Het Eiland en Van Vlees en Bloed, maar al bij al heb ik hier best van kunnen genieten, heeft het me soms tot lachen aangezet en soms weten ontroeren. 3,5 sterren