• 9.376.801 stemmen

Os Últimos Dias de Gilda (2020)

Drama | Miniserie

Alternatieve titel: The Last Days of Gilda

Afleveringen: 4

Speelduur: 1 uur en 56 minuten

Ontwikkeld door: Gustavo Pizzi

Met: Antonio Saboia, Julia Stockler en Karine Teles

Oorsprong: Brazilië

Datum van release: vrijdag 27 november 2020

Eerst uitgezonden op: Globoplay (Brazilië)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Os Últimos Dias de Gilda

Gilda is een vrije vrouw, in de meest letterlijke zin van het woord. Ze heeft uitstekende culinaire vaardigheden, fokt varkens en kippen in de achtertuin van haar huis om te slachten en maakt recepten waarmee ze haar vrienden, familie en minnaars kan betoveren. Haar onafhankelijkheid stoort de buurt, vooral Cacilda, echtgenote van Ismael die zich kandidaat stelt voor een openbaar ambt via een partij die gelieerd is aan een religieuze groepering.

Afleveringen

1. 1. Andam Dizendo por Aí

27 november 2020 (29 minuten)

2. 2. Gilda É Meu Nome

27 november 2020 (27 minuten)

3. 3. Ando Com Medo Até de Sombra de Avião

27 november 2020 (29 minuten)

4. 4. Os Últimos Dias

27 november 2020 (31 minuten)

Kent wel wat pluspunten zo te zien.

avatar van Drulko Vlaschjan

Drulko Vlaschjan

Kennelijk een serie, maar hij draait momenteel als film in de vaderlandse bioscopen. Het voelt ook meer als een film dan als een serie: er zijn geen cliffhangers en er is één lange spanningsboog, niet vier korte.

Op zich een mooi portret van een buitenstaander in een mega-religieus straatje in Rio. Gilda houdt van eten en seks en dat doet ze dan ook veelvuldig. Dat laatste schiet de bewoners in het verkeerde keelgat (terwijl je dat, letterlijk gesproken, eerder bij het eerste zou verwachten). Ze wordt uitgescholden en bedreigd, dat is helemaal niet leuk voor Gilda. Ze weigert zich er iets van aan te trekken, maar dat lukt natuurlijk niet. Nou, en dan wordt de plaatselijke agent ook nog eens om zeep gebracht en neemt een groepje gewapende eikels de macht over.

Het verhaal wordt vrij dromerig vertelt en het is heel kleurrijk allemaal, een beetje Almodóvar-achtig misschien. Ik werd niet weggeblazen, maar het was ook zeker geen lange zit. Daar laat ik het bij. Groetjes.

avatar van De filosoof

De filosoof

De film of serie voelt een beetje aan als een soap en ik kon er weinig mee. Ik weet ook niet goed waar de film eigenlijk over gaat: staat Gilda misschien voor het traditionele Brazilië waar men het katholicisme vermengt met een traditioneel geloof (voodoo) en dat vooral een geloof in het leven zelf is zodat elke dag moet worden gefeest en geneukt met een kritiek op de opkomst van het puriteinsere protestantisme dat zich tegen alle levensgenot keert omdat dat satanisme zou zijn? Wat het ook is, de film is meer geïnteresseerd in Gilda en de strijd van haar purteinse buurvrouw tegen haar dan in de thematiek van de film, maar ook die strijd verloopt weinig interessant of overtuigend.