• 9.371.052 stemmen

Max Verstappen: Whatever It Takes (2020)

Documentaire | Miniserie

Ontwikkeld door: Herman de Vries

Met: Max Verstappen, Jos Verstappen en Raymond Vermeulen

Oorsprong: Nederland

Datum van release: donderdag 17 december 2020

Eerst uitgezonden op: Ziggo On Demand (Nederland)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Max Verstappen: Whatever It Takes

Documentaire over Max Verstappen’s weg naar de Formule 1. Het biedt een unieke inkijk in het privéleven van de topatleet, die ook gewoon een jongen van 23 jaar is en wil genieten van het leven buiten de circuits. De afgelopen jaren is Max Verstappen gevolgd en zijn de belangrijkste mensen om hem heen geïnterviewd. Het resultaat is een portret van een pure winnaar, die net zoals iedereen gewoon een mens is. We zien onder andere Max zijn manager Raymond, zijn zusje Victoria, zijn moeder Sophie en zijn vader Jos open en eerlijk vertellen over de vastberaden weg naar succes en de impact die dit had op Max en zijn omgeving. Samen met uniek beeldmateriaal uit de jeugd van Max en beelden van achter de schermen, geeft de documentaire een zeldzaam inkijkje over hoe het er echt aan toe gegaan is.

Afleveringen

1. 1. Born to Race

17 december 2020 (33 minuten)

Na zijn eigen raceloopbaan richt Jos Verstappen zich volledig op de opvoeding van zijn zoon Max als coureur.

2. 2. Wonderboy

17 december 2020 (37 minuten)

Max maakt de overstap van de karting naar de Formule 3 en meteen daarna naar de Formule 1. Hij beleeft een spectaculaire entree bij Red Bull Racing.

3. 3. Unleashed

17 december 2020 (33 minuten)

Max ontwikkelt zich stormachtig in de Formule 1 en bewijst zichzelf als topcoureur, maar er is ook de nodige controverse op en buiten de baan.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Aflevering 1. Born tot Race: inderdaad Jos, je spoort niet

avatar van brawljeff

brawljeff

Hier ben ik ook wel benieuwd naar! Is dit een objectieve docureeks of een extra lange promotievideo van Ziggo?

avatar van The Oceanic Six

brawljeff schreef:

Zonder het te hebben gezien kan ik je garanderen dat het dat tweede gaat zijn. Ziggo zal zijn belangrijkste sporter van de zender nooit negatief neer gaan zetten.

Neemt niet weg dat dit niet alsnog vermakelijk kan zijn om te kijken.

avatar van jarno1975

jarno1975 (Moderator series)

HALVE TAMME. schreef:

Aflevering 1. Born tot Race: inderdaad Jos, je spoort niet

Beetje een dubbel gevoel hierbij inderdaad. Als hij niet zo was opgevoed was hij waarschijnlijk nooit zover gekomen. Zou ik mijn eigen zoontje zo opvoeden om dit te bereiken? Never nooit niet.

Al met al vind ik het wel een erg goede docu.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Dat je hem leert een man te zijn, de fijne en uiterst belangrijke kneepjes van de sport meegeeft, hem tot het uiterste drijft ect ect, helemaal prima. Maar hem als klein jongetje langs de weg laten staan in Italië, één week niet tegen hem praat en hem totaal negeert, hem stom varken noemt, dat gaat mij echt te ver. Doe ff normaal man, mafklapper dat je der bent. Als je stom varken en al die andere rare dingen achterwegen had gelaten, dan had Max zijn doel ook bereikt. Want een winnaar zat er van begin af aan al in. Daar ben ik van overtuigd.

HALVE TAMME. schreef:

Das toch niks nieuws. Jos is altijd al een onsympathieke boerenlul geweest.

avatar van brawljeff

brawljeff

Leuker dan ik verwacht had. Deze documentairereeks laat de wat intiemere kanten van Max en zijn familie zien, die je in een Drive to Survive (Netflix) niet ziet. Wat ik hierboven ook lees, zijn vooral de verhalen over het vaderschap van Jos erg verbazingwekkend. Max zelf deelde ook behoorlijk veel over zichzelf, terwijl hij normaal in interviews vrij gesloten is. Een 3-delige serie zoals deze zou ik wel van meer coureurs willen zien.

avatar van sumitta

sumitta

De formule 1 volg ik sinds de jaren '90, ik kart graag, bezoek af en toe het circuit als toeschouwer, en volg de verrichtingen van Max best wel op de voet. Dit was een interessante documentaire. Interessant om Helmut eens in een minder zakelijk interview te zien, om de toenadering van Sophie te zien, de verbetenheid van Jos die nog eens in het kwadraat wordt bevestigd, het leed in de ogen van Victoria. Ik was vooraf eigenlijk vooral benieuwd of er naast het professionele leven en zijn "alles wat hij wil kan hij doen"-privéleven er ook enige glimp van maatschappelijke betrokkenheid merkbaar zou zijn met de invloed die hij inmiddels heeft bijvoorbeeld als rolmodel voor jongeren. De docu gaat daar niet op in, of de bubbel waarin hij is opgegroeid heeft naast de baan geen enkele ruimte gelaten anders dan een wat hedonistische levensinstelling van feestjes, snelle auto's, de playstation. Het credo is nog eens duidelijk bevestigd: van huis uit bijna alles doen en laten voor je sport om te winnen, ruimte laten om te genieten, recht voor je raap zijn en met beide benen op de grond blijven. Niet meer en niet minder.

avatar van Film Fan

Film Fan

kos schreef:

Das toch niks nieuws. Jos is altijd al een onsympathieke boerenlul geweest.

U kent hem persoonlijk neem ik aan? Of moet u het ook van de media hebben? Wellicht wist u dit nog niet maar de media kan u eruit laten zien zoals zij willen. U bent een klootzak maar de media kan u er poes lief uit laten zien bijvoorbeeld.