ad
 • 140.703 films
 • 6.737 series
 • 20.448 seizoenen
 • 461.164 acteurs
 • 284.189 gebruikers
 • 8.143.785 stemmen
Avatar
 
banner banner

Stargate SG-1 (1997-2007)

Avontuur / Sciencefiction | 10 seizoenen
10 seizoenen
3,66 161 stemmen + Mijn stem

Alternatieve titel: SG-1

Status: Beëindigd

Genre: Avontuur / Sciencefiction

Oorsprong: Verenigde Staten

Ontwikkeld door: Peter DeLuise

Met onder meer: Richard Dean Anderson, Christopher Judge en Amanda Tapping

IMDb beoordeling: 8,4 (85.323)

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: 27 juli 1997

 • On Demand:

 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Over Stargate SG-1

Stargate SG-1 gaat verder waar de film ophield. Het blijkt dat de Goa'uld Ra slechts één van vele aliens was die gebruik maakte van de Stargates om het universum te veroveren. Zodra de Aarde een lijst met werkende Stargate-adressen ontdekt, kunnen ze overal naartoe reizen. De Amerikaanse Air Force zendt SG-teams uit om nieuwe planeten te verkennen, technologieën te vinden en de Goa'uld te verslaan. Jack O'Neill en Daniel Jackson uit de originele film zijn lid van het eliteteam SG-1. Samen met Samantha Carter, een geleerde, en Tea'lc, een Jaffa-alien die niet langer gelooft in valse goden, gaan ze het avontuur aan.

Externe links

Seizoenen

Komt er een Stargate SG-1 seizoen 11?

Acteurs en Actrices

Acteurs en actrices

Samantha Carter

Daniel Jackson

Cameron Mitchell

George Hammond

Vala Mal Doran

Janet Fraiser

Jonas Quinn

Hank Landry

Richard Woolsey

Rodney McKay

Video's en trailers

Alle Media

Meningen over Stargate SG-1

Let op: Onderstaande reviews en/of comments zijn slechts een willekeurige greep van het totaal. Wanneer je een review wilt schrijven of een comment wil plaatsen kan dat op een seizoenspagina.

avatar van DVD-T

DVD-T

 • 43 berichten
 • 38 stemmen
donderdag 10 december 2015
Stargate SG-1 seizoen 1 Het begin van een van de langstlopende sci-fi series. En wat een begin. Gewoonweg fantastisch.

Allereerst is het avontuur zelf al geweldig. De film is hier natuurlijk de voorloper van maar hoe hier op voort wordt geborduurd en verder wordt ontwikkeld is erg goed gedaan. Er worden in dit eerste seizoen zoveel nieuwe planeten bezocht die nu maar ook zeker later in de opvolgende seizoenen een erg grote rol gaan spelen. Met de pilot Children of the Gods, die hier trouwens in 1 geheel een direct to video release heeft gekregen, knal je er meteen goed in. Geweldige keuze ook om er een buitenaards iemand mee te laten doen in de avonturen. De verhalen zijn hier stuk voor stuk geweldig. Je wilt steeds verder kijken nadat een aflevering is afgelopen om te zien hoe het verder gaat. Zou ook zo niet een aflevering kunnen noemen die boven alle andere uitstijgt. Verder toch wel erg sterke bad guys. En fijn dat het verhaal doorloopt in plaats at alle afleveringen losstaand zijn. Ook fijn is de afwisseling in afleveringen door af en toe ook complete afleveringen op Aarde te laten afspelen.

Verder is de cast erg goed. Fijn dan Richard Dean Anderson zijn eigen ding mag doen en een heel andere O'Neill laat zien dan in de film. Russel deed het ook geweldig, maar heb toch liever de serie O'Neill. Humor van hem werkt gewoon erg goed. Ook Shanks als Daniel Jackson weet goed de eerdere rol op zich te nemen. Een beetje de "consience" van SG-1. Tapping en Judge zijn een perfecte toevoeging op de twee. Meteen al duidelijk dat ze heel erg op elkaar ingespeeld zijn en het erg naar hun zin hebben met elkaar en op de set. Verder nog een aantal regulars die het goed doen. Ook leuke gastoptredens van grote acteurs af en toe.

Effecten zien er prima uit, al zijn er gezien het budget best wel wat dodgy shots. Maar is verder nergens echt storend en haalt je niet uit de ervaring.. De locaties die als buitenaardse werelden moetend dienen komen erg overtuigend over. Goed camerawerk af en toe en de muziek is eveneens fantastisch.

Stargate SG-1 is uitgegroeid tot mijn favoriete serie. Altijd trouw op TV gevolgd en een aantal maanden geleden begonnen met herzieningen van alle seizoenen en het wordt er alleen maar beter op nu je weet hoe alles zich gaat voltrekken. Genieten geblazen van begin tot einde.
avatar van Scarafax

Scarafax

 • 96 berichten
 • 449 stemmen
woensdag 26 december 2018
Stargate SG-1 seizoen 1 Was in het begin skeptisch. De film vond ik tof, maar series na een film zijn vaak niet ok aan te gluren. Dit is toch wel een uitzondering daarop. Goede verhaallijnen en perfecte uitbreiding op de film. Uiteraard Richard Dean Anderson, topacteurtje ook. Altijd vermaakt met deze serie.