• 9.370.487 stemmen

Ontwikkeld door: David Ottenburgh, Dirk Ver Hoeye en Erik Gordts

Met onder meer: Koen De Bouw, Peter van den Eede en Tania Van der Sanden

Oorspronkelijke taal: Nederlands

Release datum: woensdag 19 maart 2014

Eerst uitgezonden op: één (België)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Achter de Feiten

'Achter de feiten' laat zijn inhoud bepalen door het nieuws van de voorbije week. Het programma toont hoe een alledaags nieuwsfeit grote gevolgen kan hebben voor het leven van (fictieve) gewone mensen. Elke gebeurtenis kan een persoonlijk drama veroorzaken, een onverwacht initiatief of een plotsklaps ontluikend inzicht. Het resultaat is een gevarieerde mix van items, gebaseerd op zowel brandend actuele als sluimerende nieuwsverhalen.

Meningen over Achter de Feiten

avatar van Esteban

Esteban

vrijdag 5 april 2019
Achter de Feiten seizoen 1 Goh, ik was het bestaan van dit programma volledig vergeten. Maar nu komt alles terug. Ik herinner mij nog vrij goed dat de ontvangst héél lauw was en er zwaar werd op ingehakt. Akkoord, het was effectief een flauw doorslagje van onder meer het geniale In De Gloria, maar ver van slecht. En een leuke gevarieerde cast. Wel vond ik Koen De Bouw, toch één van mijn favoriete Vlaamse acteurs, niet de meest geschikte persoon om dergelijke typetjes neer te zetten. In het serieuzere werk is hij al niet de meest veelzijdige, maar in het komische werk kan hij eigenlijk maar één ding. Variaties op 'de Rudy'. PS: Een beetje vreemd dat Evelien Bosmans en Mieke De Groote hier bij de cast staan. Zij kwamen eigenlijk het minst voor in dit programma. Tania Van der Sanden (vooral), Peter Van den Eede en Nico Sturm bijvoorbeeld, kwamen veel meer aan bod. (correctie ingezonden)