• 9.370.851 stemmen

Ontwikkeld door: Maarten Moerkerke

Met onder meer: Lynn Van Royen, Tom Audenaert en Els Dottermans

Oorspronkelijke taal: Nederlands

Release datum: woensdag 9 januari 2019

Eerst uitgezonden op: VTM (België)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot De Luizenmoeder

Door het afnemend aantal leerlingen heeft de basisschool De Akker een moeilijk jaar achter de rug, waardoor enkele onderwijzers en de conciërge ontslagen zijn. Het is nu aan de schoolleiding om in het nieuwe schooljaar een frisse start te maken. Hannah is de moeder van de zevenjarige Fleur. Als moeder van een nieuwe leerlinge probeert ze zich staande te houden in een wereld vol moedermaffia, speelplaatsregels, zingende juffen, ouderparticipatie en ander leed. De vaak ondoordachte initiatieven van de directeur om een nieuwe wind door de school te laten waaien, maken het er niet eenvoudiger op.

logo tmdbimagelogo tmdbimage

Meningen over De Luizenmoeder

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

dinsdag 6 januari 2026
De Luizenmoeder seizoen 1 Ik verwachtte er weinig van, maar toch wel een erg leuke serie. De originele Nederlandse serie niet gezien, en toen het destijds werd uitgezonden op VTM ook volledig gemist. Maar de humor is toch wel scherp en er zitten een paar erg goede acteerprestaties tussen. Tom Audenaert zijn rol doet soms wat denken aan David Brent, maar dan de meer aaibare versie. En ook de grofgebekte juffen vertolkt door Els Dottermans en Katelijne Damen zorgen voor de nodige lachsalvo's. Net als enkele ouders, waarbij vooral Ikram Aoulad als Mel en (de kleine rol van de ondertussen erg populaire) Isabelle Van Hecke opvallen. Vergelijken met de Nederlandse versie kan ik niet, dus de remake-kwaliteiten kan ik moeilijk inschatten. Maar als losstaande serie in ieder geval van genoten.
avatar van Esteban

Esteban

donderdag 10 januari 2019
De Luizenmoeder seizoen 1 We hebben uiteraard onze gelijkenissen, maar zeker evenveel verschillen. Wanneer ik naar Duitsland of Frankrijk ga, merk ik ook een heel andere mentaliteit op. Dat we toevallig min of meer dezelfde taal spreken, neemt niet weg dat het ook tussen NL en BE erg kan verschillen. En al zeker als het op humor aankomt. Ik ervaar de originele versie als té Hollands om hier te werken of aan te slaan. De serie zal oa ook in Duitsland hermaakt worden. Enfin, de eerste aflevering dus. Niet meteen raak, maar duidelijk slechts een opzet naar meer. Het moet dus nog op gang komen. Wel twee keer hardop moeten lachen, iets wat ik totaal niet verwacht had. Die juffen en de manier waarop zij reageren ... verrassend herkenbaar, ook al zijn het karikaturen. Els Dottermans is geweldig wat dat betreft. We kennen er allemaal wel zo ééntje. Een vermakelijk tussendoortje, meer verwacht ik niet.