• 159.515 films
 • 9.821 series
 • 29.130 seizoenen
 • 608.965 acteurs
 • 355.388 gebruikers
 • 8.902.175 stemmen
Avatar
 
banner banner

Castle (2009-2016)

8 seizoenen
3,36 178 stemmen + Mijn stem

Status: Geannuleerd

Genre: Komedie / Misdaad

Oorsprong: Verenigde Staten

Ontwikkeld door: Andrew W. Marlowe

Met onder meer: Nathan Fillion, Stana Katic en Susan Sullivan

IMDb beoordeling: 8,1 (171.355)

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: zondag 8 maart 2009

Eerst uitgezonden op: ABC (Verenigde Staten)

Plot Castle

De succesvolle schrijver Richard Castle heeft net de hoofdpersoon uit zijn detectivereeks laten sterven. Als blijkt dat iemand de moorden uit zijn boeken kopieert, neemt het leven van de bestsellerauteur een onverwachte wending. Rechercheur Kate Beckett gaat naar Richard voor hulp en Castle wordt de belangrijkste troef van de New Yorkse politie in haar jacht op de dader.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Externe links

Social Media

Seizoenen

Komt er een Castle seizoen 9?

Acteurs en Actrices

Acteurs en actrices

Mystery Man

Richard Castle

Kate Beckett

Javier Esposito

Kevin Ryan

Martha Rodgers

Lanie Parish

Alexis Castle

Hayley Shipton

Video's en trailers

Alle Media

Meningen over Castle

Let op: Onderstaande reviews en/of comments zijn slechts een willekeurige greep van het totaal. Wanneer je een review wilt schrijven of een comment wil plaatsen kan dat op een seizoenspagina.

avatar van DVD-T

DVD-T

 • 43 berichten
 • 59 stemmen
donderdag 26 november 2015
Castle seizoen 1 Castle heeft op zich een erg leuk verhaal. Maar toch had het zoveel meer kunnen zijn. De potentie is zeker daar in dit eerste seizoen. Probleem is vooral dat het steeds net niet is. Op de een of andere manier wil het er soms net niet uit. Wat dit dan wel weer wat beter maakt dan menig csi en detective serie is Nathan Fillion die met zijn spel zoveel meer aan de serie meegeeft. Ook zijn wisselwerking met Stana Katic is erg fris. Een erg fijn duo. Daarnaast nog wat andere leuke karakters zoals de oma en de dochter. Naast het politiewerk is er namelijk ook genoeg tijd om de familie op een leuke manier weer te geven. Naar het einde toe wordt het toch nog beter. We krijgen nog een aantal leuke afleveringen en toch nog een redelijk spannende climax. Castle seizoen 1 heeft momenten die geniaal zijn, maar toch net iets te veel momenten van net niet.

EMBV_mm

 • 48 berichten
 • 275 stemmen
donderdag 19 september 2019
Castle seizoen 1 De serie zit boordenvol humor, maar heeft naast dat ook een ontzettend sterke verhaallijn en karakters die goed uitgediept zijn en waar je een soort van band mee opbouwt. Het is niet alleen een crime serie, maar in Castle komt ook het familieleven naar voren. Mooiste aan de serie is toch wel het kat en muis spel van Castle en Beckett, want vanaf de allereerste aflevering voel je al aankomen dat er meer speelt tussen die twee….
avatar van Boenga

Boenga

 • 191 berichten
 • 159 stemmen
zaterdag 13 juni 2020
Castle seizoen 1 - De personages: eendimensionale stripfiguren, irritante cartoons die nonstop over the top gaan en geen moment 'echt' lijken. Castle = mr Perfect; rechercheur Beckett = totaal onbekwaam, zou geen moord kunnen oplossen zonder Castle; Alexis = juffrouw wijsneus die op elke vraag en in elke situatie een volwassen antwoord heeft klaar zitten; en Castle's moeder lijkt op elke moment een diva op het theaterpodium. - De moorden en de plots: even simpel, oppervlakkig en zonder enige diepgang als de personages. - De acteurs: matig. - De geloofwaardigheid: nul. - De spanning: nul. - Komedie... huh, komedie ??? Smaken verschillen, maar ik begrijp echt niet waar deze serie haar sterren haalt. Komt nog niet tot aan de enkels van Baantjer.