• 9.370.139 stemmen

Ontwikkeld door: Tomoyuki Itamura en Akiyuki Shinbo

Met onder meer: Hiroshi Kamiya, Kaori Mizuhashi en Marina Inoue

Oorspronkelijke taal: Japans

Release datum: zondag 4 oktober 2015

Eerst uitgezonden op: Tokyo MX (Japan)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Owarimonogatari

Op school wordt Koyomi Araragi door Kanbaru Suruga voorgesteld aan een eigenaardige nieuwe scholiere genaamd Ougi Oshino, die van Koyomi advies hoopt te krijgen over een vreemde ontdekking die ze heeft gedaan. Het blijkt dat haar ontdekking samenhangt met het verleden van Koyomi, die zich gedwongen voelt dat aan haar te onthullen.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Acteurs en Actrices

Meningen over Owarimonogatari

avatar van Black Math

Black Math

zondag 10 september 2017
Owarimonogatari seizoen 1 Het eerste seizoen van de serie die de Monogatari reeks moet beëindigen. Zoals gebruikelijk in alle delen uit de reeks veel dialogen met abstracte achtergronden. Ook hier is het nieuwe, het frisse dat Bakemonogatari had er wel vanaf, maar ten opzichte van de mindere delen in de reeks is het verhoudingsgewijs wat sfeervoller en is er wat minder nadruk op perversiteiten, en dat vind ik persoonlijk wat prettiger. Ik beschouw mezelf niet echt als een fan van deze reeks, maar het is best vermakelijk en dit seizoen doet zeker uitkijken naar de uiteindelijke ontknoping, waar het denk ik zal draaien om wie de persoon Ougi Oshino nu werkelijk is. 3,5*.