• 9.369.783 stemmen

Ontwikkeld door: Wim van Dam

Met onder meer: Monic Hendrickx, Achmed Akkabi en Fatima Moreira de Melo

Oorspronkelijke taal: Nederlands

Release datum: zaterdag 2 september 2017

Eerst uitgezonden op: RTL4 (Nederland)

• Videoland Bekijk via Videoland
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Kroongetuige

In het Zweedse dorpje Öregrund is een moord gepleegd. Negen BN’ers kruipen in de huid van rechercheur en proberen deze moord op te lossen. Zij nemen hun intrek in een afgelegen hotel nabij de plaats delict. Wat er precies gebeurd is weten ze niet. Ze moeten het doen met minieme aanwijzingen die in het mystieke Zweedse dorp zijn achtergebleven. Dag en nacht zijn de BN’ers in de greep van het misdaadverhaal, waarvan zij – in tegenstelling tot de kijker - niets hebben gezien. Elke aflevering begint met een aantal minuten fictie, waarin de kijker de dader bezig ziet. Eerst anoniem en uiteindelijk volledig herkenbaar. De karakters uit de fictie, spelen ook een rol in het dagelijks leven van de negen BN’ers, zonder dat zij dit weten. Zij leven in een gecreëerde wereld waarin ze 24/7 alert moeten zijn.

logo tmdbimage

Meningen over Kroongetuige

avatar van Miszmi

Miszmi

zondag 3 september 2017
Kroongetuige seizoen 1 Gisteren de eerste aflevering gezien. Het is een beetje een combinatie van Wie is de Mol? en Cluedo. Ik merk dat ik er wel gelijk helemaal in zit en steeds denk: goh, wat doet die raar, dat kan de Kroongetuige wel eens zijn. Of juist totaal niet. Achmed vind ik bijvoorbeeld veel te fanatiek en te oplettend om daadwerkelijk te kunnen dwarsbomen. Het concept is prima, ook dat wij tussendoor beelden te zien krijgen die de deelnemers niet te zien krijgen. Het is voor ons immers niet zo belangrijk of wij al weten wie de moord heeft gepleegd. Daardoor wordt het geheel eigenlijk veel interessanter, je krijgt echt inzicht in de moord. De Zweedse acteurs dragen hun steentje bijzonder goed bij, komen geloofwaardig over deze eerste aflevering, aan alles is gedacht. Ik ben benieuwd hoe het verder gaat. Hoop vooral dat die hysterische Monica er snel uit gaat. Maar als dit net zo wordt als WIDM en Expeditie komt ze tot het eind, mijn meest vervelende deelnemers doen dat namelijk in die programma's ook altijd.