• 9.369.869 stemmen

3,40 5 stemmen + Mijn stem

Genre: Documentaire

Oorsprong: Nederland

Release datum: maandag 15 juli 2024

Eerst uitgezonden op: NPO 2 (Nederland)

Plot De Echo van MH17

Donderdag 17 juli 2014; de wereld wordt opgeschrikt door het neerhalen van vlucht MH17 boven Oekraïne. Een ramp met grote persoonlijke gevolgen voor de nabestaanden van de 298 slachtoffers. In deze documentaireserie vertellen nabestaanden en betrokken professionals hun verhaal. Wordt de leegte gevuld na tien jaar? Is er ruimte voor heling? Een serie over verlies en heimwee maar ook over doorleven en veerkracht.

Meningen over De Echo van MH17

avatar van The Oceanic Six

vrijdag 19 juli 2024
De Echo van MH17 seizoen 1 Uitstekende documentaire over de afschuwelijke terroristische aanslag op MH17, waarbij 298 onschuldige slachtoffers vielen. Daar focust deze docu zich op, hoe hebben de nabestaanden alles ervaren en proberen te verwerken? En kan je het eigenlijk wel verwerken of een plekje geven? Het levert schrijnende verhalen op vol liefde voor de mensen die er niet meer zijn. Ook interessant vond ik de visie en mening van mensen die er zakelijk naar moesten kijken, zoals Mark Rutte, het onderzoeksteam dat naar de rampplek ging of de meneer die ook familie verloor en zich in ging zetten voor alle nabestaanden. Het is een mooi document geworden met een goed beeld van alles wat er tien jaar geleden gebeurde, maar ook in de jaren erna. 4*
avatar van Phantasm

Phantasm

zondag 28 juli 2024
De Echo van MH17 seizoen 1 Indrukwekkende documentaire die prima in beeld is gebracht.