• 9.369.900 stemmen

Genre: Documentaire / Avontuur

Oorsprong: België

Met onder meer: Nathalie Meskens, Tine Embrechts en Joris Hessels

Release datum: maandag 18 december 2023

Eerst uitgezonden op: Streamz (België)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot De Expeditie

In 'De Expeditie: Groenland' maken Tine Embrechts, Joris Hessels, Viktor Verhulst, Sven Mary, Lynn Van Royen, Jinnih Beels, Average Rob en Pommelien Thijs onder leiding van twee ervaren arctic gidsen een extreem uitdagende tocht in Groenland. Met ski's en een loodzware slee leggen ze in erg moeilijke omstandigheden een traject van 160 km af van Kangerlussuaq tot Sissimut, een ongerept en desolaat gebied en dit in vrieskoude omstandigheden tot -35°. De deelnemers beleven een unieke ervaring en worden tegelijkertijd geconfronteerd met de eigen limieten, zowel fysiek als emotioneel, maar ook met die van de groep.

Meningen over De Expeditie

avatar van Corcicus

Corcicus

dinsdag 28 januari 2025
De Expeditie seizoen 2 Flo Windey moet de expeditie verlaten Ik zou zeggen: eindelijk. Deze jonge radiohost maakt geen al te beste beurt en bevestigt eigenhandig zowat elk vooroordeel dat al bestond jegens haar generatie. Terwijl gepensioneerden een kar van 100 kilo voortslepen, krijgen ze er nog wat rantsoen van Windey bij omdat die niet in staat blijkt, als jongste van de groep, om haar deel van het werk te doen. Van in het begin wentelt dit labiel wrak zich in zelfmedelijden en worden er tranen met tuiten gehuild. Sowieso voelt het klef voor de kijker hoe emotioneel al die BV's de hele tijd doen in deze expeditie, maar Flo laat de anderen ver achter zich, wat dat betreft. Eigenlijk had ze zelfs eerder tegen zichzelf beschermd moeten worden. Hoe zij onomwonden vertelt dat ze voortdurend meerdere stemmen in haar hoofd hoort...Erg mentaal gezond klinkt dat toch allemaal niet. Het is bekend dat ze in haar eigen programma's graag een lans breekt voor mentaal welzijn, maar enkele jaartjes in het asylum zouden haar misschien wel deugd doen. Gelukkig is er nog de decadente BV-advocaat, Omar Souidi, om voor een vrolijke noot te zorgen. Hilarisch hoe hij overal zijn talrijke verzorgingsproducten mee naartoe zeult. Hij is ook de enige van de groep die zijn emoties de baas kan.