• 9.371.563 stemmen

Ontwikkeld door: Blake Crouch

Met onder meer: Joel Edgerton, Jennifer Connelly en Alice Braga

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: woensdag 8 mei 2024

Eerst uitgezonden op: Apple TV+ (Verenigde Staten)

• Prime Video Bekijk via Prime Video
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Dark Matter

Jason Dessen is een natuurkundeprofessor die met zijn vrouw en zoon in Chicago woont. Ooit had hij het potentieel voor een briljante carrière, maar hij zette zijn ambities opzij voor een gelukkig en tevreden gezinsleven. Op een nacht, nadat hij is ontvoerd door een gemaskerde vreemdeling, wordt Jason wakker in een wereld waar zijn leven een andere wending heeft genomen. In deze alternatieve realiteit is hij niet getrouwd, heeft hij geen kind en heeft hij succes geboekt met zijn carrière. Hij ontdekt dat hij in een universum terecht is gekomen waar de interpretatie van de kwantummechanica echt is en elke beslissing een vertakkend pad creëert dat leidt naar een bijna oneindig aantal parallelle werelden.

Meningen over Dark Matter

avatar van remorz

remorz

maandag 13 januari 2025
Dark Matter seizoen 1 Hier een gróót liefhebber van het boek, waarin Crouch een slim idee uitermate ingenieus en met goed gevoel voor dosering en sfeerbehoud weet uit te bouwen tot een duizelingwekkende finale. De serie haalt dat niveau nooit. Het lijkt bovendien in de vertaalslag te vergeten om naast het basisidee ook andere audiovisuele middelen te betrekken en leunt teveel op het verhaal zelf (wellicht juist door Crouch als frontrunner?) Ik werd er logischerwijs niet meer door verrast, maar de serie voegt er cinematografisch weinig aan toe. Camerawerk en vooral editing is zelfs suf te noemen. Pacing issues zitten de spanning soms in de weg. Het concept van oneindigheid wordt haast kinderlijk simplistisch benaderd en het wil natuurlijk ook niet helpen dat de weinig charismatische Edgerton een redelijk generieke kop heeft en nergens het onderste uit zijn dubbelrol kan halen. Ik blijf het basismateriaal superieur vinden en de potentie voor verfilming (misschien een ouderwetse film ipv een serie?) blijft overeind. Maar dit was het niet helemaal. Magere 3*