menu
Mijn Series +

Mag Ik U Kussen? - Seizoen 1 (2009)

mijn stem
2,67 (15)
15 stemmen

Belgiƫ
Komedie / Spelprogramma

ontwikkeld door Ben Crabbé, Raf Uten en Maurits Lemmens
met Bart Peeters, Adriaan Van den Hoof en Bart Cannaerts

'Mag ik u kussen?' is een intellectuele datingshow. Elke aflevering strijden drie mannen of vrouwen om het hart en de hersenen van hun lustobject. Hun enige wapens zijn romantiek, poëzie, intelligentie en improvisatie. En de begeerde persoon in kwestie is hun enige waardemeter. Zij of hij beslist wie in gratie valt en wie een loser is. En de inzet is niet min: degene die het meest kan charmeren, mag haar of hem op het einde kussen.

 1. Maaike Cafmeyer
 2. Kathleen van Brempt
 3. Roos van Acker
 4. Evy Gruyaert
 5. Phara de Aguirre
 6. Siska Schoeters
 7. Evi Hanssen
 8. Natalia
 9. Yasmine
 10. Karlijn Sileghem
 11. Goedele Liekens
 12. Tom Lenaerts
 13. Compilatieaflevering
zoeken in:
avatar van ZAP!
0,5
Dit hadden ze ook Zonde van de Zendtijd kunnen noemen. Is geloof ik zelfs een Nl. editie van gemaakt...?

avatar van The Oceanic Six
De fragmenten die ik er van voorbij zag komen, bv via Dumpert, vond ik best leuk. Sowieso is de Belgische humor heerlijk, zie ook hun Slimste Mens. Zoveel beter dan de Nederlandse versie. Komen die Slimste Mens seizoenen overigens ook nog op deze site?

avatar van ZAP!
0,5
Er zitten idd verschillen tussen de Belg. en Nl. humor waar ik soms moeilijk de vinger op kan leggen. Die ene ontzettende droogkloot Geubels, bv, daar kan ik niet om lachen - gaat gewoon niet, of de presentator die altijd zo verguld is met zichzelf en z'n grappen. Of het vaak zo bejubelde Het Eiland - gaat volledig langs me heen, behalve dat er erg grappige koppen tussen zitten. Maar Nl. humor is zeker ook niet altijd alles. Dan liever Brits, zoals Bottom en Monty Python. Of Amerikaans, zoals The Simpsons.

De Nl. versie van De Slimste Mens vind ik best okay, al heeft het z'n beste tijd wel weer gehad. Tijd voor iets nieuws, misschien.

avatar van Esteban
3,0
Ik heb enkele keren naar de NL versie van De Slimste Mens gekeken en dat was -eerlijk gezegd- gewoon pijnlijk om aan te zien. Natuurlijk hoeft alles niet om humor te draaien, maar het is een mooi voorbeeld van hoe een format in een ander land soms totaal niet werkt. Geen wonder dat het daar geen kijkcijferkanon is. Wat "verguld met zijn eigen grappen" betreft, ZAP. Dat zie je volledig verkeerd. De grap is nét dat hij eigenlijk totaal geen moppen kan tappen en hij, zoals hij dan vaak ook zélf aangeeft tijdens de quiz, hard moet lachen om de grapjes die op zijn kaartjes staan en voor hem geschreven zijn. Hij gaat ook voortdurend op zijn bek en moet het talloze keren opnieuw doen, zoals de jaarlijkse bloopers laten zien. Het is een goedlachs mens, zonder meer. Maar 'verguld met zijn eigen grappen'? In geen geval.

avatar van ZAP!
0,5
DSM is dan geen kijkercijferkanon, het is succesvol genoeg om al tien jaar mee te gaan - Klaas Dijkhof schijnt er mede zijn carrière aan te danken. Dat jij het pijnlijk vind ik om aan te zien is prima, ik heb me er al tijden mee vermaakt; dat geforceerd grappige (zo komt het op mij over) van de Belgische versie vind ik dan weer niets. Misschien is 'verguld met zijn eigen grappen' niet juist vanwege de redenen die jij aangeeft, maar ik zie een show vol hard (om zichzelf) lachende mensen terwijl mij de lol volledig ontgaat.

Maar het kan allemaal - veel mensen vinden bv. The Roast ook zo hilarisch, terwijl ik er maar sporadisch om kan lachen, het meeste is gewoon gênant.

avatar van Esteban
3,0
Wat The Roast betreft, dat vond ik ook behoorlijk pijnlijk om aan te zien, de NL versie wel te verstaan. Die met Gordon (of hoe heet die man?) was echt beneden alle peil. De US versie is heel wisselend, heel afhankelijk van de spreker in kwestie.

Wat De Slimste Mens (NL) betreft, ben ik het eens met jouw landgenoot. Al ben ik niet zeker wie het ook weer was ... Jan Jaap van der Wal of Marc-Marie Huijbregts? Die vond dat DSM (NL) een beetje onze tegenhanger van 'Blokken' was qua doelgroep. Er zit helemaal geen 'sjwoeng' in dat programma, zei één van hen. Jandino Asporaat zei ook al iets gelijkaardigs. (Humo) En dat was voor mij de juiste omschrijving. Vooral die presentator, mij onbekend, is voor mij een echte afknapper.

Het is wél zo dat 'onze' DSM (BE) in die 15 jaar meer richting 'humor' is gaan overhellen. Daar heb je gelijk in. De ronde 3, 6, 9 is eerder het lachkwartiertje geworden. Terwijl er in het begin eerder een 'wijze' man als jurylid zat, die (heel) soms iets interessants vertelde met een kwinkslag. Maar de kijkcijfers bleven stijgen toen er komische juryleden aan te pas kwamen (2009) en er meer 'plezante' kandidaten passeerden. Want voor een zender als VIER (voorheen bij EEN, niet te verslaan) zijn die cijfers ongezien. Ik denk dat de keuze toen snel gemaakt was voor de makers.

En volgens mij speelt het ook gewoon héél erg mee dat de NL kijkers weinig hebben met onze kandidaten en BE kijkers met de Nederlandse kandidaten, aangezien we ze dikwijls niet kennen en dus ook helemaal geen beeld hebben van wie ze zijn. Dat is iets waar DSM (BE) heel erg op leunt. Voorkennis is altijd heel mooi meegenomen.

Nuja, ieder z'n ding.

Wat 'Mag ik U Kussen' betreft : Dat kijkt lekker weg, alweer heel afhankelijk van wie er zit. Maar als ik het mis, zal ik niet spontaan 'opvragen'.

avatar van ZAP!
0,5
Jan Jaap van der Wal, Marc-Marie Huijbregts, Jandino Asporaat: drie totaal ongrappige (verder niet per se onsympathieke) Nederlanders.

Idd heeft DSM niet veel schwung, maar het gaat mij om de quiz en eventueel wat verdieping met van Rossem of persoonlijke inbreng van de kandidaten (die lang niet altijd even interessant is).

avatar van Esteban
3,0
Mja, dat kan ik begrijpen. Maar voor mij moet een quiz dan écht wel heel goed in elkaar steken en een pak uitdagender zijn als het allemaal wat serieuzer moet. En dat is bij DSM (BE én NL) niet het geval. Vandaar dat ik de NL-versie niet trek. 't Is wat vis noch vlees voor mij. (ik geloof dat jullie 'vlees noch vis' zeggen) Blij dat jij er graag naar kijkt, dat is uiteindelijk wat telt.

avatar van The Oceanic Six
Jan Jaap en Marc-Marie zijn juist erg goed in DSM België. Jandino is inderdaad afschuwelijk, die moet zo snel mogelijk van tv af. Ongrappiger, nepper en irritanter wordt het niet.

DSM België is juist een mix van een geinige quiz en flink wat cabaret. Dat zoek ik in dat programma. De Nederlandse versie is gortdroog en niet leuk om naar te kijken. Alleen al die Phillip Frederiks, bah. Houteriger wordt het niet.

Mooi deze week de finaleweek van België even afkijken, leuk. Zeg ik als Nederlander.

avatar van Esteban
3,0
Houterig. Dat vat het geheel mooi samen, wat DSM (NL) betreft. Ik vond alle Nederlandse passages in onze versie trouwens ook leuk, zowel in de jury als onder de kandidaten. Zélfs Prem Radhakishun, wiens extreem rechtuite en zelfs ietwat agressief verbale aanpak (toch even wennen) wij in België toch niet echt gewend zijn in gast-programma's als deze.

avatar van ZAP!
0,5
Dan zijn we het erover eensch dat we het niet eensch zijn.

avatar van Esteban
3,0
Klopt. En dat is ok.

avatar van Dorstigjimmyke
4,0
Ik vind dit toch heerlijke televisie. Drie mannen die strijden om meestal een mooie vrouw. Het haalt dacht ik ook wel goede kijkcijfers en ook de internetfragmenten zijn heel populair. Ik denk dat Zap! ook voor wat serieuzere televisie is en dan moet je inderdaad niet bij 'Mag ik u kussen' en DSMTW zijn. Nu moet ik zeggen dat DSMTW wel al een paar jaar achteruit gaat. Philippe Geubels zit niet meer in de jury en dat is toch een jammere zaak. Natuurlijk blijft Brusselmans mijn favoriet en ook van Jeroom zijn grove humor hou ik. Rik Verheye, Jonas Geirnaert en Wim Helsen zijn ook sterk. Alleen van Karen Damen en Barbara Sarafian ben ik geen fan. Ik weet niet of het iets seksistisch dat dit juist twee vrouwen zijn. Ook van James Cooke ben ik niet echt fan alhoewel hij af en toe wel een leuke quote heeft. Het is ook precies allemaal wat op voorhand afgesproken en vroeger viel dat niet zoveel op, maar nu ligt het er af en toe vingerdik op.

avatar van ZAP!
0,5
Dorstigjimmyke schreef:
Ik denk dat Zap! ook voor wat serieuzere televisie is en dan moet je inderdaad niet bij 'Mag ik u kussen' en DSMTW zijn.
Ik ben helemaal voor lollige tv (op z'n tijd), maar dan moet het ook lollig zíjn...! DSM Nl. vond ik de laatste seizoenen ook vervelender worden, trouwens.

avatar van Dorstigjimmyke
4,0
ZAP! schreef:
(quote)
Ik ben helemaal voor lollige tv (op z'n tijd), maar dan moet het ook lollig zíjn...! DSM Nl. vond ik de laatste seizoenen ook vervelender worden, trouwens.


Het is inderdaad een probleem dat alles voorgekauwd lijkt. Andere seizoenen zal dit ook voor een groot deel zijn geweest, maar nu ligt het er toch wat vingerdik op. Dat is niet altijd een probleem, maar af en toe iets spontaan mag wel.

Gast
geplaatst: vandaag om 20:07 uur

geplaatst: vandaag om 20:07 uur

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.