• 154.146 films
 • 9.108 series
 • 27.196 seizoenen
 • 602.550 acteurs
 • 338.958 gebruikers
 • 8.707.681 stemmen
Avatar
 
banner banner

Batman - Seizoen 2 (1966-1967)

3,77 13 stemmen

Show titel: Batman

IMDb beoordeling: 7,5 (23.984)

Afleveringen: 60

Speelduur: 1 dag en 1 uur

Ontwikkeld door: William Dozier

Met: Adam West, Burt Ward, Alan Napier, Adam West, Burt Ward en Alan Napier

Oorsprong: Verenigde Staten

Eerst uitgezonden op: ABC (Verenigde Staten)

 • On Demand:

 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Batman

De rijke zakenman Bruce Wayne en zijn pupil Dick Grayson leiden een dubbelleven. Ze zijn eigenlijk het misdaad bestrijdende duo Batman en Robin. Een geheime doorgang in Wayne Mansion leidt naar de Batcave, waar politiecommissaris Gordon regelmatig naartoe belt om hulp bij de zoveelste noodtoestand in Gotham City. Batman en Robin moeten het, met behulp vand e Batmobile en de vele gadgets, opnemen tegen een groep superschurken, waaronder The Joker, The Riddler, Catwoman en The Penguin.

Afleveringen Seizoen 2 (1966-1967)

 1. 1. Shoot a Crooked Arrow

  Archer en zijn bende zijn naar Gotham City gekomen, waar ze de zielen van de burgers willen winnen met Robin Hood-achtige daden. Ze stelen van de rijken en geven het aan de arme bewoners van Gotham.

 2. 2. Walk the Straight and Narrow

  Batman en Robin weten uit hun vorige avontuur te ontsnappen en gaan weer op zoek naar Archer en zijn bende. De schurken proberen hun buit naar Zwitserland te krijgen. Het dynamische duo achtervolgt hen in de Bat Boat.

 3. 3. Hot Off the Griddle

  Catwoman keert terug met een reeks overvallen. In een poging om haar in de val te lokken, verzint Batman een plan. Catwoman heeft zijn plan echter al snel door en komt voorbereid naar de locatie.

 4. 4. The Cat and the Fiddle

  Catwoman vermomt zichzelf als Minerva Matthews, zodat ze een deal van een kwart miljoen dollar kan sluiten en twee violen kan bemachtigen. Haar zakenpartner, Zubin Zucchini, is niet wie ze dacht dat hij was.

 5. 5. The Minstrel's Shakedown

  The Minstrel, een schurk met muzikaal talent, zorgt voor onrust in de Gotham City Exchange door de beurshandelaren te chanteren. Wanneer hij zich realiseert dat Batman en Robin een gevaar vormen, probeert hij hen in de val te lokken.

 6. 6. Barbecued Batman?

  Na een mislukte poging om Batman en Robin te vernietigen, start The Minstrel plan 'High C'. Hij zet het gebouw van de Gotham City Exchange op zijn kop en belooft het helemaal te vernietigen, tenzij er binnen een uur aan zijn eisen voldaan wordt.

 7. 7. The Spell of Tut

  King Tut verschijnt op een koninklijke manier en toont zijn interesse in kevers en genezende drankjes. Robin infiltreert zijn geheime basis om zijn ware intenties te achterhalen.

 8. 8. Tut's Case is Shut

  King Tut brouwt een eeuwenoud drankje om mensen te hersenspoelen. Chief O'Hara is zijn eerste slachtoffer, gevolgd door Commissioner Gordon en... Batman!

 9. 9. The Greatest Mother of Them All

  Ma Parker en haar kinderen zorgen voor onrust in Gotham City. Batman en Robin rekenen de onrustzaaiers één voor één in, maar dit lijkt allemaal te gemakkelijk te gaan. Het dynamische duo denkt dat er meer aan de hand is.

 10. 10. Ma Parker

  Ma Parker en haar criminele volgelingen hebben Gotham State Pen overgenomen en gebruiken het als hun thuisbasis. Niemand weet wat er zich daar afspeelt, behalve Batman en Robin.

 11. 11. The Clock King's Crazy Crimes

  Na een overval waar er met de tijd geknoeid is, vermoeden Batman en Robin dat de Clock King weer in Gotham City is. Verkleed als een pop art kunstenaar, brengt deze schurk zijn volgende meesterwerk naar Parkhurst Gallery.

 12. 12. The Clock King Gets Crowned

  Aunt Hurriet koopt een klok als verjaardagscadeau voor Bruce Wayne, niet wetende dat het een klok is van de Clock King. De schurk breekt in Wayne Manor in om de klok terug te halen en een aantal horloges achterover te drukken.

 13. 13. An Egg Grows in Gotham

  Egghead steelt een belangrijk object uit Gotham City. Hij krijgt hierdoor de kans om de controle over de stad over te nemen. Daarnaast denkt de schurk te weten wat de ware identiteit van Batman is.

 14. 14. The Yegg Foes in Gotham

  De betaling om Gotham City in veiligheid te brengen wordt niet op tijd gedaan, waardoor de controle over de stad in de handen van Egghead valt. Hij ontslaat onmiddellijk Commissioner Gordon en verbant het dynamische duo uit de stad.

 15. 15. The Devil's Fingers

  Chandell, een muzikale grootheid bezoekt Gotham City voor een pianoconcert. Hoewel het publiek hier niets van weet, wordt Chandell door zijn tweelingbroer gedwongen een crimineel leven te leiden.

 16. 16. The Dead Ringers

  Batman en Robin weten uit de val van Chandell te ontsnappen. Terug in de Batcave verzinnen ze een plan om de controle weer terug te krijgen. Bruce Wayne en Dick Grayson zetten hun eigen dood in scène.

 17. 17. Hizzonner the Penguin

  The Penguin lijkt weer op het rechte pad te zijn beland. Hij is zelfs de belangrijkste kandidaat om burgemeester van Gotham City te worden. Mayor Linseed, die sowieso gaat verliezen, overtuigd Batman ervan om ook een poging te doen om burgemeester te worden.

 18. 18. Dizzoner the Penguin

  Batman is ontsnapt aan de val van The Penguin, maar is nog behoorlijk wat stappen verwijderd van het verslaan van The Penguin in een poging burgemeester te worden. The Penguin doet er alles aan om de reputatie van Batman onderuit te halen.

 19. 19. Green Ice

  Mr. Freeze is in de stad en pleegt gelijk een aantal koude daden. Hij lanceert operatie 'Hate Batman' om de Caped Crusader te framen. De pers smult van de nieuwsberichten over Batman.

 20. 20. Deep Freeze

  De pers blijft Batman en Robin aanvallen, dankzij het meesterplan van Mr. Freeze. Het dynamische duo besluit om voorlopig te stoppen met hun avonturen als superhelden.

 21. 21. The Impractical Joker

  The Joker haalt een reeks grappen uit in Gotham City. Met behulp van zijn magische goocheldoos haalt hij een waardevolle sleutel onder de neuzen van Batman en Robin vandaan.

 22. 22. The Joker's Provokers

  De magische goocheldoos van The Joker heeft de kracht om tijd vooruit en achteruit te spoelen. Batman en Robin ontdekken dat The Joker van plan is om de watervoorzieningen van de stad te bevuilen. Alfred neemt de bescherming van het drinkwater op zich.

 23. 23. Marsha, Queen of Diamonds

  Marscha, de koningin van de diamanten, heeft het voorzien op de gigantische diamant die zorgt dat de Batcomputer het blijft doen. Met haar liefdespijlen krijgt ze zowel Commissioner Gordon als Chief O'Hara onder controle.

 24. 24. Marsha's Scheme of Diamonds

  Marsha is op zoek naar een liefdesdrankje om op Batman en Robin te gebruiken, zodat ze de reusachtige diamant in de Batcave kan bemachtigen. Batman en Robin zijn haar voor en ontdekken de schuilplaats van deze schurk.

 25. 25. Come Back, Shame

  Shame is terug en gebruikt gestolen auto-onderdelen om een voertuig in elkaar te zetten die sneller is dan de Batmobile. Bruce Wayne steelt zijn limousine en achtervolgt de schurk naar zijn schuilplaats.

 26. 26. It's How You Play the Game

  Het supersnelle voertuig is af en Shame gaat verder met zijn missie: het stelen van het vee met een waarde van een miljoen dollar. Batman en Robin hebben zijn plan door, maar realiseren zich dat ze al te laat zijn om hem te stoppen. Ze gebruiken hun 'Bat logic' om hun volgende stap te bepalen.

 27. 27. The Penguin's Nest

  The Penguin heeft een chique restaurant geopend met de naam 'The Penguin's Nest'. Elke bestelling moet hier door de klant op een stukje papier geschreven worden. The Penguin speelt deze notities door naar een schurk genaamd Ballpoint Baxter.

 28. 28. The Bird's Last Jest

  Batman en Robin proberen Chief O'Hara te redden, die op het punt staat te verdrinken. Ze komen al snel onder vuur te liggen door de handlangers van The Penguin. Batman vraagt zijn butler Alfred om hulp.

 29. 29. The Cat's Meow

  The Catwoman 'steelt' de stem van een beroemde televisiepresentator tijdens een interview met Bruce Wayne. Ze laat aanwijzingen achter, waardoor men zou kunnen denken dat The Joker, Riidler of The Penguin achter deze daad zouden zitten.

 30. 30. The Bat's Kow Tow

  Batman en Robin ontsnappen uit de val van Catwoman door op het juiste moment het glas te breken van hun gevangenis. Ze komen Catwoman al snel op het spoort.

 31. 31. The Puzzles Are Coming

  The Puzzler, een schurk met een voorliefde voor zowel Shakespeare en de vliegsport, heeft het voorzien op het fortuin van Artemus Knab. Hij overtuigt de miljardair om te investeren in zijn puzzel-ballonnen business. Het dynamische duo, Batman en Robin, is stomverbaasd als ze ontdekken dat Knab voor deze trucage gevallen is.

 32. 32. The Duo Is Slumming

  The Puzzler gaat verder met zijn plan om het nieuwe vliegtuig van Artemus Knab te kapen, terwijl hij puzzels achter laat voor Batman en Robin. Zijn plan is om het vliegtuig naar het buitenland te vliegen, zodat hij er losgeld voor kan vragen.

 33. 33. The Sandman Cometh

  Catwoman en The Sandman zijn een samenwerking gestart. Ze hebben het voorzien op het fortuin van J. Pauline Spaghetti, een rijk persoon met slapeloosheid. Catwoman haalt een stunt uit waardoor The Sandman, vermomd als Dr. Somnambula, wordt uitgenodigd in het huis van Spaghetti.

 34. 34. The Catwoman Goeth

  Hoewel Batman weet te ontsnappen uit de val van The Sandman, bevindt Robin zich nog steeds in een dodelijk doolhof. Een hint leidt Batman naar de schuilplaats van Catwoman, waar hij haar vertelt over de plannen van Sandman.

 35. 35. The Contaminated Cowl

  The Mad Hatter is uit de gevangenis ontsnapt en heeft als doel om Batman's mantelkap te bemachtigen voor zijn hoedenverzameling. Tijdens het hoedenbal steelt hij een robijn van de hoed van columniste Hattie Hatfield.

 36. 36. The Mad Hatter Runs Afoul

  De skeletten van Batman en Robin lijken te zijn gevonden in Gotham City's Atomic Energy Laboratory, waar de Mad Hatter hen heeft achtergelaten. De hele stad weet als snel dat hun helden zijn overleden. Uiteindelijk ontstaat er ook een gerucht dat de helden nog in leven zijn.

 37. 37. The Zodiac Crimes

  The Joker keert terug naar Gotham City. Dit keer hebben zijn misdaden een Zodiac-thema. Aan Batman en Robin de taak om de clown-prins te stoppen.

 38. 38. The Joker's Hard Times

  The Joker blijft doorgaan met zijn Zodiac-gethematiseerde misdaden in Gotham City. Het dynamische duo, Batman en Robin, proberen hem nog steeds te pakken te krijgen.

 39. 39. The Penguin Declines

  Naast The Joker, begint The Penguin zich ook al te bemoeien met de Zodiac-misdaden. De misdaden worden steeds gruwelijker. Het opdoeken van het heldenduo is het ultieme doel van de twee schurken.

 40. 40. That Darn Catwoman

  Catwoman krijgt het voor elkaar om Robin te drogeren. Het jonge lid van het dynamische duo is nu de hersenloze slaaf van Catwoman. Batman is de schurk op het spoort, maar hij wordt gehinderd door het feit dat hij zijn partner geen pijn wil doen.

 41. 41. Scat! Darn Catwoman

  Batman besluit zich door Catwoman te laten drogeren om zijn partner, Robin, te redden. Batman krijgt ontzettende hoofdpijn en is daarna de slaaf van Catwoman. Hij assisteert haar bij het plegen van een reeks misdaden.

 42. 42. Penguin Is a Girl's Best Friend

  The Penguin start een filmproductiebedrijf als dekmantel van zijn volgende reeks misdaden. Hij vormt een samenwerking met Marsha, de koningin van de diamanten, en weet Batman en Robin te strikken voor zijn allereerste film.

 43. 43. Penguin Sets a Trend

  In een poging om The Penguin in het vizier te houden, en om het gestolen harnas te vinden, doen Batman en Robin weer mee met de film van The Penguin. Het volgende gedeelte van zijn film speelt zich af tijdens de middeleeuwen.

 44. 44. Penguin's Disastrous End

  The Penguin probeert zijn meesterplan uit te voeren. Daarna probeert hij op een manier te ontsnappen, die nieman ziet aankomen. Zelfs Batman en Robin niet.

 45. 45. Batman's Anniversary

  Tijdens een feest om Batmans jubileum te vieren, verschijnt The Riddler plotseling en steelt hij het geld dat voor een goed doel was bedoeld. Zijn volgende doel is de Gotham City Bank, die hij laat vollopen voor een bankoverval onderwater.

 46. 46. A Riddling Controversy

  Na twee nieuwe overvallen heeft The Riddler genoeg geld om Professor Charms Demolecularizer aan te schaffen. Het demonstreert het wapen op een standbeeld in het park en dreigt daarna het wapen op ieder wapen in Gotham City te gebruiken.

 47. 47. The Joker's Last Laugh

  Er wordt valsmunterij uitgedeeld aan respectabele burgers in Gotham City. Batman en Robin gaan op onderzoek uit en vinden één van de The Jokers robots onder de bankmedewerkers.

 48. 48. The Joker's Epitaph

  The Joker is nu 'Vice Chairman' van de Gotham National Bank, dankzij een rampzalig plan van Batman. Hij installeert zijn robots als geldtellers en runt de bank, ondanks zijn criminele verleden, op een goede manier. Zo lijkt het in ieder geval...

 49. 49. Catwoman Goes to College

  Catwoman is vrijgelaten uit de gevangenis en beweert dat ze wil gaan studeren. Ze schrijft zich in voor Gotham City University. Ze kleedt een van haar handlangers als de Caped Crusader om hem voor een overval te framen. Nu Batman in de gevangenis zit, kan Catwoman haar plan uitvoeren.

 50. 50. Batman Displays His Knowledge

  Catwoman gaat verder met haar plan om enkele Batagonian Cat's Eye opalen te stelen. Ze heeft heeft moeite met het vinden van de juiste persoon om deze achterover te drukken, aangezien deze zeldzame stenen behoorlijk opvallen.

 51. 51. A Piece of the Action

  The Green Hornet en Kato komen naar Gotham City om een postzegelvervalser op te pakken. Batman en Robin, niet wetende van de goede bedoelingen van de nieuwe helden, proberen hen te stoppen.

 52. 52. Batman's Satisfaction

  Colonel Gumm gijzelt de eigenaar van Pink Chip Stamps Factory: Pinky Pinkston. Een bericht dat door Miss Pinkston verborgen is in een kom met lettersoep leidt Batman en Robin naar de International Stamp Exhibition.

 53. 53. King Tut's Coup

  Na een klap tegen het hoofd, gelooft de Yale professor opnieuw dat hij King Tut is. Hij ziet Bruce Wayne's vriendin Lisa aan als Koningin Cleopatra. Hij kidnapt haar, zodat hij haar als bruid mee kan nemen naar Egypte. Batman en Robin ontdekken al snel de schuilplaats van King Tut, dankzij een verborgen zendertje.

 54. 54. Batman's Waterloo

  Batman ontsnapt uit de val, maar Robin is nog steeds in handen van King Tut. De verwarde schurk gelooft nog steeds dat Lisa Carson daadwerkelijk Koningin Cleopatra is. Hij belt Lisa's vader om losgeld van $ 8.300.487,12 te vragen.

 55. 55. Black Widow Strikes Again

  The Black Widow gebruikt een nieuw apparaatje om een bank na bank te beroven in Gotham City. Batman en Robin hebben haar al snel gevonden, maar het daadwerkelijk vangen van de schurk verloopt moeizaam.

 56. 56. Caught in the Spider's Den

  The Black Widow gebruikt haar nieuwe apparaatje om met het brein van Batman te knoeien. Nu Batman geen weerstand meer kan bieden en Robin gevangen is, verkleed The Black Widow zich als Robin en neemt een Batman dummy mee naar de volgende bank.

 57. 57. Pop Goes the Joker

  The Joker vernielt een aantal prachtige schilderijen. Wanneer zijn vernielingen als kunt worden aangezien, moet Batman zijn aartsrivaal weten te stoppen.

 58. 58. Flop Goes the Joker

  Het is Batman nog steeds niet gelukt om de The Joker te stoppen met het vernielen van kunstobjecten. The Joker heeft het nu voorzien op Gotham City Museum.

 59. 59. Ice Spy

  Mr. Freeze keert terug naar Gotham City en is van plan om een nieuw ijswapen te bouwen. Met de hulp van Glacia Glaze, een gewaardeerd kunstschaatsster, neemt hij Professor Isaacson gevangen. Hij wil een geheime formule zien te achterhalen.

 60. 60. The Duo Defy

  Mr. Freeze keert terug naar zijn bevroren hoofdkwartier om de gekidnapte Professor Isaacson te dwingen een ijswapen te bouwen. Als er niet aan zijn eisen voldaan wordt, dreigt Mr. Freeze het hele land te bevriezen.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van rcuppen79

rcuppen79

 • 671 berichten
 • 1554 stemmen

Na het uiterst succesvolle eerste seizoen, verscheen dit extra lange tweede seizoen. Met 60 afleveringen is dit één van de langste tv-seizoenen uit de geschiedenis (soapseries niet meegerekend).

Een hoop schurken uit het eerste seizoen keren wederom terug. De acteur John Astin heeft hierbij de rol van The Riddler overgenomen van Frank Gorshin die om contractuele redenen niet terugkeerde voor het tweede seizoen. De rol van de bloedmooie Julie Newmar als Catwoman is aanzienlijk uitgebreid nadat zij uitgroeide tot één van de meest populaire schurken uit het eerste seizoen. Nieuwe schurken zijn o.a. Shelley Winters als Ma Parker, Vincent Price als Egghead, Liberace als Chandell en Otto Preminger als Mr. Freeze.

In dit tweede seizoen werd ook de nieuwe actieserie van ABC gepromoot: The Green Hornett. In een dubbelaflevering vechten Batman en Robin zij aan zij met The Green Hornett en zijn sidekick Kato (gespeeld door de legendarische Bruce Lee). Dit tweede seizoen is wellicht nog beter dan het eerste seizoen.


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.