• 159.426 films
 • 9.804 series
 • 29.095 seizoenen
 • 608.614 acteurs
 • 355.237 gebruikers
 • 8.897.924 stemmen
Avatar
 
banner banner

Bloedverwanten - Seizoen 1 (2010)

3,39 19 stemmen

Show titel: Bloedverwanten

IMDb beoordeling: 7,2 (203)

Afleveringen: 12

Speelduur: 10 uur

Ontwikkeld door: Haye van der Heyden en Job Gosschalk

Met: Derek de Lint, Henriëtte Tol en Saskia Temmink

Oorsprong: Nederland

Datum van release: donderdag 4 maart 2010

Eerst uitgezonden op: Nederland 1 (Nederland)

 • On Demand:

 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Bloedverwanten

Bennie de Winter weet dat hij niet lang meer te leven heeft en wil schoon schip maken. Hij vertelt zijn dochter Esther dat het familiebedrijf een oorlogsverleden heeft. Enkele Joodse zakenmannen hebben Bennie in de oorlog geld uitgeleend zodat ze het niet zouden kwijtraken. Na de oorlog keerden deze mannen niet meer terug en heeft Bennie het geld gebruikt voor de opbouw van De Winter Flowers.

Afleveringen Seizoen 1 (2010)

 1. 1. Familiegeheimen

  4 maart 2010 (50 minuten)

  Opa Bennie voelt dat hij niet meer lang te leven heeft, daarom laat hij de hele familie bij elkaar roepen om een geheim aan hen te onthullen. Anton is uitgeroepen tot 'Ondernemer van het Jaar', daarom wordt hij uitgenodigd in een televisieprogramma, maar daar komt hij voor een pijnlijke verrassing te staan. Tussen Thomas en zijn vriend Oscar ontstaan wat irritaties nadat besloten is om hun eenjarig samenzijn niet te vieren. Ook bij Martijn gaat het niet voortvarend in de liefde als hij een oudere dame mee naar huis neemt terwijl hij net aan een relatie is begonnen met Laura. Iris komt voor een grote verrassing te staan als ze de uitslag van de borstkanker-scan te horen krijgt.

 2. 2. Afscheid Nemen Bestaat Niet

  11 maart 2010 (50 minuten)

  Tijdens de begrafenis van opa Bennie komt een onverwachte gast opdagen. Esther wil hier het fijne van weten en komt zo voor een grote verrassing te staan. Bij Anton thuis verslechtert de situatie wanneer Fien jaloers wordt op Antons secretaresse en dochter Antje besluit weg te lopen. De relatie tussen Oscar en Thomas komt onder druk te staan wanneer Thomas laat doorschemeren dat hij ook interesse heeft in vrouwen. Iris laat Youssef weten dat zij niet langer van plan is te verhuizen naar Egypte nu zij ziek is geworden. Ondertussen lijkt de relatie tussen de jonge Martijn en de veel oudere Elisabeth een stuk serieuzer dan de familie had gedacht.

 3. 3. Begin van het Einde

  18 maart 2010 (50 minuten)

  Esther blijkt haar levensmotto 'Familie is Familie' zeer serieus te nemen wanneer zij zonder horten of stoten haar pas ontdekte halfzuster Eva in haar leven toelaat. Eva staat er echter op dat deze prille familieband geheim moet blijven voor de rest van de familie. Ondertussen maakt Esther zich zorgen over Antje die bij de wilde Martijn ingetrokken is. Ze besluit haar zelf in huis te nemen. Dit tot grote onvrede van Fien, de moeder van Antje, die ook al een hoog oplopend conflict met haar man Anton heeft.

 4. 4. De Kennismaking

  25 maart 2010 (50 minuten)

  Esther wil haar geheime halfzus Eva onthullen aan de rest van de familie tijdens het afscheidsfeest voor Oscar. Durft Eva haar nieuwe familie wel onder ogen te komen? Wanneer Anton bij Esther intrekt, komen er weer oude gevoelens naar boven die wel eens voor een nieuwe start voor de twee zouden kunnen zorgen. Voor Iris geen romantiek aangezien haar man Youssef de twee kinderen meeneemt naar zijn geboorteland Egypte. Bovendien krijgt ze slecht nieuws van haar arts betreffende het borstkankeronderzoek.

 5. 5. Een Nieuwe Aandeelhouder

  1 april 2010 (50 minuten)

  Nu Eva de dochter van de Bennie blijkt te zijn, wordt ze dan ook mede-eigenaar van het familiebedrijf? Esther vindt van wel, maar Anton gaat niet zo makkelijk akkoord. Weten we wel zeker dat Bennie Eva's vader was? Eva wil op haar beurt het vertrouwen van de familie winnen door Fien ervan te weerhouden het familiegeheim als schandaal naar buiten te brengen. Thomas vindt in Antje een onverwachte logee, maar blijkt een goede invloed op haar te hebben.

 6. 6. Zware Tijden

  8 april 2010 (50 minuten)

  Iris heeft het moeilijk als Youssef niet meer terugkomt uit Egypte en het lijkt of hij de kinderen ontvoerd heeft. Bovendien moet ze worden geopereerd om zo de borstkanker te laten verwijderen. Ze is ook nog jarig, maar door alle omstandigheden wil ze dit niet vieren. Toch organiseert Esther een surpriseparty, dit kan Iris niet waarderen. Als Eva een DNA-test heeft laten doen blijkt dat ze lid is van de familie, en daarmee dus ook van het bedrijf. Het lukt Antje niet om haar gevoelens voor Thomas langer te onderdrukken.

 7. 7. De Operatie

  15 april 2010 (50 minuten)

  Terwijl Martijn al aanbeland is bij Mylene, gaat het er in de familie nog over dat Elisabeth zwanger is van Martijn. Aan de relatie met Mylene lijkt een einde te komen. Ondertussen zoekt Laura Mylene op om haar te vertellen dat Martijn eigenlijk bij Laura hoort, Mylene weet nog niet zo goed hoe ze daar mee om moet gaan. Terwijl Iris wordt geopereerd, vertrekt Anton naar Egypte om Youssef en de kinderen terug te halen naar Nederland. Eva neemt al snel haar plek in als mede-eigenaar van het bedrijf, nu duidelijk is geworden dat ze ook daadwerkelijk in de familie thuis hoort.

 8. 8. Het Paard van Troje

  22 april 2010 (50 minuten)

  De positie die Eva binnen het bedrijf inneemt wordt steeds groter als Thomas en Iris zich achter haar scharen. Ook Anton begint nu te twijfelen aan zijn zakelijke instinct. Esther daarentegen vreest juist dat Eva het Paard van Troje is, dat zij zelf heeft binnengehaald. Anton heeft er voor gezorgd dat Youssef en de kinderen weer terug in Nederland zijn, voor Esther reden om een feestje te organiseren. Nu Iris niet meer in het ziekenhuis hoeft te verblijven, kiest ze ervoor om tijdelijk bij Esther in te trekken.

 9. 9. Schuldbekentenis

  29 april 2010 (50 minuten)

  Als de door Anton bedachte bedrijfsovername niet doorgaat, wordt hij woedend en verlaat hij direct het kantoor. Dat wegblijven wordt vergemakkelijkt door een leuk, jong meisje van een oude fotocursus. Zodra Esther hier weet van krijgt, is Anton niet langer welkom in 'het grote huis'. Sinds de operatie die Iris moest ondergaan voelt ze zich leeg en ongelukkig. Ze besluit dat ze hier iets aan moet gaan doen. Haar keuze valt op een heftige, experimentele groepstherapie, dat en confronterende plek blijkt te zijn voor Iris.

 10. 10. De Opvolger

  6 mei 2010 (50 minuten)

  De groepstherapie waaraan Iris heeft deelgenomen heeft heel wat losgemaakt bij haar en ze besluit dan ook (per direct) een betere moeder te worden. Die keuze kent een moeilijke start wanneer Youssef prompt moet vertrekken naar Egypte omdat zijn vader ziek is geworden. Dit is voor Iris iets te veel van het goede. Martijn wordt er door Laura van beschuldigd laf te zijn en besluit hier direct iets aan te doen door zich uit te laten schrijven als erfgenaam van de familie. Hij is benieuwd of Laura dan nog steeds iets in hem ziet.

 11. 11. Vertrouwen

  13 mei 2010 (50 minuten)

  In het bedrijf wordt druk gezocht naar een nieuwe directeur nu Anton zijn taken heeft neergelegd. Thomas en Iris twijfelen nog aan hun eigen capaciteiten, maar Eva schuift zichzelf direct naar voren. Het etentje met Anton loopt echter niet op rolletjes, ze had gehoopt op een betere uitkomst. Ondertussen wordt vooruitgang geboekt in de Aronson-zaak, alles lijkt succesvol te gaan verlopen. Anton is ondertussen bezig met het organiseren van een reis naar Australië met de jonge Rosa, net nu het beter lijkt te gaan tussen hem en Fien.

 12. 12. Verleden en Heden

  20 mei 2010 (50 minuten)

  Nu de problemen bij het bedrijf groter worden, wordt Anton teruggevraagd om deze op te lossen. Zo zal hij onder andere moeten zorgen dat de paniek die is uitgebroken rond de Aronson-zaak niet uit de hand zal lopen. Nu Anton terugkomt vallen een aantal plannen van Eva in het water. Eva krijgt ook steeds minder steun van Esther en besluit daarom steun te zoeken bij Martijn. Martijn besluit om Laura ten huwelijk te vragen, hij doet dit volgens haar echter op de verkeerde manier.

Reviews & comments

Er zijn bij dit seizoen nog geen berichten geplaatst.

Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.