• 9.220.341 stemmen

The Thin Blue Line - Seizoen 1 (1995)

Show titel: The Thin Blue Line

Afleveringen: 7

Speelduur: 3 uur en 30 minuten

Ontwikkeld door: Ben Elton

Met: Rowan Atkinson, James Dreyfus en Mina Anwar

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Datum van release: maandag 13 november 1995

Eerst uitgezonden op: BBC One (Verenigd Koninkrijk)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The Thin Blue Line

The Thin Blue Line gaat over het dagelijks leven op een politiebureau in het fictieve stadje Gasforth, vlakbij Londen. Dit kleine bureau staat onder leiding van Raymond Fowler, die wanhopig zijn relatie met receptioniste Patricia Dawkins in stand probeert te houden. Ondertussen zorgen zijn klungelige personeel en de al even domme C.I.D. afdeling ervoor dat het leven in Gasforth eigenlijk nooit zo als gepland verloopt.

Afleveringen Seizoen 1 (1995)

1. 1. The Queen's Birthday Present

13 november 1995 (30 minuten)

Raymond Fowler en Patricia Dawkins vieren hun tien-jarig jubileum. Patricia is in de veronderstelling dat Raymond op zoek is naar het ideale cadeau voor haar, maar in plaats daarvan bereidt hij zich voor op de verjaardag van de koningin van Engeland.

2. 2. Fire and Terror

20 november 1995 (30 minuten)

Grim en de C.I.D. richten een anti-terrorisme organisatie op. Fowler krijgt te maken met mythomanen en Maggie Habib wordt verliefd op een brandweerman.

3. 3. Honey Trap

27 november 1995 (30 minuten)

Dawkins is behoorlijk jaloers op Fowlers affectie voor Habib, vanwege haar goede optreden in zijn quiz team in de pub. Dit verergert wanneer de C.I.D. haar nodig heeft als sexy, geheim lokaas voor een 'honey trap'. Volgens Fowler gaat dat niet samen met de quiz.

4. 4. Rag Week

4 december 1995 (30 minuten)

Terwijl Fowler en de rest van het korps zich bezig houden met de stunts tijdens de Rag Week, krijgt Grim, tot zijn plezier, te maken met een 'echte' bankoverval.

5. 5. Night Shift

11 december 1995 (30 minuten)

Met tegenzin staat Fowler toe dat zijn zoon Bill een paar dagen bij hem en Patricia komt logeren. Wanneer ze Bill en zijn vriendin horen vrijen, besluit Patricia dat zij en Raymond een sekstherapeut moeten gaan bezoeken. Ondertussen richt Grim een organisatie tegen georganiseerde misdaden op en maakt hij een uitstapje naar Scotland Yard.

6. 6. Kids Today

18 december 1995 (30 minuten)

Fowler, Gladstone, Habib en Goody gaan kamperen met een paar jeugdcriminelen. Goody krijgt te maken met een aanklacht voor het slaan van een skinhead, die racistische taal gebruikte tegen Habib.

7. 7. Yuletide Spirit

26 december 1995 (30 minuten)

Het is Kerstmis in Gasforth en Goody probeert opnieuw indruk te maken op Habib door haar sexy ondergoed te geven voor de feestdagen. Hij koopt ook iets voor Fowler, maar tot overmaat van ramp wisselt hij de twee pakjes om. Fowler probeert intussen de rol van Kapitein Haak in de jaarlijkse voorstelling van Peter Pan te bemachtigen, maar krijgt concurrentie uit onverwachte hoek. Grim komt op het spoor van een groep gevaarlijke zangers van kerstliedjes.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

The Thin Blue Line is een fijne Britse serie, die ik inmiddels wel meermaals heb gezien. De humor zit 'm voornamelijk in de vele misverstanden, veroorzaakt door het klunzige personeel van Fowler, en de veel te arrogante C.I.D. afdeling. De cast is in topvorm: Atkinson is leuk als leider van het zootje ongeregeld, maar ook de andere acteurs zorgen ieder voor behoorlijk wat komische dialogen en situaties. Voornamelijk het onnavolgbare duo Grim & Kray is erg leuk. Veel geslaagde grappen en eigenlijk geen trage momenten of vervelende afleveringen. Seizoen 1 is imo nog net wat beter dan het vervolgseizoen.

avatar van Wandelaar2

Wandelaar2

Ik sluit me aan bij de mening van pulleke. Heerlijke Britse humor.