• 10.788 nieuwsartikelen
  • 162.322 films
  • 10.191 series
  • 29.832 seizoenen
  • 614.965 acteurs
  • 193.262 gebruikers
  • 8.985.204 stemmen
Avatar
 
banner banner

The Jetsons - Seizoen 1 (1962-1963)

3,32 22 stemmen

Show titel: The Jetsons

IMDb beoordeling: 7,0 (23.796)

Afleveringen: 24

Speelduur: 10 uur

Ontwikkeld door: Joseph Barbera

Met: George O'Hanlon (stemrol), Penny Singleton (stemrol) en Daws Butler (stemrol)

Oorsprong: Verenigde Staten

Eerst uitgezonden op: ABC (Verenigde Staten)

  • On Demand:

  • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
  • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The Jetsons

The Jetsons is een geanimeerde sitcom die de Amerikaanse cultuur en lifestyle van de toekomst laat zien. Zo komen er intelligente robots, aliens, hologrammen en bizarre uitvindingen voorbij. Centraal staat de familie Jetson, met vader George Jetson aan het hoofd. De overige familieleden zijn moeder Jane, dochter Judy, zoon Elroy, huishoudrobot Rosey en het robothondje Astro.

Afleveringen Seizoen 1 (1962-1963)

  1. 1. Rosey the Robot

    Jane wil een hulp in huis, maar George zegt dat zij dit niet kunnen betalen. Hij nodig Mr. Spacely uit voor het eten, maar wat hij niet weet is dat Jane voor één dag gratis een robothuishoudster met de naam Rosey in huis heeft genomen.

  2. 2. A Date With Jet Screamer

    Popidool 'Jet Screamer' organiseert een quiz, waarmee je als eerste prijs een date met de popster krijgt. George doet er alles aan om Judy niet te laten winnen, maar toch is zij de gelukkige.

  3. 3. Jetsons Nite Out

    Geroge en Jane gaan winkelen bij Molecular Motoors. De Supersonic Suburbanite blijkt te duurt te zin, dus kopen ze een auto die op hun huidige auto lijkt.

  4. 4. The Space Car

    Jane en de kinderen willen een hond om de familie te beschermen. Geroge vindt het maar niets, maar wil zijn familie wel tevreden houden. De ideale oplossing lijkt een robothondje.

  5. 5. The Coming of Astro

    Geroge Jetson en zijn baas Cosmo Spacely bezoeken een robot voetbalmatch. Geroge doet tegen zijn vrouw net alsof hij moet overwerken.

  6. 6. The Good Little Scouts

    De enige manier voor Geroge om vakantie te krijgen bi Mr. Spacely is om met Space Cub Troop #54 mee te gaan tijdens hun kampeerreis naar de maan.

  7. 7. The Flying Suit

    Spacely's rivaal Cogswell vindt een vliegend pak uit. Ondertussen denkt Elroy dat hij de vliegpil heeft uitgevonden. Wanneer George het verkeerde pak ophaalt bij de stomerij, denkt hij dat zijn pil heeft gewerkt.

  8. 8. Rosey's Boyfriend

    Judy en Rosey vinden allebei een vriendje. Het probleem met de liefde is dat het naast veel voordelen, ook enorm veel nadelen heeft.

  9. 9. Elroy's TV Show

    De toekomstige televisieproducenten raken verveeld met programma's over dokters en cowboys willen Elroy hebben als 'Space Boy Zoom and His Dog Astro'.

  10. 10. Uniblab

    Spacely koopt een nieuwe robot met de naam Uniblab. Dit betekent dat George daadwerkelijk drie uur op een dag moet gaan werken.

  11. 11. A Visit From Grandpa

    George zijn vader komt op bezoek. Onderweg repareert hij de auto van een vrouw en wisselt hij adressen met haar uit. Er ontstaat miscommunicatie en de Jetsons weten niet meer waar zij het zoeken moeten.

  12. 12. Astro's Top Secret

    In de Moonside Country Club zweren Spacely en Cogswell dat ze elkaar zullen verslaan in de zakenwereld. Spacely ziet zijn geluk in het hondje Astro.

  13. 13. Las Venus

    George en Jane bezoeken Las Venus voor een avondje gokken en entertainment. De trip wordt betaald door Spacely, omdat er ook nog gewerkt moet worden tijdens de reis.

  14. 14. Elroy's Pal

    Elroy wint een wedstrijd en krijgt de kans om zijn persoonlijke held, Nimbus the Great, te ontmoeten. Helaas is de held erg zie en niet in staat om te komen, tot grote teleurstelling van Elroy.

  15. 15. Test Pilot

    Spaceley wil een nieuwe 'everything-proof'-jas testen. George zijn dokter vertelt hem per ongeluk dat hij nog maar een paar dagen te leven heeft. Dit maakt George de perfecte testpersoon.

  16. 16. Millionaire Astro

    Astro blijkt het lang verloren hondje van een miljonair te zijn, waardoor de Jetsons gedwongen worden het hondje te laten gaan. Astro heeft nu alles waar hij ooit van had kunnen dromen, behalve de Jetsons familie.

  17. 17. The Little Man

    George Jetson heeft problemen met het decompressiesysteem en moet deze zien te maken. De enige manier om het systeem te maken is met onderdelen van de grote rivaal: Cogswell Cogs.

  18. 18. Jane's Driving Lesson

    Jane heeft het helemaal gehad met het openbare vervoer en besluit om rijlessen te nemen. Elroy kan al rijlessen nemen wanneer hij 8 jaar oud is, dus waarom zou zij het niet kunnen?

  19. 19. G.I. Jetson

    George zijn dienstplicht blijkt toch nog te gelden en hij krijgt twee minuten de tijd om zich te melden. Van het één komt het ander en George wordt benoemd tot generaal.

  20. 20. Miss Solar System

    Jane besluit om mee te doen aan de Miss Solar System competitie, zonder het aan George te laten weten. George Jetson en Mr. Spacely jureren bi de wedstrijd.

  21. 21. Private Property

    Er wordt een nieuw gebouw gebouwd naast het bedrijf van Mr Spacely. De eigenaar blijkt Cogswell te zijn en George ontdekt dat het nieuwe gebouw een paar centimeter op het terrein van Spacely staat.

  22. 22. Dude Planet

    Jane is toe aan rust en gaat met een vriendin naar 'Dude Planet'. De rest van de familie blijft thuis en probeert het huishouden te doen. Dit blijkt niet zo makkelijk als zij dachten.

  23. 23. TV or Not TV

    George en Astro zijn per ongeluk ooggetuige van een overval. Tenminste, zij denken zelf dat ze ooggetuige van een overval waren. Dit blijkt echter een filmset te zijn.

  24. 24. Elroy's Mob

    Een verschrikkelijke student verwisselt zijn report met dat van Elroy. Elroy komt thuis en zijn ouders zien alleen maar onvoldoendes op zijn rapport staan. Na een hoop gedoe besluiten Elroy en Astro om weg te lopen.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van brawljeff

brawljeff

  • 2772 berichten
  • 3163 stemmen

Eén van de vaste series die ik als kind na het avondeten keek op Cartoon Network (samen met Flintstones, Addams Family, Powerpuff Girls en Looney Tunes geloof ik). Dit vond ik persoonlijk de minste serie van dat rijtje, maar ik heb hier wel hele goede herinneringen aan. Dat introfilmpje alleen al was geweldig. Hanna-Barbera heeft prachtig materiaal afgeleverd in de 20e eeuw.

Grappig om te zien hoe men destijds over de toekomst dacht. Een aantal uitvindingen zijn werkelijkheid geworden, maar sommige ideeën slaan natuurlijk nergens op en zijn zelfs al achterhaald. De tekenstijl is simpel Amerikaans en vind ik persoonlijk erg lekker wegkijken. Wellicht binnenkort weer eens een aflevering kijken, om nostalgische herinneringen op te halen.

Man, wat miste ik Cartoon Network toen dat ineens uit de meeste televisiepakketten in Nederland verdween...


avatar van Toontje_mm

Toontje_mm

  • 183 berichten
  • 0 stemmen

Cartoon Network is destijds een pijnlijke, abrupte dood gestorven.

De wereld heeft er nooit meer hetzelfde uitgezien.


avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

  • 8026 berichten
  • 3576 stemmen

Nee hoor, Cartoon Network is still going strong, maar ze zitten in NL verborgen in zenderpakketten.


avatar van brawljeff

brawljeff

  • 2772 berichten
  • 3163 stemmen

oomhenk was het niet zo dat ze op een gegeven moment dit soort series in het Nederlands gingen inspreken, of was dat op de zender Boomerang?


avatar van Toontje_mm

Toontje_mm

  • 183 berichten
  • 0 stemmen

Ik ben ervan op de hoogte dat CN nog bestaat. Sterker nog kep 'm ook. Maar is maar net wat je onder sterk gaan verstaat want voor mij heeft het weinig met de CN van weleer te maken.

Het sentiment zit 'm voor mij vooral, hoe verrassend ook, in helden zoals deze Jetsons en Sjonnie en zo.

World Premiere Toons, dat soort dingen.

Weet nog goed die ene met die worm die dan platgestampt werd en ging trippen of iets. Kan aan mij liggen maar volgens mij maken ze ze momenteel zo niet meer.

In ieder geval niet daarzo op CN.


avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

  • 8026 berichten
  • 3576 stemmen

brawljeff schreef:

oomhenk was het niet zo dat ze op een gegeven moment dit soort series in het Nederlands gingen inspreken, of was dat op de zender Boomerang?

Dat was inderdaad CN, wilde ik nog iets over zeggen maar had het weggehaald. Een hele generatie late twintigers en vroege dertigers is opgegroeid met een volledig Engels tekenfilm-kanaal. Heeft mijn Engels ooit een boost gegeven.

bram Ik ken die hele serie niet eens, voor mij waren dit de hoogtepunten: Courage the Cowardly Dog, Cow & Chicken, Johnny Bravo, The Powerpuff Girls, I am Weasel en Dexter's Laboratory. Overigens hebben ze met 'Adventure Time' ook een recente kaskraker gehad.


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.