• 9.377.028 stemmen

Floris - Seizoen 1 (1969)

Show titel: Floris

Afleveringen: 12

Speelduur: 5 uur en 46 minuten

Ontwikkeld door: Gerard Soeteman

Met: Rutger Hauer, Jos Bergman en Ton Vos

Oorsprong: Nederland

Eerst uitgezonden op: NTS (Nederland)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Floris

Floris van Rozemondt een Nederlandse man van adel. Hij komt na jarenlang reizen terug uit Indië en heeft zijn vriend Sindala meegenomen. Floris is jong, moedig, eerlijk en rechtvaardig. Daarnaast kan hij goed paardrijden en zwaardvechten. Bij aankomst op zijn kasteel blijkt deze in bezit genomen te zijn door Maarten van Rossem, handlanger van hertog Karel van Gelre. Samen met Sindala beleeft Floris vele avonturen om zijn bezit weer terug te krijgen.

Afleveringen Seizoen 1 (1969)

1. 1. Het Gestolen Kasteel

Floris heeft jaren op zee rond gezworven. Als hij met zijn compagnon Sindala naar zijn kasteel terug wil keren, blijkt dit gepikt door Maarten van Rossem. Hij heeft het als tolhuis in gebruik. Floris en Sindala worden gevangen gezet maar weten spectaculair te ontsnappen. Floris pakt zijn papieren weer terug en maakt daarna kennis met Van Oldenstein.

2. 2. De Koperen Hond

Een enorm kanon bedreigd het kasteel van heer Wolter van Oldenstein. Een ramp dreigt. Floris tracht het kanon onschadelijk te maken, maar dit lukt echter niet. Een andere slimmigheid blijkt wel zeer effectief...

3. 3. De Zwarte Kogels

Er blijkt een verrader in het kasteel. Meerdere mensen gedragen zich verdacht. Wie is het toch? Sindala heeft een bijzondere methode om daar achter te komen. Er komen zwarte kogels aan te pas, gecombineerd met magie of slimmigheid?

4. 4. De Man van Gent

Met een listige truc weet een afgezant het kasteel van heer Wolter vrij toegankelijk te maken voor een brutale inval door Lange Pier. In zijn eentje weet Sindala het kasteel van Van Oldenstein te verdedigen.

5. 5. De Harige Duivel

Zal lange Pier het schilderij van Jeroen Bosch pikken? Ja, het lukt hem. Maar een harige duivel steekt hier een stokje voor.

6. 6. De Vrijbrief

Floris heeft een nieuw harnas nodig. Het winkelen gaat echter niet van een leien dakje. De scène met de molen is bloedstollend.

7. 7. De Drie Narren

Floris en Sindala moeten strijdplannen laten ondertekenen door Reinbout. Diens kasteel is echter overmeesterd door soldaten van Van Rossem. In een poging Reinbout te bevrijden worden Floris, Sindala en de nar van Reinbout gevangen genomen en uitgehongerd. Door middel van een truc weten ze in leven te blijven en zelfs te ontsnappen. Reinbout wordt bevrijd waarbij Sindala zijn magische krachten gebruikt om buiten het kasteel te komen.

8. 8. De Alruin

Alle gasten van een feestmaal ter ere van de verjaardag van heer Wolter worden vergiftigd en vallen daardoor in een diepe slaap. Floris en Sindala moeten op zoek naar een tegengif. Maar is Sindala nu helemaal van lotje getikt?

9. 9. Het Brandende Water

Het gevangennemen van de Gravin was voor Lange Pier een makkie, maar het bondgenootschap van de Hertog van Gelre en van lange Pier is niet bestand tegen de truc's van Floris en Sindala

10. 10. De Wonderdoener

Sindala's praktijkje als huisarts wordt bedorven door een kwakzalver. Hij beland in de gevangenis en dreigt gemarteld te worden. Is Floris op tijd om hem te redden?

11. 11. De Byzantijnse beker: Het tournooi

Tijdens een toernooi wordt er gestreden om een bijzondere beker. Deze beker zou geneeskracht bezitten. De strijd wordt Floris bijna noodlottig. Hij bloedt als een rund. Toch...?

12. 12. De byzantijnse beker: De genezing

De Byzantijnse beker wordt gebruikt om Isabella te genezen. Wonderbaarlijk, maar nu snel naar de trouwerij. Floris verstoort die lelijk en krijgt het voor elkaar dat de zojuist genezen Isabella met een ander huwt.

avatar van Foxhollywood

Foxhollywood

Wat een feest was dat, Floris kijken. Ik was zeven jaar toen Floris op tv kwam en vond het verschrikkelijk dat ik een week moest wachten tot de volgende aflevering op tv kwam. En natuurlijk gingen wij buiten net als cowboys en indianen ook Floris spelen. Puur nostalgie.

avatar van Toontje G

Toontje G

Nostalgie. Leuk om weer eens terug te zien.

avatar van Gish

Gish

De eerste woorden weet ik nog steeds. “We gaan verder”

avatar van Dk2008

Dk2008

Wat Foxhollywood schrijft is heel herkenbaar en komt ook ter sprake in documentaire (die op de 3e dvd staat)

Verder review van alle afleveringen wat ik in 2014 in het forum heb geschreven bij televisie hier maar heen verplaatst.

Floris - Overig: Televisie - filmforum - moviemeter.nl