• 9.369.485 stemmen

Jeroen's Abandoned Adventures - Seizoen 2 (2025)

Show titel: Jeroen's Abandoned Adventures

Afleveringen: 5

Speelduur: 3 uur en 45 minuten

Met: Jeroen van Koningsbrugge en Bob Thissen

Oorsprong: Nederland

Datum van release: dinsdag 11 november 2025

Eerst uitgezonden op: Discovery (Nederland)

• HBO Max Bekijk seizoen 2 via HBO Max
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Jeroen's Abandoned Adventures

Jeroen van Koningsbrugge bezoekt de meest spectaculaire, verlaten en afgelegen plekken en gebouwen. Samen met Bob Thissen, expert in het vinden én verkennen van verlaten constructies, ontdekt hij plekken waar al jaren niemand voet heeft gezet. Rauwe en vergeten locaties, alleen toegankelijk voor echte avonturiers. Ze gaan op zoek naar de verhalen achter deze mysterieuze plekken, waar soms een schokkende geschiedenis achter schuil blijkt te gaan. In Hongarije, Frankrijk, Italië en Turkije stuiten ze onder andere op verborgen oorlogsbunkers, oude zwavelmijnen, vervallen hotels, een spookdorp en als luguber hoogtepunt, een 17e-eeuws massagraf onder een putdeksel in Genua.

Afleveringen Seizoen 2 (2025)

1. 1. Pembrokeshire (Wales) & London (Verenigd Koningrijk)

11 november 2025 (45 minuten)

In Pembrokeshire bevindt zich het 19e-eeuwse zeefort Stack Rock Gun Tower, oorspronkelijk gebouwd als verdediging tegen een nooit uitgevoerde invasie door de Fransen. Rond 1900 werd het fort verbouwd en versterkt, waarna het bekendstond als Stack Rock Fort. Het beschikte toen over 23 kanonnen in plaats van de oorspronkelijke 3 van de toren, bood plaats aan 180 manschappen en had een omvangrijk magazijn in de kelder.

2. 2. Rennes (Frankrijk) & Mamarossa (Portugal)

18 november 2025 (45 minuten)

Franse locatie: Jeroen en Bob onderzoeken historische gebouwen en voormalige gevangenissen, zoals de voormalige De gevangenis van Jacques Cartier of gevangenis van Rennes is een voormalige Franse gevangenis, gelegen in Rennes, in het zuiden van de stad in de wijk Villeneuve. Portugese locatie: Het in 1956 opgerichte ziekenhuis, genaamd Casa de Saúde, maakt diepe indruk op de Jeroen en Rob. Het lijkt alsof iedereen plotseling naar huis is gegaan met de intentie om de werkzaamheden de volgende dag te hervatten.

3. 3. Oost Berlijn (Duitsland)

25 november 2025 (45 minuten)

Oost-Berlijn was ooit de democratische hoofdstad van de DDR, maar was het niet wat het doet lijken en zullen we een oude commandobunker gaan verkennen. En bezoeken wij een militaire basis waar ooit kernwapens waren opgeslagen.

4. 4. Porto Palermo en Vlöre Sazan (Albanië)

2 december 2025 (45 minuten)

Jeroen en Bob komen aan in Tirana, Albanië, waar de politieke leider Hoxha (1908-1985), een bekende minister-president en dictator uit de Albanese geschiedenis, ooit regeerde. Hij was verantwoordelijk voor de bouw van de duikboottunnel in Porto Palermo in 1941. De twee willen deze tunnel graag bezoeken en kijken of ze erin kunnen komen. Er zijn twee manieren: de veilige route of via de zeekant, wat de onveilige optie is.

5. 5. Opper Silezië (Polen)

9 december 2025 (45 minuten)

In de gebied van Zabrzu waren vroeger acht grote mijnen, waaronder de Makoszowy-mijn die in 1890 werd opgericht en waar in 1906 de werkzaamheden begonnen. Naast de steenkolenmijn is nu ook een nieuwe kerncentrale gebouwd, naast de oude kerncentrale waar nog transportbanden voor de steenkool liggen, die vroeger werden gebruikt om elektriciteit op te wekken.

Er zijn bij dit seizoen nog geen berichten geplaatst.