• 9.250.281 stemmen

Drama | Miniserie

Show titel: The Survivors

Afleveringen: 6

Speelduur: 4 uur en 55 minuten

Met: Yerin Ha, Miriama Smith en Jessica De Gouw

Oorsprong: Australië

Datum van release: vrijdag 6 juni 2025

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk miniserie via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The Survivors

Vijftien jaar geleden verwoestte een storm het kustplaatsje Evelyn Bay en nam drie jongeren mee: Kierans oudere broer Finn, Mia's beste vriendin Gabby en Finns vriend Toby. Gebukt onder schuldgevoelens wisten Kieran en Mia te ontsnappen. Nu, vijftien jaar later, komt er een jonge vrouw in Evelyn Bay om het leven en begint de hechte gemeenschap van het kustplaatsje langzaam uiteen te vallen. Tijdens het onderzoek naar de doodsoorzaak worden lang gekoesterde geheimen en oude wonden blootlegt.

Afleveringen

1. Aflevering 1

6 juni 2025 (53 minuten)

Kieran overleeft een tragisch incident waarbij twee doden vallen en keert jaren later terug naar huis. Vlak na aankomst in Evelyn Bay spoelt er een lichaam aan op het strand.

2. Aflevering 2

6 juni 2025 (48 minuten)

De politie gaat verder met het onderzoek en ontdekt verontrustende details. Door de spanningen in de gemeenschap raken sommige inwoners in paniek.

3. Aflevering 3

6 juni 2025 (49 minuten)

Het onderzoek is in volle gang en de politie zoekt naar vermiste voorwerpen die van doorslaggevend belang kunnen zijn. Later leidt een doorbraak in de zaak tot een arrestatie.

4. Aflevering 4

6 juni 2025 (47 minuten)

Kieran is op zoek naar bewijsmateriaal en gaat met zijn vrienden stiekem het huis van de buren binnen. Later biecht hij een oud geheim op aan Mia.

5. Aflevering 5

6 juni 2025 (46 minuten)

Mia ontdekt nieuw bewijsmateriaal en hoort over een voorval dat mogelijk verband houdt met de zaak. Dit roept verontrustende vragen op over de twee dode mannen.

6. Aflevering 6

6 juni 2025 (52 minuten)

Als Kieran naar de grot gaat op zoek naar de laatste puzzelstukjes, ontrafelen zich oude mysteries. Kan Evelyn Bay het verleden eindelijk laten rusten?

avatar van Marsman

Marsman

Alle delen bekeken. Redelijk goed gespeeld maar zeker niet geweldig. De politiecommisaris staat voortdurend met haar handen in haar zijde. De beide hoofdrolspelers hebben totaal geen chemie samen. Op sommige momenten is het script erg voorspelbaar. Verder loopt er eigenlijk niemand tussen waarmee je kan sympathiseren. En zo blijft alles een beetje op afstand.

Verder dan het predikaat “vermakelijk of onderhoudend” komt het allemaal net niet.

avatar van filosoofje

filosoofje

Uitgekeken, prima serie. Had van mij wel in 4 afleveringen gemogen, beetje langdradig. Mooie omgeving, chemie ontbreekt.

avatar van lang pee

lang pee

Ik heb het overleefd, en daar is alles mee gezegd. Vele foutjes, en het acteren was bij sommige op het niveau van de toneelkring in het dorp, om te huilen. Het verhaal had het wel in zich om spannend te zijn, maar het werd afschuwelijk uitgewerkt, dat het eerder zeer irritant werd.

Toen ik Australisch zag staan, had ik al mijn twijfels, en het was deze keer weer terecht. En dat is persoonlijk maar ik vind het een vreselijke taal, dat plat Engels."Lets play some footie and have a barbie" later...brrrr

Ik wist na één aflevering al genoeg, maar ben blijven kijken door de beelden van het prachtige Tasmanie. Hoe mooi kan een eiland zijn.

Spijtig, het is mij iets te ver, anders vertrok ik dit jaar nog...zwak en vervelend

avatar van frans123

frans123

lang pee schreef:

Helemaal eens ; een goed sterk verhaal wat helemaal naar zijn gallemiezen gaat. Het is 1 lange gaaaaaaaaap. 3/4 delen was beter geweest. And most of all...wat een waardeloze acteurs.

avatar van Fervet opus

Fervet opus

Aardige Australische serie wel. Soort mix van thriller & drama. Had inderdaad wat korter kunnen zijn, maar dan had wellicht het drama-element niet goed uitgewerkt kunnen worden. Ik heb me in ieder geval niet verveeld. Er is hier herhaaldelijk gewezen op het gebrek aan chemie tussen de 2 hoofdrolspelers: dat speelde voornamelijk in het eerste deel van de serie; naderhand vond ik dat steeds beter worden. De acteerprestaties zijn wisselend. Het verhaal is goed. Al met al w.m.b.: 3 sterren.

avatar van karilem

karilem