• 9.373.225 stemmen

Asura no Gotoku - Seizoen 1 (2025)

Alternatieve titels: Asura, 阿修羅のごとく, あしゅらのごとく

Afleveringen: 7

Speelduur: 6 uur en 52 minuten

Ontwikkeld door: Kuniko Mukoda

Met: Rie Miyazawa, Machiko Ono en Yû Aoi

Oorsprong: Japan

Datum van release: donderdag 9 januari 2025

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk seizoen 1 via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Asura no Gotoku

Op een winterdag komen de vier zussen Takezawa, ikebana-lerares Tsunako, huisvrouw Makiko, bibliothecaresse Takiko en serveerster Sakiko, voor het eerst in lange tijd weer bij elkaar. Takiko vermoedt dat hun bejaarde vader, Kotaro, een minnaar en een kind heeft. Hoewel de andere zussen dit ongelooflijk vinden, beloven ze dit geheim te houden voor hun moeder, Fuji. Deze commotie brengt echter ook verschillende conflicten en geheimen aan het licht die in het leven van de vrouwen sluimeren.

Afleveringen Seizoen 1 (2025)

1. Aflevering 1

9 januari 2025 (57 minuten)

Op een winterse ochtend roept de gewoonlijk gereserveerde Takiko haar drie zussen bijeen om hen het schokkende nieuws over de affaire van hun vader te vertellen.

2. Aflevering 2

9 januari 2025 (55 minuten)

Verontrust door het nieuws, heeft Makiko een onheilspellende droom. De zussen vinden een brief over de affaire in de plaatselijke krant — maar wie kan die geschreven hebben?

3. Aflevering 3

9 januari 2025 (58 minuten)

Sakiko moet omgaan met een pijnlijk verraad. Takiko wordt verliefd. Tsunako's affaire neemt een gevaarlijke wending. Makiko betrapt hun moeder op een onverwachte plek.

4. Aflevering 4

9 januari 2025 (57 minuten)

Kotaro veroorzaakt per ongeluk brand. De zussen keren terug naar hun ouderlijk huis om op te ruimen, wat met veel gekibbel en gelach gepaard gaat.

5. Aflevering 5

9 januari 2025 (58 minuten)

De nieuwe huurder van Kotaro zorgt voor chaos en conflict. Tsunako ontmoet de verloofde van haar zoon. Makiko heeft verdenkingen. De familie komt bijeen voor een bruiloft.

6. Aflevering 6

9 januari 2025 (1 uur en 01 minuut)

Terwijl Sakiko worstelt met het grillige gedrag van Hide, zoekt Makiko afleiding door een huwelijkspartner te regelen voor de onwillige Tsunako.

7. Aflevering 7

9 januari 2025 (1 uur en 06 minuten)

Kunnen de zussen van de familie Takezawa hun oude meningsverschillen en spanningen opzijzetten om elkaar te steunen wanneer onverwachte situaties uit de hand lopen?

avatar van lang pee

lang pee

Hier kreeg ik echt stekende hoofdpijn van. Heel de tijd een gekwebbel, en een hoop flauwe grappen van de vier zusters, vervelende serie...

avatar van tbouwh

tbouwh

Hirokazu Kore-eda heeft de smaak te pakken. Na The Makanai: Cooking for the Maiko House levert de gelauwerde regisseur alweer zijn tweede serie voor Netflix af. Wie Kore-eda vooral kent van het festivalcircuit en de filmtheaters, zal de streamingdienst niet direct als logische habitus beschouwen. Toch dateert hun samenwerkingsdeal alweer uit 2021. Het onderhoudende familiedrama Asura behaalt misschien niet het niveau aan van Kore-eda's beste speelfilms, maar het kost opnieuw weinig moeite om hierin een glimp van de Japanse meester op te vangen.

Lees verder

avatar van David Aaronson

David Aaronson

"Dat zussengedoe is zo raar. De afgunst en jaloezie kunnen zo sterk zijn. Maar toch... Als mijn zussen ongelukkig zijn... is het gewoon ondraaglijk."

Cruciale,- én uiterst accurate scene uit deze wonderschone serie over vier zussen. De dynamiek tussen de vier zussen is wel zo ontzettend natuurgetrouw en komt wat mij betreft tot een prachtige finale in de huiveringwekkende,- en uiterst emotioneel geladen ziekenhuis scene in de laatste aflevering. Zo verschrikkelijk goed gedaan, dat ik er echt stil van werd.

De Japanse beheersing, kalmte en onderkoelheid, met de emotie toch dicht onder het oppervlak, als je een goed observant bent, zijn mij op het lijf geschreven.