• 9.369.455 stemmen

The Pitt - Seizoen 1 (2025)

Show titel: The Pitt

Afleveringen: 15

Speelduur: 11 uur en 58 minuten

Ontwikkeld door: R. Scott Gemmill

Met: Noah Wyle, Tracy Ifeachor en Patrick Ball

Datum van release: donderdag 9 januari 2025

Eerst uitgezonden op: HBO Max (Verenigde Staten)

• HBO Max Bekijk seizoen 1 via HBO Max
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The Pitt

'The Pitt' draait om de werknemers van het Trauma Medical Hospital in Pittsburgh, Pennsylvania. Dr. Michael 'Robby' Robinavitch heeft als hoofdverpleegkundige de leiding tijdens een vijftien uur durende ploegendienst op de spoedeisende hulp. Elke dag staat hij voor nieuwe uitdagingen waarmee de zorgmedewerkers in het hedendaagse Amerika te maken hebben, gezien door de lens van de frontliniehelden.

Afleveringen Seizoen 1 (2025)

1. 1. 7:00 A.M.

9 januari 2025 (53 minuten)

Terwijl hij zichzelf probeert af te leiden van de sterfdag van zijn mentor, laat Dr. Robby een nieuwe lichting stagiaires kennismaken met het leven op de SEH.

2. 2. 8:00 A.M.

9 januari 2025 (50 minuten)

Robby helpt broers en zussen bij het navigeren door de zorg rond het levenseinde van hun bejaarde vader. Later weert Samira de politie af die zich richt op een vrouw met een onbegrepen aandoening.

3. 3. 9:00 A.M.

16 januari 2025 (50 minuten)

Samira doet haar best om Whitaker op het rechte pad te houden. Een tiener met een overdosis zorgt voor conflicten op de eerste hulp.

4. 4. 10:00 A.M.

23 januari 2025 (50 minuten)

Er wordt gegokt op de vindplaats van een gestolen ambulance, terwijl Santos een harde les leert en Whitaker helpt om “The Kraken” te temmen.

5. 5. 11:00 A.M.

30 januari 2025 (47 minuten)

Santos en Collins hebben ieder te maken met morele dilemma's. Samira's voorzichtige aanpak oogst lof van patiënten - en verwijten van Robby.

6. 6. 12:00 P.M.

6 februari 2025 (46 minuten)

Terwijl Robby een ultimatum van het ziekenhuis afhandelt, hebben Mel, Javadi en Collins ieder te maken met een unieke moeder-dochter dynamiek.

7. 7. 1:00 P.M.

13 februari 2025 (46 minuten)

Na het onderzoeken van een influencer met vreemde symptomen, keert Samira zich tegen Robby.

8. 8. 2:00 P.M.

20 februari 2025 (47 minuten)

Terwijl Robby een oudere patiënt verzorgt die banden heeft met Pittsburgh, proberen andere teamleden een jong verdrinkingsslachtoffer te reanimeren.

9. 9. 3:00 P.M.

27 februari 2025 (45 minuten)

Na een emotionele debriefing van Robby over een moeilijke zaak, stopt Dana een vechtpartij in de wachtkamer tussen twee moeders.

10. 10. 4:00 P.M.

6 maart 2025 (49 minuten)

Nu er in Pitt een personeelslid weg is, vertrouwt Robby op zijn team om het werk over te nemen. Later spreekt Santos eindelijk haar verdenkingen uit.

11. 11. 5:00 P.M.

13 maart 2025 (48 minuten)

Terwijl Robby een personeelssituatie probeert te verbergen, begeleidt Collins een draagmoeder bij een moeilijke bevalling.

12. 12. 6:00 P.M.

20 maart 2025 (40 minuten)

Wanneer tientallen kritieke patiënten de Eerste Hulp overspoelen, hebben Robby en zijn team moeite om de voorraad snel te laten afnemen.

13. 13. 7:00 P.M.

27 maart 2025 (43 minuten)

Terwijl de nachtdienst begint en het dodental stijgt, weigert Robby om een ​​massaal slachtoffer op te geven – zelfs nadat Abbott tussenbeide komt. Omdat ze geen arts kunnen vinden, proberen Santos en Samira allebei riskante stappen om het leven van hun patiënten te redden.

14. 14. 8:00 P.M.

3 april 2025 (44 minuten)

Terwijl de Eerste Hulp rustiger wordt, worstelt Robby met het verwerken van een verlies, terwijl Abbott en Samira worstelen met de snel verslechterende toestand van een patiënt.

15. 15. 9:00 P.M.

10 april 2025 (1 uur)

Robby gebruikt onorthodoxe methoden om een ​​vader ervan te overtuigen zijn zoon te laten behandelen. Later spoort Whitaker een vermiste patiënt op.

avatar van 3 2 1 cut

3 2 1 cut

De eerste 4 afleveringen echt achter elkaar gezien gisteravond ! Helemaal fantastisch !

Goed acteerwerk, zeer realistische beelden (die plassende piemel van Mister Kraken ) en soms ook dat je echt wel even bijna wegkijkt omdat bepaalde verwondingen echt niet fijn zijn om te zien maar: Hey ! That's Life !.

Heerlijke humor, ook soms tot tranen geroerd, ethische dilemma's, confrontaties zoals je dat hebt tussen collega's, irritaties, liefde, de dood.. En de kern van het geheel dat ons lichaam kwetsbaar is en er veel mis kan gaan.

Maar Noah Wyle als absoluut centraal rustpunt Chief Doctor van The Pitt !! Hij draagt deze (bijna vervolg op zijn ER) serie volledig !

avatar van Agnimaatje

Agnimaatje

Acteur Noah Wyle lijkt bijna op acteur Pablo Schreiber; althans met baard.

Maar: 'ER acteur' Wyle opnieuw in ziekenhuis serie. Leuk.

avatar van 3 2 1 cut

3 2 1 cut

Alle afleveringen nu gezien en met recht de beste serie van 2025 tot nu toe voor mij ! Wat een beleving, drama's, realiteit, eerlijkheid, diepgang en echtheid in deze serie. En het gaat maar door en door. Acteren op hoog niveau met een Noah Wyle als topper daarboven uit. Soms moest ik ook echt even wegkijken vanwege de realiteit. De geboorte van een baby was best bizar om te zien (en ik heb drie echte meegemaakt). De verhaallijnen werden allemaal goed afgerond en de settings aan het einde vragen echt om een vervolg. Die komt eraan en ik heb er nu al zin in.

Ik gee niet vaak sterren maar deze wel. Volle mep !

avatar van stinissen

stinissen (crew series)

Beste ziekenhuis serie ever met als 2de ER.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Top ziekenhuisserie en dito cast. Elke aflevering is het smullen en de serie kijkt gewoon zeer vlotjes weg.

SergioMalick

Die COVID-flashbacks zijn wel echt van een ongekend niveau. Deed me een beetje denken aan de serie Chernobyl.

SergioMalick

Ben nu bij aflevering 14, maar ben het nu allemaal wel een beetje zat. Ook wel genoeg bloed en open wonden gezien. Ook weer net iets teveel toevalligheden om het een soapy element te geven.

SergioMalick

Zouden we in een nieuwe seizoen misschien een flashback-aflevering kunnen krijgen m.b.t. de covid-pandemie? Al waren het hele korte flashbacks, ik kreeg direct kippenvel bij het zien van die beelden.

avatar van 2dehans

2dehans

op zoek naar een pakkende serie op basis van score aan deze serie begonnen. Ik moet zeggen dat het de eerste afleveringen heerlijk weg keenk. Er gebeurd een hoop en is allemaal erg dynamisch op de ER. Laat je meteen zien welke luxe wij hebben als je de pech hebt een keer op de EHBO terecht te komen. Dat je uuuuren zit te wachten is in NL gelukkig niet het geval.

Na een paar afleveringen werd het mij toch een beetje to mutch. De "ontwikkelingen en leerdoelen" van de artsen in opleiding, de tijd die werd gestopt in het afscheid van de oude vader en broer en zus die hem niet los wilde laten, de jongen van 18 en het hele rouwproces van de ouders op de ER zelf. Toch niet helemaal mijn ding.

avatar van james_cameron

Sublieme vijftiendelige ziekenhuisserie over een vijftien uur durende ploegendienst op de spoedeisende hulp in het Trauma Medical Hospital in Pittsburgh, Pennsylvania. Het is een soort 'ER on steroids', iets dat wordt versterkt door de aanwezigheid van Noah Wyle in de hoofdrol. Hij is hier overigens geweldig, net als de rest van de cast. Hier en daar zit de serie tegen het ongeloofwaardige aan, hoe kan het ook anders met zoveel drama en ellende in slechts vijftien uur gepropt, maar door het hoge tempo, de innemende personages en de intense (en ook vaak komische) situaties maakt dit gelukkig weinig uit. Beter dan dit wordt het genre niet, wat mij betreft.

avatar van Suitehome

Suitehome

In het populaire genre ziekenhuisseries is al jaren weinig vernieuwing te ontdekken. Toch weet The Pitt van R. Scott Gemmill (ER, NCIS: Los Angeles) een originele insteek te kiezen: 15 afleveringen van 1 uur, waarin we SEH-arts Dr. 'Robby' (Noah Wyle) een dag volgen van 7.00 tot 22.00 uur. The Pitt weet volledig te overtuigen. De acteerprestaties zijn overweldigend, de karakters herkenbaar en kleurrijk, het tempo hoog en de verhaallijnen zijn niet per se origineel, maar wel actueel en geloofwaardig.

Net als in de moeder aller ziekenhuisseries ER - eveneens met Noah Wyle - zien we in deze razende achtbaanrit hulpverleners van vlees en bloed. Jammer dat de serie zich alleen in het ziekenhuis afspeelt en de privésituaties nauwelijks aan bod komen. De karakters zijn er interessant genoeg voor. Verder niets dan lof voor deze op één na beste ziekenhuisserie aller tijden.

avatar van Debo

Debo

Lekker wegkijkende ziekenhuisserie die op een gegeven moment wel wat minder realistisch wordt maar hé, het is een Amerikaanse serie hè. Wat ik me af vraag is waarom het weer woke moet zijn. (2 homo's met een draagmoeder die een kind krijgt, een transgender met een snijwond, lesbische dames etc.) Ik vind het gewoon overbodig, my 2 cents. De artsen in opleiding kunnen daar meer dan een chirurg hier met jarenlange ervaring zo blijkt. Beetje ongeloofwaardig allemaal. Bij aflevering 10 had ik het dan ook wel een beetje gehad eigenlijk. Anyways, verder is de serie is goed, prima geacteerd en het is weer eens iets anders dan superheldenmeuk.

avatar van Nielojram

Nielojram

Wat een serie!!

Op zoek naar een goede serie, en even geen HBO, toch maar weer even een maandje afgesloten, en aan deze serie begonnen.

G-e-w-e-l-d-i-g

Gewoon jammer dat ik het al 'uit' heb, maar dat geeft wel aan hoe goed dit is (althans, wat voor mij geldt in een geweldig goede serie)

Las ergens dat ze rond juli '26 S2 lanceren.

avatar van MiekiePou

MiekiePou

De afleveringen lopen vaak over dus je kan niets overslaan wat de verhaallijn boeiender maakt. Ik ben meer van stille camara shots. Hier gaat t met de personen mee wat wat dizzy lijkt soms. Wiebelt veel.

Ga de 2 seizoenen kijken. Zie in reality ook spoed zo vol zitten Us Uk Australië.

Hier ga je naar je HA en dan als t moet Spoed Eisende hulp en nooit druk daar. ( MCL. Mega groot) De stress is groter dan hier. Voor drama zeker leuker. Tempo moet hoog en keuzes/ dilemma's daardoor. Foutjes. Perfect voor 45 minuten vermaak per episode.

avatar van MiekiePou

MiekiePou

MiekiePou schreef:

Zie in reality ook spoed zo vol zitten Us Uk Australië.

Hier ga je naar je HA en dan als t moet Spoed Eisende hulp en nooit druk daar.

avatar van Partyboooi

Partyboooi

Fantastische serie! Mooi gefilmd en ook bijzonder dat je 1 dag in de ER volgt en dus met terugkerende patienten in elke aflevering. Zo zie je wat meer opbouw ipv dat alles in 1 aflevering gepropt wordt.

Wyle terecht prijsje gewonnen voor zijn acteerprestatie, zo zijn er wel meer goeie acteurs.... Spanning, emotie, humor af en toe en ook gewoon schelden soms. Lijkt me erg realistisch in zo'n werkomgeving.

Aanrader!

4,5 *

avatar van WB

WB

Normaliter ben ik niet zo van de ziekenhuisseries, maar op aanraden heb ik The Pitt maar aangezet. Daarnaast is het een HBO-productie, en HBO heeft mij nog nooit teleurgesteld. Seizoen 1 nu gezien en ik heb maar één woord: wauw!

Wat is dit een buitengewoon geweldige serie. De volledige vijftien afleveringen op het puntje van de stoel, hier en daar een vleugje humor, een emotionele rollercoaster, en zeer realistische in beeld gebracht allemaal. Geweldig acteerwerk van de gehele cast. Zeer divers, met allemaal hun eigen kenmerken en eigenaardigheden. Kende de acteur Noah Wyle niet, maar vooral in de laatste paar afleveringen laat hij zien dat hij de Golden Globe dik verdiend heeft!

Het gebeurt de laatste tijd niet vaak meer dat ik omver wordt geblazen door series, maar deze serie verdient niets anders dan lof! Op naar seizoen 2!