• 9.373.642 stemmen

The Wonder Years - Seizoen 1 (1988)

Show titel: The Wonder Years

Afleveringen: 6

Speelduur: 2 uur en 12 minuten

Ontwikkeld door: Carol Black en Neal Marlens

Met: Fred Savage, Danica McKellar en Dan Lauria

Datum van release: zondag 31 januari 1988

Eerst uitgezonden op: ABC (Verenigde Staten)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The Wonder Years

Kevin Arnold haalt herinneringen op aan zijn jeugd. Hij groeide op in de late jaren '60 en de vroege jaren '70. De turbulente tijden van vele sociale veranderingen in Amerika hebben grote impact op zijn groei van kind tot volwassene.

Afleveringen Seizoen 1 (1988)

1. 1. Pilot

31 januari 1988 (22 minuten)

Het is 1968. Kevin Arnold is de jongste van drie kinderen in een doorsnee Amerikaans gezin. Hij, zijn beste vriend Paul Pfeiffer en het meisje Winnie Cooper gaan voor het eerst naar de middelbare school, dat net een nieuwe naam heeft gekregen: Robert F. Kennedy Junior High.

2. 2. Swingers

22 maart 1988 (22 minuten)

Winnie Cooper moet zien om te gaan met het verlies van haar broer, terwijl Kevin, Paul en Kevins broer Brian op school te maken krijgen met seksuele voorlichting. De daarvoor verantwoordelijke coach Cutlip brengt hen niet bij wat ze eigenlijk moeten weten, vinden ze, Kevin en Paul proberen daarom het boek "Everything you wanted to know about sex, but were afraid to ask" in handen te krijgen.

3. 3. My Father's Office

29 maart 1988 (22 minuten)

Kevin is nieuwsgierig wat zijn vader Jack precies doet op zijn werk. Daarop besluit hij hem een dagje mee te nemen naar NORCOM, een bedrijf dat contracten voor Defensie uitvoert, voor een uitgebreide rondleiding.

4. 4. Angel

5 april 1988 (22 minuten)

Kevins oudere zus Karen praat niet meer met haar ouders, dat komt door haar nieuwe vriend Louis. Het wordt alleen maar erger als hij bij hen thuis komt eten. Kevin ontdekt dat Louis vreemdgaat, maar denkt dat Karen dat al weet en het haar niets uitmaakt.

5. 5. The Phone Call

12 april 1988 (22 minuten)

Kevin probeert moed te verzamelen om Lisa Berlini op te bellen. Paul probeert erachter te komen of Lisa Kevin leuk vindt door het roddelcircuit van de school te raadplegen.

6. 6. Dance with Me

19 april 1988 (22 minuten)

Kevin vraagt Lisa mee naar de dansavond. Ze zegt ja, maar als Brad Gaines haar ook vraagt, verandert ze van gedachten en gaat dan met hem. Tijdens een lunch met Winnie en Paul, merkt Kevin dat hij weer verliefd wordt op Winnie, maar zij gaat al met Kirk McCray naar de dansavond. Dan probeert Kevin haar jaloers te maken door voor Winnie's neus een willekeurig meisje voor de dansavond te vragen.

briljante serie.

avatar van ZAP!

ZAP!

Vond ik ook. Ben wel benieuwd hoe dit nu nog zou bevallen, maar misschien moet je zo'n serie laten voor wat het is.

The Simpsons deden er iets geweldigs mee: zap!.

avatar van Thomas83

Thomas83

Ah eindelijk toegevoegd. Als ik nog eens een top-10 maakt komt ie er zeker in. Geweldig.

avatar van Jurado

Jurado

Puur jeugdsentiment dit, ik verslond dit als zweterige puber destijds.

Mijn Pa en broer beneden Studio Sport, ik op mijn kamer afstemmen op de VPRO voor The Wonder Years.

avatar van Mart70

Mart70

Met zeer veel gevoel gemaakt. Daar durf ik de term 'briljant' ook op los te laten.

avatar van jester

jester

Nog zo'n serie die ik nodig nog eens terug moet zien. Ik heb best veel afleveringen gezien, maar er zijn er waarschijnlijk nog veel meer. Eens kijken of ze nog ergens te vinden zijn.

avatar van Scarafax

Scarafax

Topserie. Kijk het af en toe nog. Heerlijke vibe die era. Leuk om hem te zien op te groeien... topmuziek ook.

avatar van clubsport

clubsport

Jammer dat deze serie zo lastig te verkrijgen is want het is een pareltje in zijn genre .