• 9.377.760 stemmen

X-Men '97 - Seizoen 1 (2024)

Show titel: X-Men '97

Afleveringen: 10

Speelduur: 5 uur en 19 minuten

Ontwikkeld door: Beau DeMayo

Met: Ray Chase (stemrol), Jennifer Hale (stemrol) en Lenore Zann (stemrol)

Datum van release: woensdag 20 maart 2024

Eerst uitgezonden op: Disney+ (Nederland)

• Disney+ Bekijk seizoen 1 via Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot X-Men '97

Nadat professor Charles Xavier, de leider van de X-Men, dodelijk gewond raakt, vertrekt hij met Lilandra naar het keizerrijk van de Shi'ar om te genezen. Hij laat zijn studenten achter met dezelfde missie: de mensheid blijven beschermen tegen kwaadaardige mutanten. Hoewel de maatschappij een oorlog tegen ze voert, proberen Storm en Wolverine de X-Men voort te zetten. Hun aartsvijand Magneto tracht echter in de voetsporen van Xavier te treden. Tegelijkertijd moeten ze het opnemen tegen Mr. Sinister, die voor eens en altijd een einde aan hen wil maken.

Afleveringen Seizoen 1 (2024)

1. 1. To Me, My X-Men

20 maart 2024 (31 minuten)

Cyclops gaat op zoek naar de bron van nieuwe antimutant-technologie.

2. 2. Mutant Liberation Begins

20 maart 2024 (31 minuten)

Wanneer Magneto door de Verenigde Naties wordt gedwongen terecht te staan, wordt zijn vastberadenheid op de proef gesteld door een groep anti-mutanten relschoppers.

3. 3. Fire Made Flesh

27 maart 2024 (30 minuten)

Wanneer een bezoeker arriveert in het landhuis met een gevaarlijk geheim dat de relatie tussen Cyclops en Jean bedreigt, komt het team terecht in een tragische confrontatie met een onsterfelijke gestoorde wetenschapper.

4. 4. Motendo / Lifedeath (Part 1)

3 april 2024 (28 minuten)

Op haar verjaardag wordt een nostalgische Jubilee gedwongen om de grootste avonturen van de X-Men opnieuw te beleven wanneer een entertainmentsysteem haar transporteert naar een videospel.

5. 5. Remember It

10 april 2024 (35 minuten)

Terwijl Genosha zich voorbereidt om lid te worden van de Verenigde Naties, gaan de X-Men naar de eilandnatie om geëerd te worden. In het landhuis dreigt een persevenement de vuile was van de X-Men buiten te hangen.

6. 6. Lifedeath (Part 2)

17 april 2024 (31 minuten)

Storm wordt gedwongen haar ergste angsten onder ogen te zien om zichzelf te bevrijden.

7. 7. Bright Eyes

24 april 2024 (32 minuten)

Cyclops richt de X-Men op het vinden van Bolivar Trask. Maar wanneer het team de uitvinder van de Sentinels vindt, realiseren ze zich dat ze allemaal zijn bespeeld door een meesterbrein.

8. 8. Tolerance Is Extinction (Part 1)

1 mei 2024 (31 minuten)

De X-Men moeten zich verenigen om een nieuwe bedreiging het hoofd te bieden.

9. 9. Tolerance Is Extinction (Part 2)

8 mei 2024 (30 minuten)

De X-Men proberen de rekening te vereffenen voordat het te laat is.

10. 10. Tolerance Is Extinction (Part 3)

15 mei 2024 (40 minuten)

De droom van de X-Men wordt op de proef gesteld als de relaties tussen mutanten en mensen een kantelpunt bereiken.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Episode 1 was nice. Ik ben benieuwd hoe de rest van het seizoen zal uitpakken.

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

Na 2 afleveringen toch wel enigszins positief verrast. Het blijft toch Disney Marvel dus ik ben nog niet helemaal overtuigd maar het begin lijkt ergens op. Leuk dat ze de originele stemacteurs weer hebben aangenomen maar de vrouw die Rogue doet (Lenore Zann) is nu 64 en haar stem is beduidend minder sexy dan dertig jaar geleden. Laten we hopen dat de serie niet wegzakt.