Alternatieve titel: Dear Child
Ontwikkeld door: Isabel Kleefeld en Julian Pörksen
Met: Kim Riedle, Naila Schuberth en Sammy Schrein
Duitsland
Datum van release: donderdag 7 september 2023
Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)
Bekijk miniserie via Netflix
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Niet beschikbaar op Ziggo
Plot Liebes Kind
Lena leeft in volledige afzondering in een streng beveiligd huis met de twee kinderen Hannah en Jonathan. Ze eten, gaan naar het toilet en naar bed op precies voorgeschreven tijden. Zodra een mysterieuze man de kamer binnenkomt, gaan ze in de rij staan om hun handen te laten zien. Ze doen alles wat hij zegt. Totdat de jonge vrouw weet te ontsnappen. Na een bijna fataal auto-ongeluk wordt ze opgenomen in het ziekenhuis, vergezeld door Hannah. Wanneer Lena's ouders in het ziekenhuis aankomen, ontdekken onderzoekers de duistere waarheid achter een onopgeloste verdwijning dertien jaar eerder.
Afleveringen
1. Hannah
7 september 2023 (45 minuten)
Nadat een vrouw is aangereden door een auto en in het ziekenhuis belandt, proberen de autoriteiten de raadselachtige informatie van het meisje dat bij haar was, te ontcijferen.
2. Großvater
7 september 2023 (47 minuten)
Gerd ontmoet de mysterieuze patiënt. Hannah verhuist naar een nieuw onderkomen. Aida's onderzoek op de plaats van het ongeluk leidt tot een doorbraak.
3. Das Haus
7 september 2023 (51 minuten)
Een zoektocht leidt tot verontrustende ontdekkingen. Gerd realiseert zich dat de waarheid achter Lena Becks verdwijning duisterder is dan hij zich ooit had kunnen voorstellen.
4. Regeln
7 september 2023 (50 minuten)
Door gruwelijk nieuw bewijs uit het bos rond de militaire locatie krijgt het onderzoek een nieuwe wending. Jasmin vecht om haar onafhankelijkheid terug te krijgen.
5. Geschenke
7 september 2023 (48 minuten)
Jasmin beseft dat ze niet alleen is. Gerd heeft een voorgevoel over Hannah terwijl Matthias een plan bedenkt om haar thuis te brengen. Aida onderzoekt een aanwijzing.
6. Für Lena
7 september 2023 (46 minuten)
Terwijl de stukjes van een gruwelijke puzzel eindelijk op hun plek vallen, proberen Gerd en Aida te voorkomen dat de geschiedenis zich herhaalt. Hannah heeft een speciaal verzoek.

rondh
- 2059 stemmen
Misschien niet origineel. Maar wel een erg sterk verhaal waar je ingezogen word. Het acteerwerk is goed. Aanrader!

bjorn198036
Geef mij dit maar ipv dat Amerikaanse commerciele. Een top serie.

Ebenezer Scrooge
De eerste 3 à 4 afleveringen waren veelbelovend, maar aan die veelbelovendheid wilde maar geen einde komen. Ergens halverwege het vierde deel had ik echt zoiets van, gaat er nog iets engs gebeuren? De serie oogt goed, daar niet van, er wordt goed geacteerd en het ademt de sfeer van een Scandinavische thriller. Dat met die kinderen en de vrouw die nog steeds in een soortement hypnose verkeren en doen wat de ontvoerder ze heeft opgedragen is wel vrij origineel bedacht, maar daar wordt naar mijn idee niet veel creatiefs mee gedaan.
Bij de scène op het verlaten terrein als er opeens een bom afgaat dacht ik nog Ha! nu gaat het dan eindelijk beginnen, maar nee... Het verhaal is eigenlijk heel magertjes als je er goed over nadenkt. Het einde is ook heel zwak eigenlijk. Had ze dat trouwens al niet veel eerder kunnen bedenken en doen? Opeens dat Nederlands tussendoor was wel even een gekke gewaarwording. Van een 4 uiteindelijk naar een 2,5 gegaan.

rondh
- 2059 stemmen

Debbie_mm
Het meisje en de jongen hadden toch verschillende vaders? Daar kwam geen duidelijkheid in. Of komt er nog een nieuw seizoen?

KvP

calogero
Mijn favoriete genre, heb al ontzettend veel Thrillers gezien.
Maar deze krijgt zeker een plaatsje in mijn top 10, tussen Prisoners, Gone Girl, en Se7en om er maar eens een paar te noemen.

perdona
tja, toch weer lastig om de spanning er de hele looptijd in te houden.
heel sterk begin, goed middengedeelte maar een matige eindsprint.
Nogal wat onwaarschijnlijkheden die je mijlenver ziet aankomen.
Behalve het politie apparaat dan wat zit te slapen!

Wij lopen hier de hele dag 'Leeeeeenaaa, denkst du an die Reeeeegeln.

WesleyX16
Een thriller die van het begin tot het eind blijft boeien. Welkom in een wereld van angst en indoctrinatie. Want alles moet onder controle blijven. Heel intrigerend concept. En inderdaad je wordt helemaal in het verhaal meegezogen.

lang pee
Dit is gewoon een topserie, die zoals ik ergens gelezen heb doet denken aan de beste Scandinavische series, spannend, goed geacteerd, boeiend verhaal, gewoon schitterend. Vind het wel geen prettige taal om naar te luisteren maar dat maakt dit niet minder goed. Bij het beste in zijn genre van dit jaar....

wimaroca_mm
Het is geen slechte serie tot de laatste 2 afleveringen,die vielen me toch tegen,wel goed geacteerd door die Hannah speelt
Het werd op het laatst maar vlug afgeraffeld,dat is jammer
en omdat de ontvoerder helemaal niet in beeld kwam dacht ik ...het zal wel een bekende zijn,maar ook dit niet........

Harley Quinn
Het einde vind ik ook afgeraffeld. Nergens wordt duidelijk gemaakt wat er met de kinderen gebeurt, terwijl dat juist enorm van belang is gezien alles wat ze hebben meegemaakt.

_Se7en_
- 1995 berichten
Dat wordt allemaal uitgelegd... de vader van het meisje is een vroeger vriendje van Lena. De vader van de jongen is de ontvoerder.

zeemeerna
Jawel hoor. Die vraag wordt wel beantwoord tegen het eind van de serie
Realtimes | Publishing Network
Social media