• 9.161.677 stemmen

Ontwikkeld door: Isabel Kleefeld en Julian Pörksen

Met: Kim Riedle, Naila Schuberth en Sammy Schrein

Oorsprong: Duitsland

Datum van release: donderdag 7 september 2023

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk miniserie via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Liebes Kind

Lena leeft in volledige afzondering in een streng beveiligd huis met de twee kinderen Hannah en Jonathan. Ze eten, gaan naar het toilet en naar bed op precies voorgeschreven tijden. Zodra een mysterieuze man de kamer binnenkomt, gaan ze in de rij staan om hun handen te laten zien. Ze doen alles wat hij zegt. Totdat de jonge vrouw weet te ontsnappen. Na een bijna fataal auto-ongeluk wordt ze opgenomen in het ziekenhuis, vergezeld door Hannah. Wanneer Lena's ouders in het ziekenhuis aankomen, ontdekken onderzoekers de duistere waarheid achter een onopgeloste verdwijning dertien jaar eerder.

Afleveringen

1. 1. Hannah

7 september 2023 (45 minuten)

Nadat een vrouw is aangereden door een auto en in het ziekenhuis belandt, proberen de autoriteiten de raadselachtige informatie van het meisje dat bij haar was, te ontcijferen.

2. 2. Großvater

7 september 2023 (47 minuten)

Gerd ontmoet de mysterieuze patiënt. Hannah verhuist naar een nieuw onderkomen. Aida's onderzoek op de plaats van het ongeluk leidt tot een doorbraak.

3. 3. Das Haus

7 september 2023 (51 minuten)

Een zoektocht leidt tot verontrustende ontdekkingen. Gerd realiseert zich dat de waarheid achter Lena Becks verdwijning duisterder is dan hij zich ooit had kunnen voorstellen.

4. 4. Regeln

7 september 2023 (50 minuten)

Door gruwelijk nieuw bewijs uit het bos rond de militaire locatie krijgt het onderzoek een nieuwe wending. Jasmin vecht om haar onafhankelijkheid terug te krijgen.

5. 5. Geschenke

7 september 2023 (48 minuten)

Jasmin beseft dat ze niet alleen is. Gerd heeft een voorgevoel over Hannah terwijl Matthias een plan bedenkt om haar thuis te brengen. Aida onderzoekt een aanwijzing.

6. 6. Für Lena

7 september 2023 (46 minuten)

Terwijl de stukjes van een gruwelijke puzzel eindelijk op hun plek vallen, proberen Gerd en Aida te voorkomen dat de geschiedenis zich herhaalt. Hannah heeft een speciaal verzoek.

avatar van rondh

rondh

Misschien niet origineel. Maar wel een erg sterk verhaal waar je ingezogen word. Het acteerwerk is goed. Aanrader!

avatar van bjorn198036

bjorn198036

Geef mij dit maar ipv dat Amerikaanse commerciele. Een top serie.

avatar van Ebenezer Scrooge

Ebenezer Scrooge

• 2047 berichten

De eerste 3 à 4 afleveringen waren veelbelovend, maar aan die veelbelovendheid wilde maar geen einde komen. Ergens halverwege het vierde deel had ik echt zoiets van, gaat er nog iets engs gebeuren? De serie oogt goed, daar niet van, er wordt goed geacteerd en het ademt de sfeer van een Scandinavische thriller. Dat met die kinderen en de vrouw die nog steeds in een soortement hypnose verkeren en doen wat de ontvoerder ze heeft opgedragen is wel vrij origineel bedacht, maar daar wordt naar mijn idee niet veel creatiefs mee gedaan.

Bij de scène op het verlaten terrein als er opeens een bom afgaat dacht ik nog Ha! nu gaat het dan eindelijk beginnen, maar nee... Het verhaal is eigenlijk heel magertjes als je er goed over nadenkt. Het einde is ook heel zwak eigenlijk. Had ze dat trouwens al niet veel eerder kunnen bedenken en doen? Opeens dat Nederlands tussendoor was wel even een gekke gewaarwording. Van een 4 uiteindelijk naar een 2,5 gegaan.

avatar van rondh

rondh

Ebenezer Scrooge schreef:

Het is ook geen actieserie of horror serie. Het langzame in deze is juist de kracht van deze serie. Je moet er van houden. Jij dus niet. Ik dus wel

avatar van Debbie_mm

Debbie_mm

Het meisje en de jongen hadden toch verschillende vaders? Daar kwam geen duidelijkheid in. Of komt er nog een nieuw seizoen?

avatar van KvP

KvP

Cas Kapelle schreef:
....en bedankt, moet nog kijken

avatar van calogero

calogero

Mijn favoriete genre, heb al ontzettend veel Thrillers gezien.

Maar deze krijgt zeker een plaatsje in mijn top 10, tussen Prisoners, Gone Girl, en Se7en om er maar eens een paar te noemen.

avatar van perdona

perdona

tja, toch weer lastig om de spanning er de hele looptijd in te houden.

heel sterk begin, goed middengedeelte maar een matige eindsprint.

Nogal wat onwaarschijnlijkheden die je mijlenver ziet aankomen.

Behalve het politie apparaat dan wat zit te slapen!

Wij lopen hier de hele dag 'Leeeeeenaaa, denkst du an die Reeeeegeln.

avatar van WesleyX16

WesleyX16

Een thriller die van het begin tot het eind blijft boeien. Welkom in een wereld van angst en indoctrinatie. Want alles moet onder controle blijven. Heel intrigerend concept. En inderdaad je wordt helemaal in het verhaal meegezogen.

avatar van lang pee

lang pee

Dit is gewoon een topserie, die zoals ik ergens gelezen heb doet denken aan de beste Scandinavische series, spannend, goed geacteerd, boeiend verhaal, gewoon schitterend. Vind het wel geen prettige taal om naar te luisteren maar dat maakt dit niet minder goed. Bij het beste in zijn genre van dit jaar....

avatar van wimaroca_mm

wimaroca_mm

Het is geen slechte serie tot de laatste 2 afleveringen,die vielen me toch tegen,wel goed geacteerd door die Hannah speelt

Het werd op het laatst maar vlug afgeraffeld,dat is jammer

en omdat de ontvoerder helemaal niet in beeld kwam dacht ik ...het zal wel een bekende zijn,maar ook dit niet........

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Goeie serie, met spanning en mystery. Aanrader.

avatar van Harley Quinn

Harley Quinn

Het einde vind ik ook afgeraffeld. Nergens wordt duidelijk gemaakt wat er met de kinderen gebeurt, terwijl dat juist enorm van belang is gezien alles wat ze hebben meegemaakt.

avatar van _Se7en_

_Se7en_

• 2008 berichten

Cas Kapelle schreef:

Dat wordt allemaal uitgelegd... de vader van het meisje is een vroeger vriendje van Lena. De vader van de jongen is de ontvoerder.

avatar van zeemeerna

zeemeerna

Cas Kapelle schreef:

Jawel hoor. Die vraag wordt wel beantwoord tegen het eind van de serie

avatar van benni

benni

Genoten. Goed geacteerd en verhaal dito. Komt af en toe echt wat goeds bij de Oosterburen vandaan!

avatar van Joy4ever

Joy4ever

Ik had hier toch wel iets meer van verwacht. Het verhaal was wat rommelig en gezien de relatief korte speelduur waren er teveel plotjes. Het einde kwam ook wat abrupt. Desondanks wel van de serie genoten. Mede dankzij de sterke rol van Hannah.

avatar van david bohm

david bohm

De serie begint goed en ik zat er meteen in, zo halverwege de derde aflevering begon het al een beetje te slepen omdat het grootste mysterie was ontrafeld.

Wel een prima kijkbare serie.

avatar van hatebreeder

hatebreeder

Intrigerende serie met overtuigend acteerwerk.

avatar van Agnimaatje

Agnimaatje

Slecht. Slechts 1e en 2e aflevering zijn overtuigend.

Loose ends in de laatste aflevering zijn tenenkrommend.

avatar van james_cameron

Spannend duits misdaaddrama over de onopgeloste verdwijning van een jonge vrouw. Dertien jaar na haar verdwijning komt een duistere waarheid aan het licht. Plot en personages zijn intrigerend, al moet je bepaalde ontwikkelingen met een korreltje zout nemen. Niettemin spannend tot het einde en met zes afleveringen precies lang genoeg.

avatar van horizons

horizons

Carb0neum schreef:

Slecht. Slechts 1e en 2e aflevering zijn overtuigend.

Loose ends in de laatste aflevering zijn tenenkrommend.

Enige loose end is dat er zoveel vrouwen zijn verdwenen en politie daar niets van heeft weten te breien.

avatar van Mr. Rock

Mr. Rock

Niet geweldig. Beetje hoog soapgehalte. Dat zit 'm vooral in het wisselvallige acteerwerk. Met name die opa, oma en die jonge agente (Ines?) zijn tenenkrommend slecht. Büling en die andere vrouwelijke agente en zelfs de kinderen zijn veel beter, maar juist dat grote contrast maakt het een beetje moeilijk om naar te kijken.

Verder een beetje gestoord aan een aantal totaal onrealistische keuzes/gebeurtenissen. Met name het politieoptreden sloeg regelmatig nergens op. Ook gaan er echt geen massa's verslaggevers dagenlang bij het huis van die opa posten in zo'n situatie.

De spanningsboog was in orde en daarmee toch wel het afkijken waard.

avatar van Tiany

Tiany

Kon mij boeien van begin tot eind. Af en toe wat traag maar dat stoorde niet. Goede acteurs, vooral het meisje Hannah. Interessant verhaal, dat je niet helemaal au sérieux moet nemen

avatar van pocalan

pocalan

Na de Franse 'Anthracite' gezien te hebben, die ik middelmatig maar wel leuk vond, werd ik meteen in het verhaal van 'Liebes Kind' gezogen. Het niveau leek al hoger te liggen dan bij Anthracite. Bij 'Liebes Kind' had ik al een vermoeden nog voordat duidelijk wordt gemaakt waar de serie over gaat. Gedurende een aantal afleveringen leek het ook die kant op te gaan. Maar natuurlijk gaat het op een gegeven moment een andere kant op omdat het anders te bekend zou overkomen met zieke ontvoeringen die in realiteit gebeuren.

Toch had ik ergens gehoopt dat het wel die richting op zou gaan omdat ik nog meer spannende ideeën kreeg die de serie bloedstollender had kunnen maken. Desondanks vind ik dit een goede uitwerking van wat eerst een eenvoudig ontvoeringsverhaal lijkt te zijn. Alle touwtjes worden aan elkaar geknoopt in de laatste afleveringen als je goed oplet. Een serie die vooral onderhuidse spanning levert, zoals ik dramaseries als deze graag zie. Een pluim voor Kim Riedle trouwens!

avatar van Toontje G

Toontje G

Knap gemaakte serie. Ben eigenlijk niet zo van de Duitse series maar toch maar aan begonnen en in een keer uitgekeken.