• 9.377.473 stemmen

The Walking Dead: Daryl Dixon - Seizoen 1 (2023)

Show titel: The Walking Dead: Daryl Dixon

Afleveringen: 6

Speelduur: 5 uur en 25 minuten

Ontwikkeld door: Angela Kang en David Zabel

Met: Norman Reedus, Clémence Poésy en Adam Nagaitis

Datum van release: zondag 10 september 2023

Eerst uitgezonden op: AMC (Verenigde Staten)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The Walking Dead: Daryl Dixon

De bedreven jager Daryl Dixon spoelt aan in Frankrijk en probeert erachter te komen hoe hij daar terecht is gekomen en waarom. Daryl trekt rond door een gebroken maar veerkrachtig Frankrijk in de hoop een weg terug naar huis te vinden. Tijdens Daryl's reis wordt zijn uiteindelijke plan echter bemoeilijkt door de mensen die hij onderweg ontmoet en de nieuwe banden die hij smeedt.

Afleveringen Seizoen 1 (2023)

1. 1. L'âme Perdue

10 september 2023 (59 minuten)

2. 2. Alouette

17 september 2023 (1 uur)

3. 3. Paris Sera Toujours Paris

24 september 2023 (47 minuten)

4. 4. La Dame de Fer

1 oktober 2023 (48 minuten)

5. 5. Deux Amours

8 oktober 2023 (57 minuten)

6. 6. Coming Home

15 oktober 2023 (54 minuten)

avatar van schram101

schram101

a la Star Wars komen eerst aflevering 4-6 uit en daarna pas 1-3?

avatar van John Milton

John Milton

Na Dead City met Negan en Maggie had ik niet al te hoge verwachtingen hiervoor, maar de eerste 2 afleveringen verrassen positief. Er wordt tijd genomen een verhaal op te bouwen en het lijkt zowaar behoorlijk geschreven. Hopelijk houden ze dat vast!

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Ik had hier helemaal geen hoge verwachtingen van, maar ik kon het toch niet laten om seizoen 1 te kijken en ik moet eerlijk toegeven dat ik aangenaam verrast ben. Bij The Walking Dead ben ik halverwege seizoen 9 afgehaakt, of beter gezegd ik kon het niet meer opbrengen om verder te kijken. Ik denk toch dat ik de resterende afleveringen toch nog eens moet gaan kijken. Wat betreft het Daryl Dixon verhaal, ik kijk echt uit naar seizoen 2. Heb me nog niet verdiept in wanneer dat gaat komen, maar ik zie het vanzelf voorbij komen. Veel zin in.

avatar van JanDeVries

JanDeVries

Ik vond het een tegenvaller. Een Last of Us maar dan zonder een intelligent of goed verhaal. Er zitten teveel "toevallige" gebeurtenissen in, er wordt wel erg een ingekort op de reis, er wordt gehandeld en geleefd alsof er geen zombies en wraakzuchtige mensen bestaan (behalve als het moment daar is om iemand uit de serie te schrijven). Sub-plotjes voegen helemaal niets aan het verhaal toe.

Het kijkt soepel weg, maar het is mij geen 3 sterren waard.

avatar van The Oceanic Six

Tsja, deze Daryl Dixon spin-off van The Walking Dead heeft de tofste hoofdrolspeler uit de originele reeks, maar verder brengen ze niks nieuws. Weer gedoe in allerlei kampen en af en toe wat bloederig (wel cool) gebeuk op de walkers, die nu een stuk sneller zijn. Maar ook daar doen ze te weinig mee. Ik had graag eens meer gezien van het verwoeste Frankrijk en hoe mensen daar om gingen met de walkers. Na 11 seizoenen en tig spin-offs komt er maar geen einde aan deze franchise.

avatar van Esteban

Esteban

'k Had gehoop dat dit ondertussen wel op Netflix of Disney+ zou staan. Helaas.

avatar van AN3CCAHNPO

AN3CCAHNPO

Wat ik mis in deze spin-off is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de franchise, en dat is de theorie die in de spin-off The World Beyond wordt getoond.

Frankrijk wordt maar twee keer benoemd of getoond in de hele franchise.

En dat is in aflevering 6 van seizoen 1, waar Dr. Edwin Jenner aangeeft dat de Fransen het langste doorgingen om een vaccin te vinden.

En in de post credit scene in de spin-off The World Beyond, waar een wetenschapper terugkeert in een Frans laboratorium waaruit blijkt dat het virus daar is begonnen.

In die laatste scene zien wij een variant zombie, die sneller en sterker lijkt.

Deze theorie zou een aanwijzing zijn naar een nieuwe spin-off in Frankrijk, de serie Daryl Dixon dus.

Echter zien wij vrijwel niks terug van aanwijzingen waar, waarom en hoe dit virus tot stand is gebracht.

Zelfs de theorie van de variant zombie die in de post credit scene wordt getoond in The World Beyond wordt volledig van tafel geveegd.

We zien in deze serie dat er zombies geïnjecteerd worden.

Waar zijn dan die variant zombies zoals in de post credit scene van die andere spin-off?

Dat is voor mij tot nog toe de grootste vraag die ik heb.