• 9.379.134 stemmen

De Gevaarlijkste Wegen van de Wereld - Seizoen 7 (2022-2023)

Show titel: De Gevaarlijkste Wegen van de Wereld

Afleveringen: 8

Speelduur: 7 uur en 20 minuten

Met: Emma Wortelboer, Bilal Wahib en Gwen van Poorten

Oorsprong: Nederland

Datum van release: zondag 4 december 2022

Eerst uitgezonden op: NPO 3 (Nederland)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot De Gevaarlijkste Wegen van de Wereld

In het programma gaan koppels van twee bekende Nederlanders zich wagen aan levensgevaarlijke modderwegen, langs diepe afgronden en ravijnen, extreme bergpassen en angstaanjagende jungleroutes. Terwijl de nauwelijks begaanbare wegen om uiterste concentratie en ongekende rijkunsten vragen ontstaan er pittige confrontaties en diepgaande gesprekken waarbij de emoties soms hoog oplopen. Met een vierwielaangedreven voertuig trotseren ze de gevaarlijkste wegen ter wereld.

Afleveringen Seizoen 7 (2022-2023)

1. 1. Kosovo

4 december 2022 (55 minuten)

Intensivist Diederik Gommers en presentatrice Emma Wortelboer trekken door de laatste wildernis van Europa: de zogenaamde 'vervloekte bergen'. Vanuit de Kosovaarse hoofdstad Pristina trotseren zij de grillige grensregio met buurlanden Montenegro en Albanië. De finish van hun reis ligt bij het voor de Balkan historisch beladen Gazimestan-monument. Een avontuur door de zogenaamde 'vervloekte bergen' met haar militaire smokkelroutes.

2. 2. Turkije

11 december 2022 (55 minuten)

Cabaretier tevens zanger Remco Veldhuis en de internationaal doorgebroken maar in Nederland relatief onbekende zangeres Sera de Bruin trotseren de gevaarlijkste wegen van Oost-Turkije. Zij trekken vanaf de Zwarte Zee kust over uitgestrekte vlaktes en via beruchte passen naar een van de grootste canyons ter wereld: de Eufraat kliffen van Kemaliye. Slagen deze avonturiers erin om al het natuurgeweld te weerstaan?

3. 3. Costa Rica

25 december 2022 (55 minuten)

Loïs Lane-zangeres Suzanne Klemann en acteur/tekstschrijver Peter Sterk gaan op jungle-avontuur in Costa Rica. Een tocht door het haast ondoordringbare regenwoud van Centraal-Amerika met een overvloed aan vreemde dieren en iets te diepe rivieren. Hun vertrek is uit hoofdstad San José en de geplande aankomst: de voet van de vulkaan Arenal.

4. 4. Peru

1 januari 2023 (55 minuten)

Zanger en acteur Bilal Wahib verkent met presentatrice Gwen van Poorten de hoge Andes. Een tocht door het land van de vele landschappen, hoogvlaktes en ravijnen. Onderweg dompelen zij zich onder in de voor ons eigenaardige gewoontes... Vanuit hoofdstad Lima trekken zij door het Yauyos-Cochas natuurpark om te finishen in de gigantische Dunas de Chilca.

5. 5. Picos de Europa

8 januari 2023 (55 minuten)

(Oud)-voetbaltrainer Gertjan Verbeek trekt door de onherbergzame Picos de Europa met radio-dj Eva Koreman. Dit grillige gebergte aan de Atlantische kant van Spanje bleek in de geschiedenis meermaals een onneembare horde en het duo ervaart waarom. In hun 4x4 rijden zij door de adembenemend mooie natuur van deze desolate Spaanse bergketen.

6. 6. Italië

15 januari 2023 (55 minuten)

Autocoureur Tom Coronel en rapper Jacin Trill hebben de opdracht om de Italiaanse Apennijnen te bedwingen. Voor de uitdagende rallyroute die van kust naar kust voert moet Tom zich niet alleen concentreren op de weg; ook de stuur- en schakelkunsten van de minder ervaren rijder Jacin eisen zijn volledige aandacht. Een avontuur waarbij zowel het verschil in rijvaardigheid duidelijk wordt als in generaties.

7. 7. Marokko

22 januari 2023 (55 minuten)

Tv-journalist Rutger Castricum en oud-wielrenster Roxane Knetemann trekken door het Marokkaanse deel van het desolate Hoge Atlasgebergte. Ze rijden 'De route van de Koningssteden' door te starten in Marrakech en te eindigen in Fez. Een avontuur waarbij zij zich onderdompelen in de Marokkaanse cultuur en zich verwonderen over de natuur.

8. 8. Griekenland

29 januari 2023 (55 minuten)

Veelvuldig Olympisch kampioene Ireen Wüst trotseert de hoge en smalle bergpassen van Noord-Griekenland met de uitgesproken en onbevangen social media uitblinker Roxanne Kwant. Vanuit de stad Ioannina reizen ze door het Pindosgebergte naar de historisch belangrijke warmwaterbronnen van Thermopylae.

avatar van The Oceanic Six

'Niemand wekt zo’n fysieke weerzin bij me op als Emma Wortelboer'

Nou ja. dit heb ik dus ook met Emma Wortelboer. Lekker figuur waarbij het geen straf was naar haar voorgevel te kijken (laten we eerlijk zijn, daar doet Emma het ook expres om, om zonder bh mee te rijden) maar wat een ergerniswekkend irritant mens zeg. Echt hét voorbeeld van geen talent, maar toch op tv.

Gelukkig was Diederik Gommers veel beter te pruimen. Nette, vriendelijke man die veel voor ons land heeft gedaan.

avatar van ZAP!

ZAP!

Volgens mij is ze gewoon zichzelf, die Emma. Enorm druk, en ik snap dat mensen er misschien moeite mee hebben. Van een Gommers valt het me tegen dat die zó mediageil uitpakt, maar misschien had ik het ook wel een beetje moeten zien aankomen.

En natuurlijk is het PowNed die dit programma weer uit het graf trekt om lekker de hele wereld over te sjezen om het goede voorbeeld te geven... en dan zie ik die Rutger zo krities in 'De Hofbar' doen. Doen... alsof, zeker.

Ik ga dit maar ontwijken als het enigszins mogelijk is, al blijk ik in het verleden toch al wat gezien te hebben en beviel dat kennelijk niet eens zo slecht.